Ιστιοπλοΐα: Ομόφωνα πέρασαν όλα τα θέματα στη Γενική Συνέλευση της ΕΙΟ

Παρουσία εκπροσώπων από 84 ομίλους όλης της χώρας (αριθμός ρεκόρ για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας) πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η 1η τακτική γενική συνέλευση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στα γραφεία της στη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας.

Τα θέματα της ημερησίας διάταξης ήταν διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2023, αγωνιστικός απολογισμός, έκθεση της εξελεγκτικής Επιτροπής και εκθέσεις όλων των Επιτροπών της ΕΙΟ (Πειθαρχικής, Ανοικτής Θαλάσσης, Ανωτάτης Επιτροπής Αγώνων και Εφέσεων, Δραστηριότητας Σωματείων και Ανάπτυξης ιστιοπλοΐας για άτομα με αναπηρία).

Για μία ακόμη φορά όλα τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα, όμως το πιο σημαντικό απ’ όλα ήταν το οικογενειακό κλίμα μεταξύ των μελών της συνέλευσης. Η ελληνική ιστιοπλοΐα έχει μπει σε μια νέα εποχή και στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες.

Πρώτα πρώτα βρήκε ξανά την αξιοπιστία της και την ηθική της υπόσταση. Έπειτα η Ομοσπονδία εξέλεξε για πρώτη φορά πρόεδρο γυναίκα και έδειξε τον δρόμο στις άλλες Ομοσπονδίες.

Από εκεί και πέρα η νέα διοίκηση της ΕΙΟ έχει ήδη αρχίσει να επενδύει στην πράσινη ιστιοπλοΐα για ένα καλύτερο περιβάλλον. Από τους βασικούς στόχους είναι η τοποθέτηση ηλεκτροκίνητων μηχανών στα φουσκωτά σκάφη διάσωσης και πολλές άλλες δράσεις που είναι ήδη στα σκαριά και θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

Κι ο τέταρτος πυλώνας είναι οι τεράστιες επιτυχίες στις κατηγορίες Ανάπτυξης. Στις δύο τελευταίες σεζόν η ελληνική ιστιοπλοΐα πανηγύρισε 81 μετάλλια (40 το 2022 και 41 το 2023) σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αναδεικνύοντας την Ελλάδα πρώτη παγκόσμια δύναμη. Ήδη πολλά νέα παιδιά πανάξια έχουν στελεχώσει τις εθνικές ομάδες και αποτελούν τις χρυσές ελπίδες μας για να είναι οι αυριανοί Ολυμπιονίκες.

Αξίζει, μάλιστα, να τονιστεί αυτό που επικρότησαν όλοι οι εκπρόσωποι των ομίλων. Ότι η Ομοσπονδία με σωστή οργάνωση στο οικονομικό κομμάτι κατάφερε να έχει έσοδα που κάλυψαν την πενιχρή επιχορήγηση της από την ΓΓΑ, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά και η ΕΙΟ μπόρεσε να σταθεί στα πόδια της και να ανταποκριθεί στις μεγάλες υποχρεώσεις της.

Ιδιαίτερη αναφορά στη συνέλευση έγινε για την εξαιρετική δουλειά της ερασιτεχνικής ομάδας Live Streaming της ΕΙΟ που πλέον έχει την καθολική αποδοχή απ’ όλη την Ευρώπη και τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Η ζωντανή μετάδοση των αγώνων έχει βοηθήσει σημαντικά στην εξεύρεση πόρων μέσω των χορηγών και έχει συμβάλει στην αύξηση του αθλητικού τουρισμού με ό,τι συνεπάγεται για την οικονομία γενικότερα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.