Η Ferrari απειλεί με αποχώρηση από τη Formula1!

Τα δεδομένα και οι λόγοι της ... επαναστατικής διάθεσης της ομάδας του "Μαρανέλλο"

Οι τίτλοι μπορεί ν’ αποτελούν μακρινή ανάμνηση, η κυριαρχία ένα ξεθωριασμένο όνειρο αλλά αν υπάρχει ένα δεδομένο την παρούσα στιγμή στη μακρά ιστορία της Ferrari στη Formula1 είναι η ασταμάτητη απειλή της ιταλικής εταιρείας να αποσυρθεί από τη διοργάνωση αν δε γίνουν αποδεκτές οι εισηγήσεις της. 

Σε μια χρονική στιγμή που – και – το συγκεκριμένο σπορ, σύμφωνα με τον Ρος Μπρον, βρίσκεται αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο «κατάρρευσης» και το μέλλον αρκετών ομάδων τελεί εν αμφιβόλω η Ferrari – για μια ακόμη φορά – υιοθετεί επιθετική στάση στην προκειμένη περίπτωση για να μην επιτρέψει την εφαρμογή αυστηρού εννιαίου προϋπολογισμού για όλες τις αγωνιστικές ομάδες. 

Παρότι στο «Μαρανέλλο» γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι το άθλημα στην κατάσταση που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή είναι δυσβάσταχτο και πρέπει να υπάρξουν περικοπές σε πολλές δαπάνες – κάτι που προϋπήρχε ως δεδομένο της πανδημίας – επιμένουν πως μια τέτοια απόφαση δεν είναι ούτε δίκαιη, ούτε δόκιμη. 

Όπως η Red Bull έτσι κι η Ferrari, δηλώνει υποστηρικτής δύο κατηγοριών εννιαίου προϋπολογισμού, η μία για τις μεγαλύτερες ομάδες καθώς συχνά μελετούν κι εξελίσσουν μηχανικά μέρη λόγω του έντονου ανταγωνισμού με τους αντιπάλους τους και μια για τις μικρότερες ομάδες. 

Όπως υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες το θέμα, αν η ηγεσία της F1 επιμείνει με το εν λόγω σχέδιο επιβάλλοντας – ουσιαστικά – την εισήγηση της McLaren μειώνοντας τον προϋπολογισμό στα εκατό εκατομμύρια δολάρια από τα 175 που αρχικά είχε προταθεί, η ιταλική ομάδα θα μπει σε πολύ σοβαρές σκέψεις αναφορικά με το μέλλον της στο σπορ. «Το όριο των 145 εκατομμυρίων δολαρίων είναι ήδη μια νέα κι αρκετά απαιτητική πρόκληση σε σχέση μ’ αυτά που είχαμε συζητήσει πέρσι τον Ιούνιο. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς περαιτέρω, σημαντικες θυσίες, ειδικά σ’ ότι αφορά το έμψυχο δυναμικό. Αν είναι δε, να πάει ακόμη πιο χαμηλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε μια διαδικασία άλλων επιλογών που θ’ αλλοιώσει το αγωνιστικό μας DNA», ανέφερε άνθρωπος της ιταλικής ομάδας. 

Και συνέχισε: «Στην F1 έχουμε όλων των ειδών των ομάδων με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Λειτουργούν σε διαφορετικές χώρες, κάτω από διαφορετικά νομικά και φορολογικά καθεστώτα και με τον δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο. Γι’ αυτό δεν είναι κάτι απλό και προοδευτικό να προβούμε σε βασικές δομικές αλλαγές απλώς κόβωντας κόστη στο κλίμα της εποχής. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η F1 κι ολόκληρος ο κόσμος αυτήν τη στιγμή βιώνει μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή λόγω της πανδημίας. 

Ωστόσο δεν είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για να αντιδράσουμε με βιασύνη καθώς ελοχεύει το ρίσκο παίρνοντας αποφάσεις στο όνομα του … επείγοντος δίχως να έχουμε συνεκτιμήσει όλες τις συνέπειες αυτών. H F1 οφείλει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των μηχανοκίνητων σπορ σε όρους τεχνολογίας κι απόδοσης. Οφείλει να είναι ελκυστική για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και τους σπόνσορες που θέλουν να συνδέουν τα ονόματά τους μ’ αυτήν την πρεστίζ κατηγορία Αν περιορίσουμε τα κόστη δραματικά τότε αυξάνουμε τις πιθανότητες ενός ρίσκου να μειώσουμε σημαντικά το όλο επίπεδο, πλησιάζοντας τη χαμηλότερη κατηγορία».

Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη πληροφορία είδε το φως της δημοσιότητας, στην Αγγλία μόνον υπολογίζεται πως θα χαθούν 1.600 θέσεις εργασίας κι όπως σημείωσε ο άνθρωπος της ιταλικής ομάδας η Ferrari έχει ηθικό χρέος ν’ αποφύγει σημαντική απώλεια εργατικού δυναμικού τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ας μην ξεχνάμε πως οι εταιρείες μας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία κάθε έθνους. Δεν υφίστανται απλώς για να πλουτίζουν». 

Τουναντίον φάνηκε να συμμερίζεται άποψη που κατατέθηκε προσφάτως σύμφωνα με την οποία η ιταλική ομάδα μαζί με τις Red Bull, Mercedes θα πρέπει να παρέχουν αυτοκίνητα στις μικρότερες ομάδες. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.