Ελλάδα-ΗΠΑ 16-11: Στους 4 με άμυνα για σεμινάριο

Η Ελλάδα ξεπέρασε τον τραυματισμό του Ζερδεβά, το comeback των Αμερικανών στο δεύτερο 8λεπτο και με φανταστική άμυνα που της επέτρεψε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της για πάνω από 10 λεπτά, νίκησε τις ΗΠΑ 16-11 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Η πρώτη περίοδος είχε ξεκάθαρα ελληνικό χρώμα, καθώς μπήκαμε δυνατά και προηγηθήκαμε 2-0 στις 2 πρώτες μας επιθέσεις με τον Γεννηδουνιά να βρίσκει ισάριθμες φορές δίχτυα. Κρατήσαμε ανέπαφη την εστία μας παρά το γεγονός πως οι Αμερικανοί είχαν 2 φορές παίκτη παραπάνω, οι οποίοι μείωσαν με τον Μπόουεν σε 2-1 για να απαντήσουμε άμεσα στο δικό μας παίκτη παραπάνω με τον Αργυρόπουλο για το 3-1 του πρώτου 8λέπτου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μείωσαν ξανά στο γκολ στην αρχή της δεύτερης περιόδου, αλλά ο Αργυρόπουλος με πέναλτι, έδωσε ξανά αέρα 2 τερμάτων για την εθνική μας, 4-2. Ο Ντοντ μείωσε σε 4-3, νικώντας τον Τζωρτζάτο, ο οποίος πήρε τη θέση του Ζερδεβά, που αποχώρησε με πόνο στο χέρι. Οι Αμερικανοί 5.47 πριν το τέλος της περιόδου ισοφάρισαν με τον Ντάουμπε. Ο Γεννηδουνιάς ευρισκόμενος σε εξαιρετική κατάσταση βρήκε το τρίτο του γκολ και έκανε το 5-4, 5 λεπτά πριν το ημίχρονο Το 5-5 έγινε όταν εκμεταλλεύτηκαν τον παίκτη παραπάνω οι αντίπαλοί μας με τον Χάλοκ. Ο Αργυρόπουλος έκανε το 6-5 εκμεταλλευόμενος την υπεραριθμία μας. Ο Ντάουμπε ισοφάρισε εκ νέου 2.44 πριν το τέλος με σουτ από την περιφέρεια. O Καλογερόπουλος έγραψε το 7-6 όταν κερδίσαμε διπλή αποβολή 2 λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Μπόουεν και πάλι από την περιφέρεια θα ισοφαρίσει στην επόμενη επίθεση για το 7-7, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Το τρίτο 8λεπτο ξεκίνησε με πέναλτι του Βλαχόπουλου για το 8-7 της Ελλάδας. Η άμυνά μας έσφιξε ξανά και πήραμε και πάλι αέρα 2 τερμάτων με τον Γκούβη στα μισά της περιόδου. Ο Βλαχόπουλος λίγο πριν το τέλος βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα των Η.Π.Α. και έκανε το 10-7 Η Ελλάδα κράτησε ανέπαφη την εστία της με άμυνα για σεμινάριο, έχτισε πάνω σ’ αυτή διαφορά τριών τερμάτων και μπήκε στην τελική ευθεία με +3.

Ο Νικολαϊδης με φανταστικό γυριστό έκανε το 11-7 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Ο Καλογερόπουλος έδωσε το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς 6.40 πριν το τέλος γράφοντας το 12-7. Ο Ντάουμπε μετά από 10+ λεπτά βρήκε γκολ για τους Αμερικανούς, μειώνοντας σε 12-8. Ο Αργυρόπουλος όμως απάντησε άμεσα για το 13-8. 4.43 πριν το τέλος ο Χάλοκ θα εκμεταλλευτεί την αποβολή του Γεννηδουνιά και θα μειώσει 13-9. Ο Καλογερόπουλος με το τρίτο του προσωπικό σε τέσσερις προσπάθειες σκόραρε για το 14-9 στα μισά του 8λέπτου. Ο Μπόουεν μείωσε άμεσα σε 14-10 με ξαφνικό σουτ, αλλά ο Αργυρόπουλος εκμεταλλευόμενος την αποβολή του Μποουεν, δε δυσκολεύτηκε να ανεβάσει το σκορ στο 15-10. 2.31 πριν το τέλος ο Χάλοκ μείωσε σε 15-11 στην κόντρα. Με τον ίδιο τρόπο ο Βλαχόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 16-11.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.