Τρόντζος: «Άνθρωπος, φίλος και παίκτης με φινέτσα»

Θλίψη έχει προκαλέσει στον μπασκετικό κόσμο και όχι μόνο ο ξαφνικός χαμός του Αντώνη Χρηστέα.

Θλίψη έχει προκαλέσει στον μπασκετικό κόσμο και όχι μόνο ο ξαφνικός χαμός του Αντώνη Χρηστέα. Ο Γιώργος Τρόντζος ο οποίος υπήρξε και συμπαίκτης του στην ΑΕΚ με δηλώσεις που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103.3» αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Αντώνη Χρηστέα ενώ παράλληλα τον χαρακτήρισε σπουδαίο άνθρωπο, φίλο και μοναδικό παίκτη.Ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης» δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την τωρινή κατάσταση του συλλόγου. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Τρόντζος:
 
Για την απώλεια του Αντώνη Χρηστέα: «Ναι, ήταν πολύ ξαφνικό αυτό και ούτε πιστεύαμε κατ’ αρχάς. Ο Αντώνης ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης και άνθρωπος, φίλος, παίκτης με φινέτσα, με δικό του στυλ που είχε άφησε εποχή, τότε ακόμη που έπαιζε στον Πανελλήνιο ακόμη πήγαινε ο κόσμος για να δει τον Χρηστέα. Θυμάμαι μάλιστα είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τότε. Έκανε σουτ μακρινό με δύο χέρια που ήταν χαρακτηριστικό ενός παίκτη. Πολύ καλός παίκτης και πολύ καλός φίλος και άνθρωπος. Είμαστε όλοι μας στενοχωρημένοι για αυτό που έγινε. Ακόμη δεν έχω μάθει πως έφυγε, αλλά το θέμα είναι ότι έφυγε ο άνθρωπος και μέσα από την εκπομπή σας θέλω να ευχηθώ συλλυπητήρια στην οικογένεια και τον γιο του».

Για το τι είδους παίκτης ήταν: «Ο Αντώνης ο Χρηστέας ήταν ένας πολύ καλός σκόρερ στον Πανελλήνιο όταν ήταν και στην Εθνική ομάδα όταν έπαιζε. Τον πήρε η ΑΕΚ σε μια ηλικία που ήταν όχι πολύ μεγάλος, αλλά ήταν σε μια ηλικία, δεν θυμάμαι, πρέπει να ήταν 28-29, κάπου εκεί. Το παιχνίδι του τι ήταν; Ήταν ένας σαν δεύτερος πλέι μέικερ, σαν δυάρι που λέμε. Ήταν γρήγορος διεισδυτικός και είχε και μακρινό σουτ. Δηλαδή έβαζε και μπασίματα, ήταν καλός πασέρ και είχε και πολύ καλό μακρινό σουτ. Βεβαίως τότε τα μακρινά σουτ δεν μετρούσαν σαν τρίποντα, αλλά σούταρε περίπου από εκεί. Παίξαμε μαζί από το ’63 που πήγα εγώ στην ΑΕΚ, μέχρι το 69 νομίζω που σταμάτησε να παίζει. Δεν θυμάμαι και καλά, καθώς έχουνε περάσει αρκετά χρόνια. Έχουν περάσει 45 χρόνια. Μετά ακολούθησε την προπονητική καριέρα μετά, ήταν στην ΕΟΚ και προπονούσε τους μικρούς. Και πάντα ήταν αγαπητός ο Αντώνης και από όσο ξέρω ήταν άνθρωπος που δεν είχε έχθρες. Νομίζω προερχόταν από την Πάτρα».

Για το αν θυμάται ένα χαρακτηριστικό περιστατικό από εκείνον: «Θυμάμαι ότι είχαμε πάει να παίξουμε με την ΑΕΚ στην Λιόν με τη Βιλερμπάν, τότε που είχε πολύ καλή ομάδα η Βιλερμπαν. Και μετά πήγαμε με πούλμαν, θα γυρνάγαμε νομίζω στην Γενεύεη και από εκεί θα παίρναμε στο αεροπλάνο. Φτάσαμε στη Γενεύη και μετά ο Αντώνης ο Χρηστέας μαζί με κάποιον άλλο συμπαίκτη μας, δεν θυμάμαι ποιον, δεν ήρθαν με το αεροπλάνο, γιατί φοβόταν το αεροπλάνο. Πήραν το τρένο και ήρθαν στην Αθήνα. Όποτε ανεβαίναμε στο αεροπλάνο είχε άγχος κτλ. Ο καθένας τότε στο μπάσκετ είχε διάφορα χούγια. Η πλάκα είναι ότι ξεκινάει το αεροπλάνο για Αθήνα και αφού σηκώνεται το αεροπλάνο ψηλά και παίρνει δρόμο για Αθήνα, γυρίζει πίσω. Ανακάλυψε κάτι ο πιλότος και μας γύρισε πίσω. Τρελαθήκαμε. Και νομίζω ο Αντώνης ήταν στο αεροπλάνο και μετά είπε, όχι φεύγω πάω με τρένο».

Για την τωρινή ΑΕΚ που αγωνίζεται στην Α2: «Εντάξει στενοχωριέμαι, δεν μπορώ να πω όχι. Αλλά και τόσα χρόνια χαροπάλευε η ΑΕΚ. Δηλαδή ήταν στο πέφτουμε δεν πέφτουμε. Ε, έπεσε τώρα, να δούμε τι θα γίνει. Δεν ξέρω ίσως αυτό τη βοηθήσει να φτιαχτεί καλύτερα. Δεν ξέρω πως θα πάει φέτος στην Α2, αλλά ήταν κάτι προδιαγεγραμμένο γεγονός αυτό. Ίσως μπορεί να χτιστεί σε πιο υγιείς βάσεις. Δεν είναι σίγουρο αυτό και δεν θα πάει χειρότερα. Και μέχρι τώρα ας πούμε κοίταγες με μισή καρδιά τα παιχνίδια της ΑΕΚ, γιατί υπήρχε πάντα το άγχος του υποβιβασμού. Πέρσι πρόπερσι. Εκτός από το άγχος που είχαν πέρσι η πρόπερσι οι ιθύνοντες και παράλληλα όλοι οι φίλαθλοι, αν θα βρει λεφτά, αν θα κάνει μεταγραφές και τόσα αν. Αλλά είμαστε σε μια εποχή που δυστυχώς αυτά τα πράγματα είναι φαινόμενο πολύ συχνό».
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.