AEK-Προμηθέας 82-95: «Deja vu» των ημιτελικών του 2019 (hls)

Ο Προμηθέας ανέτρεψε το πλεονέκτημα έδρας της ΑΕΚ και χρειάζεται μια ακόμα νίκη την Τετάρτη (25/5) στην Πάτρα για να προκριθεί στα ημιτελικά των πλει οφ.

Ο Προμηθέας έχει τον…τρόπο του απέναντι στην ΑΕΚ και όπως πριν από τρία χρόνια, είχε ανατρέψει το πλεονέκτημα έδρας της “Ενωσης” στην ημιτελική φάση των πλει οφ και είχε προκριθεί στον τελικό, στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης, έκανε και πάλι το break στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Μπορεί η ομάδα της Πάτρας να είχε ηττηθεί και στα δυο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, αλλά νίκησε με 95-82 στο πιο κατάλληλο παιχνίδι της φετινής σεζόν και χρειάζεται μια ακόμα νίκη στον δεύτερο προημιτελικό, στο γήπεδο “Δ. Τόφαλος”, την Τετάρτη (25/5, 17.00) για να ολοκληρώσει την ανατροπή και να περιμένει τον νικητή του ζευγαριού, Ολυμπιακού-Περιστερίου (το πρώτο παιχνίδι την Τρίτη 24/5).

Ύστερα από δυο μήνες, σχεδόν, με τις συνεχόμενες ήττες που γνώρισε και την αλλαγή προπονητή που έγινε, ο Προμηθέας παρουσιάστηκε έτοιμος στα πλει οφ και “χτύπησε” την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τριών αναμετρήσεων. Η ομάδα του Σεκούρα είχε δείξει στο τέλος της κανονικής διάρκειας ότι με την “αναρρίχηση” της στην 4η θέση, είχε μεγαλύτερες προσδοκίες απόδοσης, σε συνδυασμό και με την επιστροφή του Ανγκόλα και την μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα. Ο

O Προμηθέας είχε παραγωγή του σκορ, μέσα στην ρακέτα της ΑΕΚ, η οποία στηρίχτηκε στο μακρινό σουτ και 7/11 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν επιμέρους σκορ 16-25, με τον Δημήτρη Αγραβάνη να είναι άψογος στα επιθετικά καθήκοντα του και να φτάνει τους 18 πόντους μέχρι το 30′, ενώ την “μπαγκέτα” πήρε από το τέλος της 3ης περιόδου και στην τέταρτη, ο Κέντρικ Ρέι που βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι του και “τελείωσε” το παιχνίδι.

Η απουσία του Λάνγκφορντ αποδείχτηκε δυσαναπλήρωτη για την ΑΕΚ και ενώ ο Ράουτινς που είχε 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, “σίγησε” στην επανάληψη, λόγω και της αμυντικής στόχευσης του Προμηθέα στον παίκτη που είχε 5/5 τρίποντα σε 12′ 30”. Στο βράδυ που ο Κουίντο Κολόμ τιμήθηκε ως πρώτος στις ασίστ στην ιστορία της ΑΕΚ (148 μόλις σε μια σεζόν και προσπέρασε τον Κώστα Παταβούκα και τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα), ο Ισπανός πλει μέικερ αποτέλεσε τον δεύτερο “πόλο” στην επίθεση της ΑΕΚ, αλλά δεν υπήρχε άλλος παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων.

Η διαφορά στο σκορ έφτασε έως και τους 20 πόντους (68-88 στο 36′) με τη ΑΕΚ να μην μπορεί να ακολουθήσει

Δεκάλεπτα: 22-25, 42-44, 58-69,

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.