Should I stay or should I go…

Μετά τις ήττες από Κόστα Ρίκα και Ιταλία ο αγώνας ανάμεσα σε Ουρουγουάη και Αγγλία, αντίστοιχα, χωρίζει τις δύο ομάδες από τον αποκλεισμό τους ή τη συνέχειά τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μετά τις ήττες από Κόστα Ρίκα και Ιταλία ο αγώνας ανάμεσα σε Ουρουγουάη και Αγγλία, αντίστοιχα, χωρίζει τις δύο ομάδες από τον αποκλεισμό τους ή τη συνέχειά τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής του τέταρτου Ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ουρουγουάη και Αγγλία βρίσκονται στο σημείο μηδέν. Το μεταξύ τους παιχνίδι στην «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάολο (22.00 / NEΡΙΤ) θα κρίνει σε σημαντικό ή απόλυτο βαθμό ποια από τις δύο θα συνεχίσει στη φάση των νοκ άουτ και ποια θα επιστρέψει πρόωρα «σπίτι» της.

Με διαφορετικό τρόπο, πάντως, οι ομάδες των Όσκαρ Ταμπάρες και Ρόι Χότζσον έφτασαν να παίζουν σε ενενήντα λεπτά τη συνέχειά τους στο Μουντιάλ 2014, με την έννοια ότι η ήττα (αν έρθει) και για τις δύο Εθνικές είναι καταδικαστικό αποτέλεσμα. Η Ουρουγουάη προηγήθηκε στο, θεωρητικά, πιο εύκολο ματς του τέταρτου Ομίλου και στη συνέχεια «εκτελέστηκε» από την εξαιρετική Κόστα Ρίκα του Τζόελ Κάμπελ από την οποία και ηττήθηκε με 3-1.

Η Αγγλία «έπιασε» απέναντι στην Ιταλία πολύ καλύτερο παιχνίδι του αναμενομένου, όμως οι ευκαιρίες που έχασε και η απίθανη εμφάνιση του Σαλβατόρε Σιρίγκου της «σκουάντρα ατζούρα» δεν της επέτρεψαν ούτε καν την ισοπαλία. Η παράδοση στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων είναι μοιρασμένη, με την Ουρουγουάη να έχει τέσσερις νίκες και την Αγγλία τρεις, ενώ ισάριθμα ματς έχουν λήξει ισόπαλα (γκολ 13-10 για τους Λατινοαμερικάνους). Διαιτητής του ματς θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο.

Το μεγάλο ερωτηματικό για την Ουρουγουάη είναι ο Λουίς Σουάρες, που της έλειψε τόσο πολύ στο πρώτο ματς. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, ο οποίος εφόσον αγωνιστεί θα βρει αρκετούς συμπαίκτες του στο αγγλικό κλαμπ ως αντίπαλους, ζήτησε ηρεμία από τον κόσμο τις προηγούμενες ημέρες μετά το κακό αποτέλεσμα της πρεμιέρας. Όσον αφορά τη συμμετοχή του κόντρα στους «τρεις λέοντες», το πιθανότερο σενάριο είναι πώς αν και όχι 100% έτοιμος θα δώσει το «παρών» στην ενδεκάδα.

Οι σημαντικές απουσίες για τον Ταμπάρες αφορούν τον τραυματισμό του Ντιέγκο Λουγκάνο και την τιμωρία του Μάξι Περέιρα (πιθανός αντικαταστάτης του ο Αλβάρο Γκονζάλες), ο οποίος αποβλήθηκε στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα, ενώ για τους Άγγλους εξακολουθεί να δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος ο Άλεξ-Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, που δεν αγωνίστηκε ούτε απέναντι στην Ιταλία. Ο Ουέιν Ρούνι θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, παρά τα σενάρια που τον ήθελαν στον πάγκο, με τον Χότζσον να μην προτίθεται ν΄ αλλάξει ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη «σκουάντρα ατζούρα». 

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες / 4-4-2): Μουσλέρα – Κάσερες, Λουγκάνο, Γκοντίν, Γκονζάλες – Ροντρίγκες, Γκάργκανο, Ρίος, Στουάνι – Σουάρες, Καβάνι.
Αγγλία (Ρόι Χότζσον / 4-2-3-1): Χαρτ – Μπέινς, Κέιχιλ, Τζαγκιέλκα, Τζόνσον – Χέντερσον, Τζέραρντ – Στέρλινγκ, Ρούνι, Ουέλμπεκ, Στάριτζ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.