Πως παίζει η Σενεγάλη

Αποστολή Σεβίλη, Νικήτας Αυγουλής
Η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας μπορεί να μην γεμίζει το μάτι των απανταχού μπασκετικών, όμως, πρόκειται για μια ομάδα με αρκετές ιδιαιτερότητες.

Αποστολή Σεβίλη, Νικήτας Αυγουλής
 
Η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας μπορεί να μην γεμίζει το μάτι των απανταχού μπασκετικών, όμως, πρόκειται για μια ομάδα με αρκετές ιδιαιτερότητες.

Το παιχνίδι των Αφρικανών στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα αθλητικά τους προσόντα τα οποία εκφράζονται κυρίως στα επιθετικά ριμπάουντ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σε φιλικό παιχνίδι με την Ισπανία η Σενεγάλη μάζεψε 22 επιθετικά ριμπάουντ.
 
Επιθετικά οι Σενεγαλέζοι μπορεί να μην στηρίζονται στο κομμάτι της δημιουργίας, αφού τα πλέι μέικερ τους δεν είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο, όμως, στις υπόλοιπες θέσεις αρέσκονται να πηγαίνουν σε παιχνίδι ένας εναντίον ενός και από τις θέσεις «3» ως «5» προσπαθούν να βρίσκουν παιχνίδι στο χαμηλό ποστ με πλάτη.
 
Αμυντικά είναι μια ομάδα που στηρίζεται κυρίως σε τρεις άμυνες. Αρχικά σε πιεστικό man to man με πολλές αλλαγές από τις θέσεις «2» ως «5» και κατά δεύτερο λόγο σε ζώνη 2-1-2 και σε ένα πιεστικό zone press. Η Εθνική ομάδα για να είναι εντός αγωνιστικού πλάνου πρέπει να αφενός να διαβάσει όσα μις – ματς της δοθούν κοντά στο καλάθι με τους Μπουρούση και Πρίντεζη, ενώ απέναντι στην ζώνη είναι πολύ σημαντικό να είναι σε υψηλά ποσοστά το μακρινό σουτ.
 
Φυσικά και η Εθνική μας θα προσπαθήσει να τρέξει και να βρει ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα κάτι που επίσης θα αποτελέσει όπλο των παικτών του Φώτη Κατσικάρη. Ένα από τα αδύνατα σημεία των Σενεγαλέζων είναι οι κακές επιστροφές στην άμυνα, γεγονός που βολεύει σε υπερθετικό βαθμό τα ελληνικά πλάνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.