“Καθαρή” η Σιγουέν Γε, λέει η ΔΟΕ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή άφησε να εννοηθεί ότι η Σιγουέν Γε δεν έχει βρεθεί «θετική» σε απαγορευμένες ουσίες.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή άφησε να εννοηθεί ότι η Σιγουέν Γε δεν έχει βρεθεί «θετική» σε απαγορευμένες ουσίες. Η 16χρονη Κινέζα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα μικτή ατομική με παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ κολύμπησε το τελευταίο 50άρι στο ελεύθερο πιο γρήγορα από τον Ράιαν Λόχτε, ο οποίος στέφθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών (σ.σ. 28.93 έναντι 29.10 του Αμερικανού).

Επίσης, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στους ημιτελικούς των 200μ. μικτή ατομική γυναικών, με τον τελικό του αγωνίσματος να διεξάγεται το βράδυ της Τρίτης, πετυχαίνοντας Ολυμπιακό ρεκόρ.

Ερωτηθείς εάν ο έλεγχος ντόπινγκ, στον οποίο υποβλήθηκε η Γε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, είναι θετικός ή αρνητικός, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς, δήλωσε: «Θα σχολιάζαμε μόνο αν είχαμε κάποιο δυσμενές εύρημα. Δεν σχολιάζω, επομένως μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας».

Οι πρώτοι πέντε αθλητές σε κάθε αγώνισμα υποβάλλονται σε έλεγχο ντόπινγκ μετά τις συμμετοχές τους, καθώς και άλλοι δύο από την τελική κατάταξη, καθώς η ΔΟΕ προσπαθεί να… ξετρυπώσει τους αθλητές που έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Γι’ αυτό το θέμα ο Ανταμς τόνισε: «Αυτοί είναι οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου, που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο. Έχουμε ένα πολύ, πολύ δυνατό πρόγραμμα ελέγχων ντόπινγκ. Εάν υπάρχουν απατεώνες, θα τους πιάσουμε».
Η Κινέζα κολυμβήτρια διέψευσε τη φημολογία περί φαρμακοδιέγερσης, δηλώνοντας ότι οι αθλητές της χώρας της έχουν «καθαρά χέρια», παρά το… βεβαρημένο παρελθόν της.

«Δεν μπορείς να σταματήσεις τη φημολογία» επισήμανε ο Άνταμς, για να καταλήξει: «Είναι κάτι, για το οποίο μιλάει ο κόσμος. Είναι ένα λυπηρό αποτέλεσμα του γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι εξαπατούν. Εάν δεν μπορείς να χειροκροτήσεις μια καλή επίδοση, ας δώσουμε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΟΕ θα διενεργήσει περισσότερους από 5.000 ελέγχους ντόπινγκ στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.