Ο Ολυμπιακός «συνήθισε» να νικά λόγω ομαδικότητας, ο Παναθηναϊκός άρχισε να βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ»

Επόμενο ραντεβού των "αιωνίων" στις 31 Μαρτίου στο ΣΕΦ με βαθμολογικό κίνητρο μόνο για τον Ολυμπιακό και ενώ ο Παναθηναϊκός δουλεύει, πλέον, για τους τελικούς των ελληνικών πλει οφ.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έκανε την καλύτερη εμφάνιση του στην πέμπτη φετινή αναμέτρηση των “αιωνίων” αντιπάλων, αλλά ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά τους “πράσινους” και για δεύτερη φορά στο Ολυμπιακό στάδιο, ενώ διεύρυνε το αήττητο σερί του με την 12η νίκη, ενόψει της σύντομου, χρονικά, επόμενου αγώνα στο ΣΕΦ (31/3) για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Το κέρδος του Ολυμπιακού από το 74-76 στο ΟΑΚΑ, είναι η αδιάλλειπτη καλή ψυχολογία και η διατήρηση της αυτοπεποίθησης από τις συνεχόμενες νίκες. Όπως είπε, ορθώς και ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων”, Κώστας Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός έχει μπει στην τελική ευθεία της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα, έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα πλει οφ και έχει “αγκαλιάσει” το πλεονέκτημα έδρας (ακόμα και την πιθανή κατάκτηση της πρώτης θέσης), με αποτέλεσμα να επιζητά την σταθερή πορεία σε κάθε παιχνίδι και να φτάνει σε συνεχόμενες νίκες, αποφεύγοντας δικαιώματα…αμφισβήτησης του.

«Δεν είμαστε εθισμένοι στις νίκες των αγώνων με τον Παναθηναϊκό και θα ακουστεί προσβλητικός ένας τέτοιος χαρακτηρισμός, αλλά όπως σε κάθε παιχνίδι και όποιον αντίπαλο έχουμε απέναντι μας, προσπαθούμε να παίζουμε σύμφωνα με τα δικά μας στάνταρ και να νικάμε. Συνεχίζουμε» είπε στην κάμερα της NOVA, o Παπανικολάου και ενώ ο Ολυμπιακός πέτυχε την δυσκολότερη νίκη του στην φετινή σεζόν, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Το ζητούμενο για τους “πράσινους” στις 20 ημέρες του Χρήστου Σερέλη στον πάγκο της, είναι αν αύξησε την ανταγωνιστικότητα του απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεδομένα, βάση εμφανίσεων και αποτελεσμάτων, στην φετινή σεζόν, είναι καλύτερος έως πολύ καλύτερος. Και το “άνοιγμα” της αγωνσιτικής “ψαλίδας”, ύστερα από 5 αναμετρήσεις των “αιωνίων” συμβαίνει διπολικά. Δηλαδή, επειδή και ο Ολυμπιακός παίζει σταθερά σε υψηλές στροφές σε Ευρωλίγκα και ελληνικό πρωτάθλημα, νικώντας και σε αγώνες που κινδύνεψε να ηττηθεί, όπως προσφάτως στην Ρόδο (Κολοσσός) και στο Κάουνας (Ζαλγκίρις), αλλά και εξαιτίας της φετινής πραγματικότητας του Παναθηναϊκού που έχει εμφανιστεί, απρόσμενα, κατώτερος των περιστάσεων και των μεταγραφών που έκανε το προηγούμενο καλοκαίρι, καθώς και στην εξέλιξη της περιόδου (Μπέικον, Τόμας).

Και αυτό συμβαίνει ο Ολυμπιακός στηρίζεται στον σταθερό “κορμό” ομάδας που έχει δημιουργήσει, στην αξιοποίηση 11 παικτών και την θετική ανταπόκριση όσων παικτών έρχονται από τον πάγκο, την ομαδικότητα στην αμυντική αλληλεγγύη και στον επθετικό πλουραλισμό. Ο Ολυμπιακός δεν είναι “άτρωτος”, αλλά έχει, ίσως, περισσότερα κεφάλια και από την… Λερναία Ύδρα.

Στο πέμπτο παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό, “έχασε” πρόσκαιρα τον Φαλ με δεύτερο φάουλ στα τρία πρώτα λεπτά του αγώνα και ήρθε από τον πάγκο, ο Τζόελ Μπολομπόι να καλύψει επαρκώς την θέση του σέντερ (5-2 ριμπάουντ), κυρίως στα αμυντικά καθήοκοντα του. Είναι σύνηθης, εξάλλου, η φετινή εικόνα του Ολυμπιακού να κερδίζει παιχνίδια με τους παίκτες του πάγκουκ, προεξέχοντος του Λαρεντζάκη. Και επίσης, παίζει ρόλο σε αυτή την διατήρηση της διαφοράς, το στοιχείο των Ελλήνων παικτών του Ολυμπιακού που παραμένει ενισχυμένο και πιο έμπειρο, συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό. Το κόψιμο της μπάλας από τον Παπανικολάου στον Λευτέρη Μαντζούκα που ήταν έτοιμος να “¨καρφώσει” και με τα δυο χέρια, στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου, είναι έκφανση άρνησης ήττας και αλλαγής στο προβάδισμα του σκορ (58-59).

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Φαλ δεν κάνει φάουλ στον Ουίλιαμς, αλλά στην συνέχεια χτυπά το χέρι του Παπαγιάννη που έχει κατοχή από επιθετικό ριμπάουντ και η μπάλα καταλήγει εκτός τελικής γραμής.

Ο χρόνος ενόψει των τελικών πρωταθλήματος που είναι το επόμενο, πιθανό ραντεβού Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αρχές Ιουνίου, είναι αρκετός, ώστε οι “πράσινοι” να παρουσιαστούν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Στο ίδιο διάστημα, μέχρι το καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός θα σκέφτεται μόνο ευρωπαϊκά και θέλει να διεκδικήσει τον τέταρτο τίτλο του στην Ευρωλίγκα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.