Σάινθ: «Πίστευα ότι δεν θα ανέβω στην τρίτη θέση»

Χαρούμενος για το βάθρο στην Ιαπωνία ο Κάρλος Σάινθ, ενώ ο Ισπανός ισχυρίστηκε ότι μετά το τρίτο πιτ - στοπ δεν πίστευε ότι ο αγώνας θα εξελιχθεί έτσι στο φινάλε.

Ο Κάρλος Σάινθ βρέθηκε στην τελευταία θέση του βάθρου για την Ferrari, πίσω από τις δύο Red Bull και τους Μαξ Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρεζ. Ο Ισπανός πιλότος, ο οποίος διανύει την τελευταία σεζόν με τα κόκκινα μονοθέσια, αναφέρθηκε στη δυσκολία του αγώνα, αλλά κυρίως στα προσπεράσματα στην πίστα της Σουζούκα.

«Είχα έναν πολύ καλό αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας λόγω της φθοράς ελαστικών και ξαφνικά όταν συννέφιασε κατάφερα να διαχειριστώ καλύτερα τα ελαστικά μου. Πίστεψα για μια στιγμή πως μπορούσα να κάνω στρατηγική ενός pit-stop. Έπρεπε να κάνω πολλά προσπεράσματα, όμως παραδοσιακά στη Σουζούκα αυτό δεν είναι εύκολο. Πρέπει να έχεις καλή έξοδο από το τελευταίο σικέιν. Έκανα προσπεράσματα αλλά ήταν δύσκολα», είπε.

Τέλος πρόσθεσε ότι μετά το τρίτο πιτ – στοπ δεν περίμενε να βρεθεί στο βάθρο για το Grand Prix της Ιαπωνίας, καθώς δυσκολεύτηκε να περάσει τις Mercedes, αλλά και τις McLaren.

«Μετά το τελευταίο pit-stop, πίστεψα πως θα ήταν πολύ δύσκολο να ανέβω και πάλι στην 3η θέση. Δυσκολεύτηκα να περάσω τις Mercedes και ήταν πολύ δύσκολο να ακολουθήσω άλλα μονοθέσια. Έπρεπε να έχω διαφορά στην απόδοση ελαστικών για να φτάσω τον Λεκλέρ και τον Νόρις. Μου άρεσε πολύ η αίσθηση που είχα με τη σκληρή γόμα και κατάφερα να πιέσω», συμπλήρωσε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.