ΑΕΚ-Προμηθέας 95-72: Μία ομάδα ήθελε την 3η θέση (hls)

Η ΑΕΚ μετέτρεψε σε «περίπατο» τον 4ο μικρό τελικό της Basket League και κατέλαβε εύκολα την 3η θέση στο πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας με όμορφο τρόπο τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Το μπάσκετ είναι από τα πιο δίκαια αθλήματα. Όταν μία ομάδα είναι καλύτερη και το θέλει περισσότερο, οι πιθανότητες να μην κερδίσει είναι ελάχιστες. Έτσι και στην περίπτωση των μικρών τελικών της Basket League. Ο Προμηθέας Πατρών παρουσιάστηκε χωρίς όρεξη, σα να έκανε «αγγαρεία» και η «πορτοκαλί θεά» δεν θα μπορούσε να τον αφήσει ατιμώρητο.

Η ΑΕΚ ήθελε να τελειώσει εμφατικά την φετινή σεζόν και κατάφερε τον σκοπό της παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε με 24-12 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Στις τρεις περιόδους που ακολούθησαν, ουδέποτε έχασε την πρωτοκαθεδρία του σκορ και (το πιο σημαντικό) η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 8 πόντους.

Τελευταία φορά που οι πατρινοί μείωσαν στους 8, ήταν το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (69-61) αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τις απαντήσεις και κυρίως την θέληση για να απλουστεύσουν την δουλειά (26-11 επιμέρους σκορ έκτοτε).

Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ για ακόμα ένα ματς ο Ντάριλ Μέικον με 20 πόντους. Ο Γιανίκ Μορέιρα τελείωσε με 13 πόντους ενώ ο εξαιρετικός στα πλέι-οφ, Κωστής Γόντικας πρόσθεσε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ «αρπάζοντας από τα μαλλιά» ακόμα μία ευκαιρία που του δόθηκε.

Για το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τον πάγκο του Προμηθέα, ο Δημήτρης Αγραβάνης σημείωσε 17 πόντους, ο Χάρης Γιαννόπουλος 14, ο Μιχάλης Λούντζης 11 αλλά το πραγματικό κέρδος ήταν τα 21 λεπτά συμμετοχής του Θανάση Μπαζίνα (3 πόντους, 3 ασίστ).

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 53-38, 69-59, 95-72

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.