Σάινθ: «Αδύνατο να σκεφτόμαστε τη νίκη με τον αγωνιστικό ρυθμό της Red Bull»

Ο Κάρλος Σάινθ ανέβηκε ξανά στο βάθρο, στο GP της Ιαπωνίας, αλλά παραδέχτηκε πως η Red Bull RB20 είναι εκτός συναγωνισμού.

Ο 29χρονος πιλότος της Ferrari κάνοντας εξαιρετική διαχείριση, κατάφερε να ανελιχθεί στην τρίτη θέση του Grand Prix της Σουζούκα και τόνισε ότι πριν βάλει τη σκληρή γόμα στο τελευταίο του πιτ-στοπ αμφέβαλλε ότι θα μπορούσε να ανέβαινε στο βάθρο.

«Ξέραμε κάπως ότι ο ρυθμός αγώνα που έχουμε είναι καλύτερος από την ταχύτητά μας στον έναν γύρο των δοκιμών κατάταξης. Αλλά και πάλι όχι αρκετός για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Διότι δεδομένου του πόσο γρήγορος είναι ο αγωνιστικός ρυθμός της Red Bull, είναι σχεδόν αδύνατον να σκεφτόμαστε τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο Σάινθ και πρόσθεσε:

«Ήταν πολύ δύσκολος, πολύ στρατηγικός αγώνας. Η κατάσταση της πίστας άλλαξε πολύ στη διάρκειά του. Στην αρχή η πίστα ήταν ηλιόλουστη, για πρώτη φορά στο τριήμερο, και έπειτα συννέφιασε πολύ.

Η θερμική φθορά περιορίστηκε πολύ και έτσι από το μέσον του αγώνα μπορούσες να πιέσεις πολύ τα ελαστικά. Κι αυτό άλλαξε την όλη κατάσταση πολύ. Σε ένα σημείο σκέφτηκα ότι το βάθρο δεν ήταν εφικτό, αλλά μετά με τα φρέσκα σκληρά ελαστικά ο ρυθμός ήταν τρομερός και ήμουν σε θέση να ανέβω στο βάθρο.

Είχα έναν καλό αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος διότι είναι πολύ δύσκολα εκεί έξω με τη φθορά [των ελαστικών], αλλά μετά ήρθαν τα σύννεφα και η θερμική φθορά έπεσε πολύ χαμηλότερα. Τότε σκέφτηκα ότι η στρατηγική ενός πιτ-στοπ ήταν ταχύτερη, αλλά εμείς είχαμε επιλέξει τα δύο.

Χρειάστηκε να προσπεράσω πολλά αυτοκίνητα στην πίστα. Τα περάσματα ήταν δύσκολα, όπως πάντα στη Σουζούκα, πρέπει να περάσεις τέλεια από το τελευταίο σικέιν για να αποκτήσεις την ευκαιρία στην πρώτη στροφή. Κατάφερα να κάνω τις κινήσεις μου, αλλά ήταν δύσκολα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.