Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η αντίδραση της ΔΟΕ στο διπλωματικό μποϊκοτάζ των ΗΠΑ

Με ανακοίνωσή της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την απόφαση των ΗΠΑ να μποϊκοτάρουν διπλωματικά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η απόφαση των Αμερικανών να μην στείλουν κανέναν επίσημο στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω της «συνεχιζόμενης γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και κυρίως κατά των Ουιγούρων στο Σιντσιάνγκ από την Κίνα», είναι ειλημμένη.

Η σχέση των ΗΠΑ με την ΔΟΕ είναι σε ύφεση από την περίοδο της προεδρίας του Τραμπ, ωστόσο τώρα με το μποϊκοτάζ στην διοργάνωση του Πεκίνο, ήρθε η αντίδραση της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Η παρουσία κυβερνητικών απεσταλμένων και διπλωματών, είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση για κάθε κυβέρνηση για την οποία η ΔΟΕ επιλέγει της ουδετερότητα και τον απόλυτο σεβασμό. Η στάση μας καθιστά ξεκάθαρο πως οι Ολυμπιακοί Αγώνεςκαι η συμμετοχή των αθλητών είναι πάνω από κάθε πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η ΔΟΕ, τονίζοντας πως στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων υπάρχει Ολυμπιακή εκεχειρία η οποία πρέπει να τηρείται μια εβδομάδα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών έως και μία εβδομάδα μετά τους Παραολυμπιακούς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας