«Ζεστάθηκε» εν όψει Ερυθρού Αστέρα (video)

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης επικράτησε 87-60 του Ηλυσιακού για την 8η αγωνιστική της Basket League και έδειξε πανέτοιμος για τον «τελικό» με τον Ερυθρό Αστέρα. Πρώτος σκόρερ για τους «πράσινους» ο Γιάνκοβιτς (19 π.), ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Στέφενς (19 π.).

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης επικράτησε 87-60 του Ηλυσιακού για την 8η αγωνιστική της Basket League και έδειξε πανέτοιμος για τον «τελικό» με τον Ερυθρό Αστέρα. Πρώτος σκόρερ για τους «πράσινους» ο Γιάνκοβιτς (19 π.), ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Στέφενς (19 π.).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς του Λάσμε και Μαυροκεφαλίδη, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία απέναντι στην ομάδα των Ιλισίων, πήραν την έβδομη νίκη τους στο πρωτάθλημα και ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, «εγκλώβισαν» τον Παναθηναϊκό μέσω της καλής τους άμυνας και με κύριο εκφραστή των επιθετικών τους προσπαθειών τον Μποντζ προηγήθηκαν με 9-7 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Κάπου εκεί οι «πράσινοι» έσφιξαν την άμυνα τους, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και με μπροστάρη τον Γιάνκοβιτς έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με πλεονέκτημα έξι πόντων (14-20).

Ο Ηλυσιακός πάντως δεν το έβαλε κάτω, εκμεταλλεύτηκε τα αρκετά λάθη του Παναθηναϊκού και με επιμέρους  7-2 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου μείωσε στον πόντο (21-22). Η αντίδραση των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν άμεση και με ένα μικρό σερί  5-0 ξέφυγαν με 21-27. Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού πάντως δεν σταμάτησε εκεί, αφού με συνεχόμενους πόντους από Διαμαντίδη και Μπατίστ πήγε στα αποδυτήρια με πλεονέκτημα 14 πόντων (32-46).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ανέλαβε δράση ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός έκανε ότι ήθελε κάτω από το καλάθι της ομάδας των Ιλισίων και ο Παναθηναϊκός γρήγορα ξέφυγε με διαφορά 20 πόντων (36-56). Οι παίκτες του Δημήτρη Λιόγα προσπάθησαν να αντιδράσουν και να μαζέψουν τη διαφορά, ωστόσο οι «πράσινοι» δεν ήταν διατεθειμένοι να μπουν σε περιπέτειες και η διαφορά μεγάλωσε ακόμη περισσότερο με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (43-66).

Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να ρίχνουν αισθητά την απόδοση τους. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο και έφτασε στη νίκη με το τελικό 87-60.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-46, 43-66, 60-87

Ηλυσιακός (Δημήτρης Λιόγας): Καφκής 4, Φακοπουλίδης, Αντωνάκης, Σμιθ 6, Χατζής, Δορκοφίκης 7, Στέφενς 19, Βαβάτσικος 5, Ιωάννου, Τζουγαράκης, Μπόντζ 9, Άντερσον 10.

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Κάρι 3, Μπατίστ 14, Φώτσης 3, Ούκιτς 6, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 14, Παππάς 16, Γιάνκοβιτς 19, Μασιούλις 5, Αποστολίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.