(Σ)Το ΟΑΚΑ ποτέ δεν πεθαίνει!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως με οποιονδήποτε τρόπο και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες στο ΟΑΚΑ θα έχει πάντα τον πρώτο λόγο, παίρνοντας τη νίκη με 77-76 κόντρα στον λιγόψυχο Ολυμπιακό. Με σερί 9-1 στο τελευταίο δίλεπτο οι νταμπλούχοι Ελλάδος πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως με οποιονδήποτε τρόπο και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες στο ΟΑΚΑ θα έχει πάντα τον πρώτο λόγο, παίρνοντας τη νίκη με 77-76 κόντρα στον λιγόψυχο Ολυμπιακό.


Παίζοντας μπροστά σε άδειες εξέδρες και με πέντε παίκτες στη 12άδα με ηλικία μικρότερη από 20 χρόνια, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 9-1 στο τελευταίο 1:50, με τον Μπατίστα να πετυχαίνει το νικητήριο κάρφωμα 0.4 πριν το τέλος. Σπουδαίο ματς από Παππά (19π), Μπατίστα (12π) και Γιάνκοβιτς (11π), με τους πράσινους να μένουν πίσω στο  σκορ ακόμα και με 13 στο τρίτο δεκάλεπτο.


Καλός για 20 περίπου λεπτά ο Ολυμπιακός, μπλόκαρε (ως συνήθως) στα τελευταία λεπτά, με λάθος επιθέσεις που έδειχναν να μην έχουν κανένα σχέδιο. Λοτζέσκι (16π) και Πρίντεζης (13π) διασώθηκαν από το ναυάγιο.


Στα ημιτελικά του Κυπέλλου πλέον ο Παναθηναϊκός, που πήρε μισό τίτλο στο άδειο του σπίτι.


To ματς

Διαμαντίδης, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Φώτσης και Μπατίστα ήταν η αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού με τον Μπαρτζώκα να παρατάσσει τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ, και Ντάνστον.


Ο Ιβάνοβιτς έδειξε από το ξεκίνημα που θα οδηγούσε το ματς και οι παίκτες του εφάρμοσαν στην εντέλεια το σχέδιο, παίζοντας εξαιρετική άμυνα. Σκυταλοδρομία πάνω στον Σπανούλη από τους τρεις γκαρντ και στην επίθεση η μπάλα στον Μπατίστα.


Ο Ουρουγουανός ήταν λίρα εκατό, τελειώνοντας υποδειγματικά τις φάσεις απέναντι σε κάθε αντίπαλο που έφερνε μπροστά του ο Μπαρτζώκας. Με σερί 7-0 οι πράσινοι προηγήθηκαν 7-2 την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι σούταραν με τραγικά ποσοστά έξω από τα 6.75 (1/6). Ο Ιβάνοβιτς προστάτεψε τη ρακέτα του και τον Μπατίστα, με την άμυνα να κλείνει μέσα αφήνοντας αρκετά σουτ στους Πειραιώτες.


Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε πέντε ομαδικά πολύ νωρίς με το σκορ να γίνεται 14-4 με τρία συνεχόμενα γκολ φάουλ (2 Γιάνκοβιτς, Μπατίστα). Η είσοδος του Λαφαγέτ αντί του αρνητικού Σπανούλη, άλλαξε το ρυθμό των ερυθρόλευκων, ενώ με επιθετική αιχμή τον Λοτζέσκι ο Ολυμπιακός μάζεψε το σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου (17-14). Ο Παναθηναϊκός είχε 4 κλεψίματα σε αυτό το σημείο και ο Ολυμπιακός 2/8 τρίποντα.


Η άμυνα του Παναθηναϊκού έμεινε στα ίδια επίπεδα και στη συνέχεια, ενώ ο Μπατίστα συνέχιζε να φορτώνει με φάουλ όλη τη φροντ λάιν του Ολυμπιακού. Ο Ουρουγουανός άντεξε 13 συνεχόμενα λεπτά στο παρκέ προτού πάρει τη θέση του ο Διαμαντάκος, την ίδια ώρα που ο Λοτζέσκι ήταν η πιο αξιόπιστη λύση για τον Ολυμπιακό, δίνοντάς του για πρώτη φορά το προβάδισμα (17-18).


Η απουσία του Μπατίστα, άφησε ανοιχτό πεδίο δράσης στους ερυθρόλευκους ψηλούς, με Χάντερ και Ντάνστον να παίρνουν και να τελειώνουν προσπάθειες. Ο Λαφαγέτ θύμισε Λο, αλλάζοντας τον ρυθμό του ματς, ενώ με δικό του καλάθι οι φιλοξενούμενοι ξαναπέρασαν μπροστά (23-24) για να έρθει το μεγαλύτερο προβάδισμα αμέσως μετά (25-28). Ο Ιβάνοβιτς έπαιζε αρκετή ώρα με τρία γκαρντ (Διαμαντίδης, Παππάς, Μποχωρίδης) και βρήκε λύσεις χάρη σε Φώτση και Διαμαντίδη, με τον Παναθηναϊκό να τρέχει 8-0 και να προηγείται 33-28.


Το πρώτο καλάθι του Σπανούλη με 25 δεύτερα να απομένουν για το ημίχρονο διαμόρφωσε το 33-32 του ημιχρόνου, με τους Πειραιώτες να τρέχουν στον αιφνιδιασμό όποτε είχαν ευκαιρία και τον Πρίντεζη να κάνει σπουδαία δουλειά στα επιθετικά ριμπάουντ.


Με 13-0 σερί μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, βρίσκοντας ανοιχτές διαβάσεις στη ρακέτα, με τον κουρασμένο Μπατίστα να μη μπορεί να ακολουθήσει τους Πρίντεζη, Ντάνστον. Το σκορ έγινε 33-45, με τον Παναθηναϊκό να μπλοκάρεται από την καλή άμυνα των παικτών του Μπαρτζώκα.


Το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο άργησε 4:15 με τον Φώτση να λύνει τον γόρδιο δεσμό (35-45). Παίρνοντας κάποιους πόντους από Γιάνκοβιτς και Μπλουμς οι πράσινοι έλυσαν προς στιγμή το επιθετικό μπλοκάρισμα, αλλά εκεί ανέλαβε δράση ο Σπανούλης. Με 10 πόντους σε αυτό το διάστημα κρατούσε τον Ολυμπιακό σε διψήφιο προβάδισμα (42-52) ενώ με δικό του τρίποντο έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (42-55).


Ο Μποχωρίδης πήρε επιθετικές προσπάθειες και κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό με τον Ιβάνοβιτς να αποσύρει τον Διαμαντίδη και τον Γιάνκοβιτς να ρίχνει ξανά τι διαφορά σε μονοψήφιο (49-57), πριν το τρίποντο του Πέτγουεϊ για το 49-60 του 30ου λεπτού.


Κρατώντας για τα τελευταία λεπτά τους Μπατίστα, Διαμαντίδη, ο Ιβάνοβιτς παρέταξε πεντάδα με Λούντζη, Παππά, Μπλουμς, Γιάνκοβιτς (στο 4) και Διαμαντάκο.


Το κόλπο έπιασε, ο Παναθηναϊκός βρήκε στόχο από μακριά (Μπλουμς, Παππάς) και μείωσε στους 5 (55-60). Ο Παππάς πήρε στις πλάτες του την ομάδα, πέτυχε 14 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, μειώνοντας ακόμα περισσότερο (58-62).


Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με άναρχο μπάσκετ, ωστόσο τα σουτ μπήκαν (Λαφαγέτ, Λοτζέσκι) και η διαφορά έφυγε ξανά στους 10 (58-68).


Ο Παππάς συνέχιζε το κρεσέντο του, με τον Πρίντεζη να προσπαθεί χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ και τον Λοτζέσκι να διαμορφώνει το 68-75 με το ρολόι να δείχνει 1:50 για το τέλος.


Και τότε έγινε το απίστευτο! Δύο ντράιβ του Σλότερ χωρίς αντίπαλο και ένα τρίποντο του Διαμαντίδη στα 16” έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (75-75) με τον Σλούκα να κερδίζει βολές και να ευστοχεί στη μία για το 75-76 με 6.2 να απομένουν.


Ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε την τέλεια επίθεση, έτρεξε το γήπεδο βρίσκοντας ανοργάνωτο πίσω τον Ολυμπιακό, ο Διαμαντίδης πάσαρε στον Μπατίστα που με κάρφωμα έγραψε το τελικό 77-76, αφήνοντας 4 δέκατα του δευτερολέπτου στους παίκτες του Μπαρτζώκα οι οποίοι είχαν φάουλ να δώσουν αλλά παρόλα αυτά δεν το έπραξαν…


Τα δεκάλεπτα: 17-14, 33-32, 49-60, 77-76


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκόντας-Αναστόπουλος Π-Κορομηλάς
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Διαμαντάκος, Σλότερ 7, Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 11, Φώτσης 7 (1), Παππάς 19 (3), Μπλουμς 8 (2), Διαμαντίδης 8 (2), Μπατίστα 12.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 10, Σπανούλης 12 (2), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 3, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 16 (4), Πρίντεζης 13.


Live Blog Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.