Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία στα καλύτερά τους, με τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ να υποδέχεται 17.000 δρομείς!

H ομορφότερη στιγμή της χρονιάς πλησιάζει για τη Θεσσαλονίκη, που θα υποδεχτεί ένα ανθρώπινο ποτάμι 17.000 δρομέων την Κυριακή 21 Απριλίου και θα προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες μέσα από τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Η μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας, που ενώνει το ιστορικό παρελθόν της Μακεδονίας με το παρόν και το μέλλον, συνδέοντας την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, θα αποτελέσει για άλλη μια φορά μία μοναδική γιορτή που δημιουργεί πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, σε αθλητικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό και τουριστικό-οικονομικό επίπεδο.

Στην επίσημη Συνέντευξη Τύπου του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (15/04) στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη, οι διοργανωτές παρουσίασαν αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης: 07:30, αφετηρία: Πέλλα), καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 08:30, αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων) και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 12:30, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).

Εκτός επίσημου αγωνιστικού προγράμματος θα διεξαχθεί ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων (ώρα έναρξης 08:30, αφετηρία: Πλατεία Αριστοτέλους). Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί για άλλη μία χρονιά ένα τετράωρο πρόγραμμα παιδαγωγικών παιχνιδιών και δημιουργικής απασχόλησης, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών μαθητών δημοτικών σχολείων, καθώς και παιδικό πρωτάθλημα σκάκι, μετατρέποντας τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin σε μια μεγάλη γιορτή για όλη την οικογένεια.

 Ειδική αναφορά έγινε στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης:

 – Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία θα πραγματοποιηθεί την παραμονή των αγώνων, το Σάββατο (20/04), καλύπτοντας την απόσταση από την Αρχαία Πέλλα μέχρι την παραλία της Θεσσαλονίκης, διερχόμενη από 13 σταθμούς, συμβολίζοντας την προσπάθεια του ανθρώπου για σωματική και πνευματική ολοκλήρωση και την αέναη αγωνία του για το αγαθό της ειρήνης και τον διάλογο μεταξύ των λαών.

 – Το Σάββατο (20/04) θα διοργανωθεί και Ενημερωτική Ημερίδα του Μαραθωνίου στην Αίθουσα «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ-HELEXPO, με θέμα «Ο αθλητισμός στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες: Από το περπάτημα μέχρι τον Μαραθώνιο».

 – Παράλληλα με τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας» θα διεξαχθεί το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) με την υποστήριξη της ΟΕ της διοργάνωσης.

 Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν επίσης ότι 1.500 επιπλέον θέσεις θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας σε όσους προσέλθουν στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), που θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO από την Πέμπτη (18/04) μέχρι το Σάββατο (20/04), ώρες 10:00 – 19:00.

 Στο ξεκίνημα της Συνέντευξης Τύπου μεταφέρθηκαν οι ευχές της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Ολυμπιονίκη Βούλας Πατουλίδου και το βίντεο με το μήνυμα του Πρεσβευτή της φετινής διοργάνωσης, Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη.

 Στην συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι ομιλητές τόνισαν τα εξής:

 Γιάννης Ποδιώτης (Πρόεδρος ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ): «Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη γιορτή και μια μεγάλη ευθύνη για μας. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση της Ελλάδας, έχουμε πλησιάσει στα προ COVID νούμερα συμμετοχών και αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών φορέων. Αυτή η διοργάνωση, σε συνδυασμό με τον “Νυχτερινό”, δίνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης την ευκαιρία για εξωστρέφεια, με εκατοντάδες επισκέπτες από το εξωτερικό και χιλιάδες από όλη την Ελλάδα. Θα έχουμε επίσης θεσμική εκπροσώπηση στον Μαραθώνιο του Λονδίνου την Κυριακή, δίνοντας διεθνή ώθηση στη διοργάνωση και προσελκύοντας ακόμα περισσότερους επισκέπτες».

Κώστας Γιουτίκας (Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης): «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει πραγματικά με όλες τις δυνάμεις της τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Μέσα από το αθλητικό πνεύμα δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη και συνολικά η Κεντρική Μακεδονία στο εξωτερικό. Δεκαοκτώ χρόνια μετά, δεν έχει καταστεί απλώς σημαντικός αθλητικός θεσμός αλλά αποτελεί επιπλέον έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της φυσιογνωμίας της σημερινής Θεσσαλονίκης. Πέρσι καταγράφηκε ένα εκπληκτικό ρεκόρ ξένων συμμετοχών, όλοι αυτοί οι άνθρωποι μεταφέρουν θετικά μηνύματα στις χώρες τους και δημιουργούν οφέλη. Επιπλέον, είναι μία διοργάνωση που αναδεικνύει την συμπερίληψη, την ανεκτικότητα, την συνεργασία και φυσικά την αλληλεγγύη. Είναι η μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκη που τους αγκαλιάζει πραγματικά όλους. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον διοργανωτή ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, στην Οργανωτική Επιτροπή και φυσικά στους χιλιάδες εθελοντές. Σας καλώ όλους να βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε και αυτή τη φορά ο φετινός Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ να γράψει τη δική του ιστορία».

Χρήστος Μήττας (Γενικός Γραμματέας Ο.Ε., Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας): «Είναι μία σπουδαία τιμή για την πόλη και για τη Μακεδονία να διοργανώνει αυτή τη μεγάλη γιορτή που προσφέρει εξωστρέφεια, όπως ακριβώς επιδιώκει να κάνει σταθερά ο Περιφερειάρχης μας και η ΠΕΚΜ. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους δρομείς και να συγχαρώ τους εθελοντές, που συμβάλλουν πάντοτε τα μέγιστα».

Λάζαρος Κυρίζογλου (Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ): «Όσους θυμόμαστε και αγαπάμε, ζουν μέσα μας και δεν χάνονται. Δεν πρέπει να χαθεί ποτέ η Ιστορία και η αλήθεια. Από την πρώτη διοργάνωση, το 2006, ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ έδειξε ότι θα στεριώσει και στέριωσε. Ο δικός μας Μαραθώνιος δρόμος, που γίνεται τώρα και θα γίνεται πάντοτε, είναι και ένα εξόχως τουριστικό γεγονός, με αθλητές και επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Στέλνει επίσης μονοσήμαντα, αληθινά ιστορικά μηνύματα».

Κούλα Γιαννακίδου (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Θεσσαλονίκης): «Εκ μέρους του Δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη, απευθύνω τις ευχές του για καλή επιτυχία στη διοργάνωση. Θα είναι μία γιορτή του αθλητισμού και οι Θεσσαλονικείς θα ξεχυθούν στους δρόμους για να τρέξουν και να χειροκροτήσουν. Ως Δήμος θα βοηθήσουμε μία τέτοια διοργάνωση, που συμβάλλει στον αθλητικό τουρισμό. Καλή επιτυχία σε όλους!»

Άκης Ανανιάδης (Αντιπρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης): «Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Προέδρου Τάσου Τομπούλη. Ο Διεθνής  Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι ο αγώνας που άλλαξε το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα και είναι ο καταλύτης για να σηκώσει τους συμπολίτες μας από τους καναπέδες και να βγουν στους δρόμους, να τρέξουν και να αθληθούν. Απευθύνομαι στα νέα παιδιά που βλέπω ανάμεσά μας και θέλω να τονίσω ότι αυτή η διοργάνωση αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία ώστε να δώσουμε μια άλλη διάσταση στη ζωή μας και να ξεκινήσουμε την άθληση».

Εύη Καλλίνη (Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ): «Είναι πολύ μεγάλη χαρά μας που σας έχουμε και φέτος κοντά μας. Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αποτελεί την κορυφαία δρομική διοργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα. Μέσα από την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε επί επτά συναπτά χρόνια, δίνουμε στους σπουδαστές μας από διαφορετικές ειδικότητες τη δυνατότητα να εμπλακούν δημιουργικά και να λάβουν μέρος στις πολυσχιδείς δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της διοργάνωσης. Εύχομαι καλή επιτυχία, η φετινή διοργάνωση να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη σε προσέλευση συμμετεχόντων και θεατών και να την απολαύσουν όλοι!»

Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου (Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας): «Ως κάποια που παίρνει μέρος κάθε χρόνο στον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, έχω να πω ότι αυτή η διοργάνωση αποτελεί γιορτή για την πόλη. Εμείς οι νεότερες γενιές το περιμένουμε κάθε φορά και όποιος βρεθεί αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη βλέπει την πόλη στα καλύτερά της. Αυτή νομίζω ότι είναι και η καλύτερη διαφήμιση που θέλουμε και για τον τουρισμό, αλλά και για εμάς τους ίδιους που ζούμε και αποφασίζουμε να μένουμε στη Θεσσαλονίκη. Επειδή βιώνουμε πολύ δύσκολες στιγμές στον αθλητισμό με περιστατικά βίας, να τονίσουμε επίσης ότι αυτή η διοργάνωση προάγει τον πιο υγιή τρόπο για να συμμετάσχει κανείς στα αθλητικά δρώμενα. Θα συμμετέχουμε και φέτος και τον περιμένουμε με ανυπομονησία!»

Δημήτρης Σίτσας (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου): «Ο Δήμος μας θα συμμετάσχει στην Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία, την οποία έχουμε εμπλουτίσει φέτος με χάπενινγκ, ενώ έχουμε ετοιμάσει ευχάριστα δρώμενα και για τον αγώνα της Κυριακής,με τύμπανα και ωραίες εκδηλώσεις για να εμψυχώνουμε και να υποδεχόμαστε τους διερχόμενους δρομείς. Εύχομαι να πάει εξαιρετικά η φετινή διοργάνωση και να αποδειχθεί καλύτερη από κάθε άλλη φορά».

Αφροδίτη Νέστορα (Μέλος Δ.Σ. ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ): «Χαίρομαι πολύ που θα προσπαθήσω κι εγώ να συνεισφέρω σ’ αυτό το τεράστιο αθλητικό γεγονός. Δραστηριότητες σαν κι αυτήν ενισχύουν την τουριστική εικόνα της πόλης και βοηθούν την οικονομική της ανάπτυξη».

Μετά το βίντεο ανασκόπησης του περσινού 17ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, έγινε η παρουσίαση των Χορηγών της φετινής διοργάνωσης: Του Ονομαστικού Χορηγού, bwin, των Μεγάλων Χορηγών LIDL καιZeniΘ, του Κύριου ΧορηγούΑΥΡΑ, του Χορηγού Τηλεοπτικής Αναμετάδοσης, ΕΡΤ3, των Χορηγών, SKY ΕxpressEUROMEDICA(Επίσημος Χορηγός Υγείας), ΑΝΑΔΟΜΩ, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ChiquitaMizunoHerbalifeτων Υποστηρικτών, Medela, ΒΕΡΓΙΝΑ, MonastyPeugeot – Αδαμίδης Α.Ε., ecocar (Οικολογικός Υποστηρικτής Αστικών Μετακινήσεων), CYCLETaxiwayPRINTCODEHIGH5, καθώς επίσης και των Χορηγών Επικοινωνίας.

Ο Γενικός Διευθυντής Δρόσος Χριστόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στο αγωνιστικό πρόγραμμα και στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων:

«Ένα μικρό σωματείο με μεγάλη ιστορία, ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, κατάφερε και ένωσε όλες τις πολιτικές, κοινωνικές δυνάμεις της πόλης μας καθώς και όλους τους Θεσμικούς και Κοινωνικούς Φορείς Υποστήριξης, δημιούργησε μία εξαιρετική Τεχνική Επιτροπή και ένα εξαιρετικό Τμήμα Εγγραφών, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να χαρίσει στην πόλη μας και στην χώρα μας  αυτό το εξαιρετικό αθλητικό και κοινωνικό γεγονός αθλητικής και τουριστικής προβολής σε όλο τον πλανήτη. Αν και μόλις 18 χρονών και πολύ νεαρός σε σχέση με άλλους μεγάλους Μαραθωνίους του εξωτερικού κατετάγη 8ος καλύτερα οργανωμένος του κόσμου και 4ος στον τομέα της ασφάλειας των δρομέων και των διαδρομών σε 475 στον κόσμο. Όλοι μαζί, πετύχαμε το ακατόρθωτο. Οι δύο διοργανώσεις, ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, δεν είναι μόνο δικές μας διοργανώσεις, αλλά ανήκουν στην πόλη μας και σε όλους τους Φορείς που συμβάλλουν στη συνεχόμενη ανοδική τους πορεία και επιτυχία».

Έγινε αναφορά στις συμμετοχές των δρομέων ανά Δρόμο αγωνιστικού προγράμματος, στην υποστήριξη της αγωνιστικής συμμετοχής τους τόσο στον τομέα της ασφάλειας όσο και στην τροφοδοσία τους, καθώς και στη συμμετοχή των ξένων δρομέων από 71 χώρες. Επίσης αναφέρθηκε ότι η μεγάλη ικανοποίηση των διοργανωτών είναι η εκπλήρωση ενός από τους αρχικούς στόχους της διοργάνωσης ότι πρώτη αυτή κατάφερε να υποστηρίξει την αγωνιστική συμμετοχή όλων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, δρομέων με παχυσαρκία, δρομέων τρίτης ηλικίας, δρομέων με κάθε είδος αναπηρία και παράλληλα να υποστηρίξει τη συμμετοχή όλης της οικογένειας αφού τον Δρόμο των 1000μ Μαθητών Δημοτικών Σχολείων πλαισιώνει πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για παιδιά.

Ειδική μνεία έγινε, επίσης, στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης καθώς και στη σταδιακή μετατροπή της σε αμιγώς «πράσινη» παρεμβαίνοντάς δραστικά σε έντεκα τομείς περιβαλλοντικής διαχείρισης. Τέλος, αναφέρθηκε στους 1250 εθελοντές και σε όλους τους Εθελοντικούς Φορείς Υποστήριξης, χωρίς την καθοριστική συμβολή των οποίων δεν θα ήταν εφικτή η επιτυχημένη τέλεση του Μαραθωνίου της Ιστορίας.

Τον επίλογο έβαλε, μαζί με τις υπέροχες εικόνες του βίντεο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η περσινής θριαμβεύτρια του Μαραθωνίου δρόμου γυναικών, Ματίνα Νούλα, εκ μέρους των 17.000 αθλητών που αναμένεται να βρεθούν στην εκκίνηση: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετάσχω για δεύτερη χρονιά στον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ελπίζω με την ίδια επιτυχία όπως πέρσι. Χωρίς δεύτερη σκέψη επέλεξα αυτόν τον αγώνα και θα κυνηγήσω ένα νέο, μεγάλο ατομικό ρεκόρ, Προτρέπω όλους να συμμετάσχουν και ανυπομονώ να τρέξω! Καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς!»

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού, World Athletics σε αγωνιστικές διαδρομές που φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων Υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του www.atgm.grwww.alexanderthegreatmarathon.org.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.