Ιωνικός-ΑΕΚ 59-65: «Κιτρινόμαυρη» νίκη ψυχολογίας στη Νίκαια (hls)

Η ΑΕΚ άντεξε την αντεπίθεση του Ιωνικού Νίκαιας (από το -16 στο -2 μέσα σε πέντε λεπτά) και πήρε ένα σημαντικό «διπλό» στο κλειστό του Πλάτωνα.

Η ΑΕΚ του Στέφανου Δέδα κατόρθωσε να πάρει ένα σημαντικό «διπλό» για την ψυχολογία της στην έδρα του Ιωνικού Νίκαιας.

Θα ήταν άδικο είναι η αλήθεια να χαθεί αυτό το ματς για τους «κιτρινόμαυρους», αφού αν εξαιρέσουμε την πρώτη περίοδο και ένα τετράλεπτο στο β’ μέρος, ήταν η καλύτερη ομάδα του γηπέδου.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές οι Μπράιαν Ανγκόλα (15 πόντους) και Έρικ Γκρίφιν (14 πόντους). Ο Γέλοβατς αποχώρησε τραυματίας και το μέγεθος της ζημιάς είναι άγνωστο. Αυτό κρατά τους ανθρώπους της ΑΕΚ σε εγρήγορση φυσικά αφού ο Σέρβος είναι πολύ σημαντικός παίκτης για το ροτέισιον.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Γιουτζίν Τζέρμαν με 24 πόντους σε 40 λεπτά. Ναι δεν πρόκειται για λάθος! Ο Αμερικανός του Ιωνικού δεν βγήκε από το παρκέ ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι κανείς άλλος παίκτης των γηπεδούχων δεν σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Μουστάφα να φτάνει πιο κοντά (9 πόντους).

Το ματς:

Ο Ιωνικός πήρε από νωρίς το προβάδισμα (μετά το αρχικό 5-5) και έχτισε μία μικρή διαφορά που έφτασε στο φινάλε της πρώτης περιόδου, στις παρυφές των 10 πόντων (23-15). Πρωταγωνιστής ο Τζέρμαν επιθετικά αν πρέπει να επιλεγεί κάποιος αλλά γενικώς όλοι βοήθησαν. Στην δεύτερη περίοδο το σκηνικό άλλαξε με την ΑΕΚ να παρουσιάζεται μεταμορφωμένη. Ο Γκρίφιν ήταν καταπληκτικός από την περιφέρεια και με δικό του κρεσέντο η Ένωση όχι μόνο πήρε την πρωτοκαθεδρία, αλλά κατάφερε να χτίσει διψήφια διαφορά! Το επιμέρους σκορ της περιόδου (5-23) είναι ενδεικτικό της εικόνας.

Από τα αποδυτήρια η ομάδα του Δέδα βγήκε αποφασισμένη να τελειώσει μία ώρα αρχύτερα την δουλειά. Έφτασε στο +16 (32-48 και 34-50 λίγο αργότερα) αλλά ο Ιωνικός δεν υπήρχε περίπτωση να παρατήσει το ματς. Ο κόσμος του, που βρέθηκε στο κλειστό του Πλάτωνα μπήκε στην εξίσωση και μέσα σε 4 αγωνιστικά λεπτά (από το 27′ έως το 31′) μείωσε στους τρεις πόντους! Ο Κολοβέρος είχε την μπαγκέτα και με σουτάκι έγραψε το 49-52 δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο ματς. Το ματς πήγε από εκεί και πέρα καλάθι-καλάθι με τον Ιωνικό να μην μπορεί πάντως να το ισοφαρίσει ή να προσπεράσει. Έστω και με βραχεία κεφαλή η ΑΕΚ δεν έχασε το προβάδισμα και κατάφερε να τελειώσει την δουλειά.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 28-38, 43-52, 59-65

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.