Σαν Σήμερα 5 Μαΐου: Η τραγωδία στην Marfin και ο χαμός τριών ανθρώπων

Στις 5 Μαΐου του 2010, η Ελλάδα βίωσε μία από τις άσχημες στιγμές της πρόσφατης ιστορία της με την τραγωδία στην τράπεζα Marfin

Έχουν περάσει 14 χρόνια από τον εμπρησμό της Marfin και τον χαμό τριών συνανθρώπων μας. Η υπόθεση του εμπρησμού της τράπεζας Marfin παραμένει ένα από τα πιο συγκλονιστικά και τραγικά γεγονότα στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης κατά των μέτρων λιτότητας και της υπογραφής μνημονίου, ένας όχλος επιτέθηκε στο κτίριο της τράπεζας Marfin στην Αθήνα, προκαλώντας φωτιά που οδήγησε στον θάνατο τριών εργαζομένων. Μεταξύ αυτών μία έγκυος!

Marfin
Marfin

Περίπου 25 άτομα ήταν μέσα στο κατάστημα όταν έπεσαν οι βόμβες μολότοφ. Οι περισσότεροι κατάφεραν να φύγουν, ενώ πέντε άτομα τα απεγκλώβισε η Πυροσβεστική. Δυστυχώς δεν κατάφεραν όλοι να φύγουν και οι τρεις πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες και τις δίκες που ακολούθησαν, η ταυτότητα των δραστών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα. Στο μεταξύ, στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν για φόνο εξ αμελείας και για παραλείψεις στα μέτρα πυρασφάλειας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.