«Η φανέλα επιστρέφει στο σπίτι της»

Η ιστορική φανέλα που φορούσε η ομάδα του ΠΑΟΚ το 1970, θα κοσμεί από δω και στο εξής το μουσείο του «δικεφάλου» καθώς την προσέφερε ο παλαίμαχος άσος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καραμβέρης.

Η ιστορική φανέλα που  φορούσε η ομάδα του ΠΑΟΚ το 1970, θα κοσμεί από δω και στο εξής το μουσείο του «δικεφάλου» καθώς την προσέφερε ο παλαίμαχος άσος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καραμβέρης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ
«Μία πολύ σημαντική προσθήκη ενισχύθηκε από την περασμένη Κυριακή το υλικό που πρόκειται να πάρει θέση στο Μουσείο της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για την ιστορική φανέλα που φορούσε η ομάδα του ΠΑΟΚ στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και την οποία προσέφερε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ Γιώργος Καραμβέρης.
 
Η φανέλα με το νούμερο «8», την οποία φορούσε ο Γιώργος Καραμβέρης, παραδόθηκε στον τεχνικό διευθυντή της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και νυν πρόεδρο του συλλόγου παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ Νίκο Σταυρόπουλο και θα λάβει περίοπτη θέση στο Μουσείο της ομάδας μπάσκετ, που δημιουργείται στο PAOK Sports Arena, ξεκινώντας από την αίθουσα VIP του γηπέδου. Η συγκεκριμένη φανέλα, που έχει τον αριθμό μέσα σε ένα αστέρι, αποτελεί μέχρι στιγμής το παλιό έκθεμα που προστίθεται στα αντικείμενα του Μουσείου, έχει την σημαντική ιδιαιτερότητα ότι ο αριθμός της φανέλας είναι μέσα σε ένα μαύρο αστέρι και χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες της ομάδας μπάσκετ για τις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.
 
«Εάν θυμάμαι καλά, ο τότε έφορος της ομάδας Ηλίας Παντελιάδης, είχε φέρει τις συγκεκριμένες φανέλες από την Αμερική και με αυτές αγωνιστήκαμε στα παιχνίδια της Ευρώπης με την Bosna και την γαλλική Le Mans», θυμάται ο Γιώργος Καραμβέρης για την ιστορία της συγκεκριμένης φανέλας, η οποία χρησιμοποιήθηκε στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ τις σεζόν 1974-75 και 1975-76. Ο Γιώργος Καραμβέρης παρέδωσε στο Μουσείο του ΠΑΟΚ και τη φανέλα και το σορτσάκι εκείνης της ομάδας, τα οποία μάλιστα διατηρήθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση και όπως εξήγησε στο paokbc.gr. «Όταν σταμάτησα το μπάσκετ το 1982, κράτησα την συγκεκριμένη φανέλα για συναισθηματικούς λόγους. Η απόφασή μου να την χορηγήσω στον ΠΑΟΚ δεν ήταν δύσκολη, γιατί ουσιαστικά η φανέλα επιστρέφει στο σπίτι της. Εγώ απλά ήμουν όλα αυτά τα χρόνια ο ενοικιαστής της φανέλας. Ιδιοκτήτης είναι ο ΠΑΟΚ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.