Υπάρχει μόνο η Greek Team…

Ποια ντριμ τιμ; Δεν υπάρχει άλλη ντιμ τιμ πλην της ελληνικής. Με νίκη (101-95) βγαλμένη από τη μυθολογία το Ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κορυφή του κόσμου, έχοντας κρεμάσει ήδη στο στήθος της το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ποια ντριμ τιμ; Δεν υπάρχει άλλη ντιμ τιμ πλην της ελληνικής. Με νίκη (101-95) βγαλμένη από τη μυθολογία το Ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κορυφή του κόσμου, έχοντας κρεμάσει ήδη στο στήθος της το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Εθνική μας Ελλάδος ανάγκασε τους παίκτες της Αμερικής και του αστραφτερού πρωταθλήματος του ΝΒΑ να υποκλιθούν μπροστά της. 

Οι Αμερικανοί θέλησαν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των διεθνών μας από το πρώτο δευτερόλεπτο. με πιεστική άμυνα δημιουργούσαν πρόβλημα στην κυκλοφορία και στο κατέβασμα της μπάλας. Μετά τα πρώτα δύο λεπτά η Εθνική μας βρήκε ρυθμό, κέρδισε πολλά φάουλ και συμβάδιζε στο σκορ με τα αστέρια του ΝΒΑ. Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που μάζευαν οι Αμερικανοί, τους έδιναν την ευκαιρία για διπλές επιθέσεις και για εύκολα καλάθια, με αποτέλεσμα να «χτίσουν» μία μικρή διαφορά (20-14).  Σε αρκετές περιπτώσεις στην πρώτη περίοδο οι διεθνείς μας φοβήθηκαν να σουτάρουν όταν ήταν ελεύθεροι, κρατούσαν την μπάλα στα χέρια τους για πολύ ώρα και με βεβιασμένες προσπάθειες στα τελευταία δευτερόλεπτα προσπαθούσαν να πετύχουν το καλάθι.

Για πρώτη φορά στο Μουντομπάσκετ ο Παναγιώτης Γιαννάκης επέλεξε την άμυνα ζώνης, αλλά το τρικ δεν το βγήκε, καθώς στην επίθεση η Εθνική έχανε εύκολα την μπάλα και οι Αμερικανοί έβγαιναν στον αιφνιδιασμό ανεβάζοντας τη διαφορά στους εννιά (30-21), προσφέροντας και θέαμα. Ένα τάιμ άουτ του Παναγιώτη Γιαννάκη σταμάτησε τον ξέφρενο ρυθμό των αντίπαλων μας και «ξύπνησε» τους διεθνείς μας. Η άμυνα ζώνης απέδιδε καρπούς και με σερί 9-0 υπέρ της Εθνικής μας η διαφορά μειώθηκε στους τρεις (33-30)  τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Και με οκτώ συνεχόμενους πόντους του Σχορτσιανίτη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε και κεφάλι στο σκορ (41-38). Στα μισά του αγώνα οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια με την Εθνική να είναι μπροστά στο σκορ (45-41).

Ο ρυθμός στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν γρήγορος, Φώτσης και Σχορτσιανίτης είχαν πάρει στις πλάτες του την Εθνική στο σκοράρισμα και η διαφορά έφτασε στους οκτώ (56-48). Οι διαιτητές έβλεπαν φάουλ σε κάθε επαφή των Ελλήνων,  αλλά οι διεθνείς μας απαντούσαν με σουτ έξω από τα 6,25 και η διαφορά συνεχώς διευρυνόταν (65-51). Ο Μάικ Σιζέφσκι πήρε γρήγορα τάιμ άουτ και έβαλε τις φωνές στους παίκτες του που έδειχναν ανήμποροι να σταματήσουν τους Ελληνες. Ο Δήμος Ντικούδης στα δύο λεπτά συμμετοχής πέτυχε τρία εύκολα καλάθια, αλλά στην αντίπερα όχθη ο Καρμέλο Αντονι με δύο τρίποντες βόμβες κρατούσε τους Αμερικανούς στο παιχνίδι (71-61). Το τέταρτο δεκάλεπτο μπήκε με την Εθνική μας στο +12 (77-65).

Με γκολ φάουλ του Ουέιντ η διαφορά έπεσε για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα κάτω από τους δέκα (77-68), αλλά ο Κακιούζης με τρίποντο έφερε και πάλι την Εθνική στο  +12. Οι δύο τους ήταν πρωταγωνιστές και στις επόμενες φάσεις πετυχαίνοντας από ένα καλάθι ο καθένας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με αργές επιθέσεις ροκάνιζε το χρόνο, καθώς οι Αμερικανοί είχαν ρίξει τη διάφορα κάτω από τους δέκα (88-81). Ο Τζέιμς πήγαινε στο ένα εναντίον ενός εκεί όπου είναι ασταμάτητος, ενώ όταν έβρισκε εμπόδιο μπροστά πάσαρε έξω όπου Χάινριχ και Ουέιντ επιχειρούσαν σουτ τριών πόντων. Ο Γιαννάκης βρήκε και πάλι τη λύση ρίχνοντας στη μάχη το Σχορτσιανίτη. Ο σέντερ του Ολυμπιακού έπαιρνε τις επιθέσεις πάνω του, αναγκάζοντας τους Αμερικανούς να τον σταματήσουν μόνο σκληρά φάουλ, αλλά οι βολές δεν ήταν εύστοχες, σε αντίθεση με τον Σπανούλη που με τρίποντη “βόμβα” έκανε το 94-86 80 δεύτερα πριν το τέλος. Ο Χάινριχ με τρίποντο μπροστά στο Σχορτσινίτη μείωσε σε 95-91. Ο Κακιούζης με δύο βολές πέτυχε το 97-91. Ο Τζέιμς πήρε πάνω του ακόμα μία επίθεση και έκανε το 97-93. Ο Φώτσης δεν μπόρεσε να επαναφέρει την μπάλα, η Αμερικανή είχαν την επίθεση, αλλά αστόχησαν στο σουτ, με τν Φώτση να παίρνει το ριμπάουντ, να του κάνουν φάουλ και να ευστοχεί στις βολές (99-93). Και πάλι ο Τζέιμς είχε την μπάλα, μπήκε στο “χρωματιστό” κάρφωσε και διατήρησε τη διαφορά στους τέσσερις (99-95). Η σειρά του Κακιούζη να ευστοχήσει στις βολές (101-93) και να ρίξει την κατοστάρα στους Αμερικανούς που έφυγαν από το παρκέ παρακολουθώντας τους Ελληνες να πανηγυρίζουν. 

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 45-41, 77-65, 101-95

ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8 (12ασ.,5ρ.), Σχορτσιανίτης 14, Σπανούλης 22 (3), Φώτσης 9 (1), Χατζηβρέττας 2, Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 12 (2), Παπαδόπουλος 8, Κακιούζης 15 (1), Ντικούδης 8, Βασιλόπουλος.

ΗΠΑ (Μάικ Σιζέφσκι): Τζόνσον 3 (1), Χάινριχ 12 (4), Τζέιμς 17, Μπάτιερ 1, Ουέιντ 19 (1), Πολ 3, Μπος 3, Χάουαρντ 10, Μπραντ, Αντονι 27 (3).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.