Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 72-78: Μπήκε στο δεύτερο σαν πρωταθλητής (hls)

Ο Ολυμπιακός έσπασε την έδρα του Παναθηναϊκού επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 72-78 κι έκανε το 2-0 στις νίκες. Πλέον με μια ακόμα νίκη θα πανηγυρίσει τον δεύτερο φετινό του τίτλο.

Ένα παιχνίδι με δύο διαφορετικά πρόσωπα ήταν ο δεύτερος τελικός στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός με εκπληκτική άμυνα έβγαλε ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο. Κράτησε τον Ολυμπιακό στους 37 πόντους, την ίδια στιγμή που οι “ερυθρόλευκοι” επιθετικά έδειχναν να είναι ολοκληρωτικά εκτός ρυθμού. Ο Παναθηναϊκός σε όλο το πρώτο εικοσάλεπτο έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση. Επιθετικά είχε τον Παπαπέτρου να δίνει πολλές και συχνές λύσεις, ενώ Μέικον, Παπαγιάννης και Νέντοβιτς βοήθησαν εξίσου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αφηνιασμένος. Έκανε ένα 15-0 και ισορρόπησε το παιχνίδι σε λιγότερο από τρία λεπτά. Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ σε αυτό το σημείο της αναμέτρησης αφηνίασαν με συνεχόμενα καλάθια και λύσεις οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην θέση του οδηγού και σταδιακά έθεταν θεμέλια νίκης για την ομάδα τους.

Ο Ολυμπιακός όσο περνούσε η ώρα έβρισκε όλο και καλύτερο επιθετικό ρυθμό, ενώ ο Παναθηναϊκός από την άλλη έδειχνε να πνίγεται στην ερυθρόλευκη άμυνα. Ο Νέντοβιτς είχε κάποια ξεσπάσματα και βοήθησε τους γηπεδούχους να μείνουν κοντά, ενώ στο τέλος, δύο βολές του Παπαπέτρου έδωσαν κάποιες τελευταίες ελπίδες στην ομάδα του Γιώργου Βόβορα.

Ακολούθησε επίθεση του Ολυμπιακού που χάθηκε, αλλά ο Φαλ, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ουσιαστικά κλείδωσε οριστικά και αμετάκλητα τον δεύτερο τελικό για λογαριασμό της ομάδας του Πειραιά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.