Παλικαρίσια ισοπαλία

Όρθιος στάθηκε στο Καζάν ο ΠΑΟΚ ο οποίος απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τη Ρούμπιν για τη 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ και παραμένει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Όρθιος στάθηκε στο Καζάν ο ΠΑΟΚ ο οποίος απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τη Ρούμπιν για τη 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ και παραμένει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Ο δικέφαλος προηγήθηκε με τον Αθανασιάδη στο 1ο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο  μέρος οι Ρώσοι γύρισαν το ματς για να ισοφαρίσει δέκα λεπτά πριν τη λήξη ο Φωτάκης. Ο ΠΑΟΚ με την εμφανιση του στη Ρωσία έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει μέχρι το τέλος την πρόκριση στην επόμενη φάση από έναν πολύ δύσκολο όμιλο.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Κούρμπαν Μπέρντιγιεφ ξεκίνησε με τους  Ριζίκοφ, Κουζμίν, Νάβας, Μποτσέτι, Νέμοφ, Νάτσο, Νομπόα, Κασάεφ, Βαλντές, Καραντεντίζ, Ντιαντιούν, σε σχήμα 4-2-3-1.
Από την άλλη ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε με σχήμα 4-3-3. Τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα, ο Λίνο αριστερά, οι Μαλεζάς, Κοντρέρας κεντρικό δίδυμο και ο Έτο δεξιά. Στη μεσαία γραμμή ο Αρίας σε ρόλο αμυντικού χαφ με το Λαζάρ δεξιά του και το Φωτάκη αριστερά του. Στην επιθετική τριάδα ο Βιεϊρίνια αριστερά, ο Γεωργιάδης δεξιά, και ο Αθανασιάδης στην κορυφή της επίθεσης.

Αιφνιδιασμός με Κλάους
Παρά την μεγάλη απουσία του Γκαρσία ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς εμφανίζοντας μια αρκετά συμπαγή μεσαία γραμμή θέλοντας να περιορίσει την επιθετικότητα της Ρούμπιν. Στο 7ο λεπτό οι Ρώσοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Κρέσιτς, η κεφαλιά του Βαλντέζ όμως δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του «δικεφάλου».

Στο 16′ η Ρούμπιν έχασε την πρώτη ουσιαστικά καλή της ευκαιρία για γκολ. Ο Λαζάρ έκανε το λάθος έξω από την περιοχή, ο Κασάεφ πήρε τη μπάλα σούταρε αλλά ο Κρέσιτς ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε την μπάλα μακριά
Στο 22ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κατάφερε στην πρώτη επίσκεψη του στα ρωσικά καρέ να πετύχει γκολ παγώνοντας ακόμα πιο πολύ το ήδη παγωμένο Τσεντράνλι.

Ο Φωτάκης βρήκε με κάθετη τον Γεωργιάδη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πρόλαβε τον Ριζίκοφ και έκοψε την μπάλα στον Αθανασιάδη ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε σε κενό τέρμα και έκανε το 0-1 για το «δικέφαλο».

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε ουσιαστικά αυτό που ήθελε χτυπώντας στην κόντρα και με το γκολ του Κλάους μετέφερε το άγχος στη ρωσική πλευρά.
Στο 36ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά και σε 2ο γκολ όταν ο  Αθανασιάδης μπήκε στην περιοχή από δεξιά, πέρασε τον Κουζμίν αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Ριζίκοφ διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 40′ η Ρούμπιν προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά το φάουλ του Καραντενίζ από καλή θέση δεν είχε την κατάληξη που επιθυμούσαν οι Ρώσοι καθώς η μπάλα έφυγε άουτ.

Καθίζηση και ανατροπή
Στο 2ο ημίχρονο οι παίκτες της Ρούμπιν μπήκαν πολύ δυνατά και αποφασισμένοι να φέρουν οσο πιο γρήγορα μπορούν το ματς στα ίσια.
Ο ΠΑΟΚ έκανε το λάθος να οπισθοχωρήσει, δίνοντας το γήπεδο στους Ρώσους που έγιναν πάρα πολύ πιεστικοί .
Μόλις στο 1ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου η Ρούμπιν έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Ντιαντιούν σέντραρε  από αριστερά, ο Καραντενίζ σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Μαλεζάς έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Ένα λεπτό αργότερα και ενώ η εστία του ΠΑΟΚ βρισκόταν σε συνεχή πολιορκία ο Βαλντές βρήκε με το κεφάλι τον Κασάεφ μέσα στη μικρή περιοχή αλλά το σουτ που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Στο 52ο λεπτό η επιθετικότητα και η υπέροχη της Ρούμπιν καρποφόρησαν αν και χρειάστηκε λίγο και τη βοήθεια της τύχης. Ο Νάτσο σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Βαλντές, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κρέσιτς γράφοντας το 1-1.
Ο ΠΑΟΚ εμφάνιζε σημάδια αγωνιστικής καθίζησης έχοντας χάσει κατά κράτος τη μάχη της μεσαίας γραμμής κάτι που επέτρεπε στη Ρούμπιν να βγαίνει με ευκολία στην επίθεση και να δημιουργεί ευκαιρίες κατά συρροή.
Στο 66′ η Ρούμπιν έκανε την ολική ανατροπή παίρνοντας το προβάδισμα με 2-1.

Ο Κουζμίν πέρασε τον Έτο μέσα στην περιοχή από αριστερά έπιασε το σουτ, ο Κρέσιτς έδιωξε προσωρινά αλλά ο επερχόμενος Ντιαντιούν σε κενό τέρμα έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.
Ο Μπόλονι βλέποντας τη μεσαία γραμμή του «δικεφάλου» να έχει καταρρεύσει πέρασε στο ματς τον Ίβιτς στη θέση του Λαζάρ καθώς ήθελε έναν παίκτη να μπορεί να κρατάει την μπάλα και βέβαια να μπορεί να βγάλει την ομάδα μπροστά.
Ο ΠΑΟΚ άρχισε σιγά σιγά να ισορροπεί το ματς και στο 79ο λεπτό σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις του στο δεύτερο 45λεπτο κατάφερε να ισοφαρίσει.

Ο Ιβιτς έβγαλε πολύ ωραία κάθετη στον  Έτο ο οποίος προχώρησε και έβγαλε τη σέντρα απο δεξιά για το δεύτερο δοκάρι όπου βρισκόταν αμαρκάριστος ο Φωτάκης και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-2.
Ο ΠΑΟΚ μάλιστα θα μπορούσε να φύγεις νικητής από το Καζάν αν ο Τσιρίλο ευστοχούσε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων στην μεγαλύτερη ευκαιρία του δικεφάλου στο ματς, μετά τα δυο γκολ βέβαια.

Η εξέλιξη του αγώνα 


90+4′ Λήξη του αγώνα


90+3′ Κίτρινη κάρτα στον Έτο για φάουλ στον Καραντενίζ


90′ Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων


90′ Κίτρινη κάρτα στον Νάβας για φάουλ στον Τσιρίλο


89′ Σουτ του Καραντενίζ απο το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Μαλεζά και πέρασε κόρνερ


87′ Σέντρα του Καραντινάζ απο δεξιά, ο Νομπόα κοντρόλαρε  έξω απο την περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε μακριά απο το δεξί δοκάρι του Κρέσιτς


80′ Γκοοοοοολ ο Φωτάκης. Σέντρα του Έτο απο δεξιά για το δεύτερο δοκάρι όπου βρισκόταν ο αμαρκάριστος Φωτάκης και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-2


77′ Στη θέση του Βαλντές ο Ριζάντσεφ


74′ Σέντρα του Καραντενίζ απο δεξιά, ο Βαλντές έπιασε την κεφαλιά απο το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Κρέσιτς μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα


72′ Στη θέση του Λαζάρ ο Ίβιτς


66′ Γκοοοοολ ο Ντιαντιούν. Ο Κουζμίν πέρασε τον Έτο απο αριστερά της περιοχής έπιασε το σουτ, ο Κρέσιτς έδιωξε προσωρινά αλλά ο επερχόμενος Ντιαντιούν σε κενό τέρμα έσπρωξε τη μπάλα κάνοντας το 2-1


60′ Κίτρινη κάρτα στον Κασάεφ για φάουλ πάνω στον Βιειρίνια


57′ Κίτρινη κάρτα στον Μαλεζά


54′ Στη θέση του Κοντρέρας ο Τσιρίλο


52′ Γκοοοοολ ο Βαλντέζ.Ο Νάτσο σούταρε απο το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Βαλντές, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κρέσιτς


51′ Στη θέση του Αρίας ο Μπαλάφας


51′ Εκτέλεση φάουλ του Νάτσο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Κοντρέρας έδιωξε με κεφαλιά σε κόρνερ πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα


47′ Σέντρα του Καραντινάζ απο δεξιά, κεφαλιά πάσα του Βαλντές στον Κασάεφ αλλά το σουτ που έκανε απο το ύψος της μικρής περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ


46′ Σέντρα του Ντιαντιούν απο αριστερά, ο Καραντενίζ σούταρε απο το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Μαλεζάς έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή πρίν αυτή καταλήξει στα δίχτυα


46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου


45+1′ Λήξη του πρώτου ημιχρόνου


45′ Ένα το λεπτό των καθυστερήσεων


44′ Μακρινό διαγώνιο σουτ του Κασάεφ απο δεξιά, ο Κρέσιτς έδιωξε μακριά


40′ Εκτέλεση φάουλ του Καραντενίζ απο μακρινή απόσταση, η μπάλα πέρασε δίπλα απο το δεξί δοκάρι του Κρέσιτς


36′ Ο Αθανασιάδης μπήκε στην περιοχή απο δεξιά, πέρασε τον Κουζμίν αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Ριζίκοφ διώχνοντας σε κόρνερ


34′ Κίτρινη κάρτα στον Κουζμίν για φάουλ στον Γεωργιάδη


26′ Σέντρα του Βιειρίνια απο αριστερά, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά απο το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω απο τα δοκάρια του Ριζίκοφ


22′ Γκοοοοολ ο Αθανασιάδης. Κάθετη μπαλιά του Φωτάκη, ο Γεωργιάδης μπήκε στην περιοχή, πρόλαβε τον Ριζίκοφ και έκοψε την μπάλα στον Αθανασίαδη ο οποίος απο το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε σε κενό τέρμα και έκανε το 1-0


20′ Σέντρα σουτ του Βάλντες απο αριστερά, ο Κρέσιτς έδιωξε σε κόρνερ


16′ Λάθος του Λαζάρ έξω απο την περιοχή, ο Κασάεφ πήρε τη μπάλα σούταρε αλλά ο Κρέσιτς έδιωξε μακριά


11′ Σέντρα του Καραντενίζ απο δεξιά, ο Βαλντές προσπάθησε να γυρίσει μέσα στην περιοχή αλλά το σούτ που επιχείρησε μπλόκαρε εύκολα ο Κρέσιτς


8′ Καμία αξιοσημείωτη φάση στην αναμέτρηση μέχρι στιγμής


1′ Έναρξη του αγώνα

Διοργάνωση: Europa League
Γήπεδο: Τσεντράνλι
Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον
Βοηθοί: Χένρικ Άντρεν, Γιοακίμ Φλινκ,
            Μίκαελ Λερτζέους, Αντρέας Έκμπεργκ 

Ρούμπιν Καζάν (Κούρμπαν Μπέρντιγιεφ): Ριζίκοφ, Κουζμίν, Νάβας, Μποτσέτι, Νέμοφ, Νάτσο, Νομπόα, Κασάεφ, Βαλντές, Καραντεντίζ, Ντιαντιούν.
Στον πάγκο: Αρλάουσκις, Μπιστρόφ, Ριαζάντσεφ, Α. Ερεμένκο, Ζεστόκοφ, Κβιρκβέλια, Σαρόνοφ.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Έτο, Αρίας, Λαζάρ, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης.
Στον πάγκο: Χαλκιάς, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Ρομπέρ, Παπάζογλου, Ίβιτς, Σνάουτσνερ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.