Ήταν και είναι αουτσάιντερ

Λίγοι περίμεναν ότι η Σεβίλη θα έφτανε μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, λίγοι... περισσότεροι πιστεύουν ότι μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι, ωστόσο, έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία στη διάρκεια της φετινής σεζόν, τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί και στο μεγάλο παιχνίδι του «Γιουβέντους Στέιντιουμ» με την Μπενφίκα.

Λίγοι περίμεναν ότι η Σεβίλη θα έφτανε μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, λίγοι… περισσότεροι πιστεύουν ότι μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι, ωστόσο, έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία στη διάρκεια της φετινής σεζόν, τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί και στο μεγάλο παιχνίδι του «Γιουβέντους Στέιντιουμ» με την Μπενφίκα.

Αν και απουσίασε για έναν χρόνο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Σεβίλη έχει σπουδαία εμπειρία απ’ αυτές. Δεν έχει κλείσει άλλωστε ούτε δεκαετία από τις δύο διαδοχικές κατακτήσεις του τότε Κυπέλλου UEFA (2006 και 2007). Υπάρχουν βέβαια κάποιες διαφορές. Εκείνη η ομάδα είχε ποιοτικότερο και ακριβότερο ρόστερ, ενώ με τον Χουάντε Ράμος στον πάγκο της έτρεχε ασταμάτητα και πρόσφερε αρκετό θέαμα (τα σενάρια που ακούστηκαν μετά τον θάνατο του Πουέρτα ήταν πολλά, την αλήθεια δε θα τη μάθουμε πιθανότατα ποτέ).

Το μόνο κοινό στοιχείο της φετινής Σεβίλης με εκείνη την ομάδα είναι ότι δεν παρατάει κανένα ματς. Ό,τι έχει αν μη τι άλλο μαχητικό πνεύμα. Και πως αλλιώς να γίνει με έναν Βάσκο στο τιμόνι; Ο Ουνάι Έμερι που ανέλαβε τα ηνία μετά την αποχώρηση του Μίτσελ τον Ιανουάριο του 2013, κατάφερε να βγάλει την ομάδα στην Ευρώπη, να τη φτάσει ως τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και μία αγωνιστική πριν το τέλος της Πριμέρα Ντιβισιόν να της έχει ανανεώσει ήδη το διαβατήριο για τη νέα σεζόν. Όλα αυτά, αφήνοντας παράλληλα το στίγμα του.

Στο ρόστερ της Σεβίλης δε θα εντοπίσει κάποιος το μεγάλο όνομα. Θα βρει, όμως, έναν Ράκιτιτς που τα κάνει όλα, έναν Μ’ Μπιά δύναμη στο κέντρο, την αποκάλυψη που ακούει στο όνομα Μπακά, τον Γκαμεϊρό που σκοράρει κατά βούληση με όποια φανέλα κι αν φοράει, τους σταθερούς αμυντικούς Φάσιο, Ναβάρο και τον έμπειρο Ρέγες. Το ευχάριστο για τον Έμερι είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του για τον τελικό όλους τους προαναφερόμενους, αλλά και γενικά όλους τους παίκτες του.

Στην πορεία τους μέχρι τον τελικό οι Ανδαλουσιάνοι έκλεισαν αήττητοι τον όμιλο (3 νίκες, 3 ισοπαλίες) για να ακολουθήσουν «εμφύλιοι» και… τρέλες στην επόμενη φάση. Το εμπόδιο της Μάριμπορ στους «32» ξεπεράστηκε με μεγάλη δυσκολία, αλλά ακόμη πιο δύσκολα ήταν τα πράγματα στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι με την Μπέτις στους «16». Η Σεβίλη έχασε 2-0 στο γήπεδό της, αλλά νίκησε με το ίδιο σκορ τη μισητή της αντίπαλο στη ρεβάνς για να πάρει την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι.

Η πιο εύκολη πρόκριση ήταν αυτή επί της Πόρτο στους «8», καθώς μπορεί να ηττήθηκε με 1-0 στην Πορτογαλία, αλλά στο «Πιθχουάν» έκανε πλάκα στους «δράκους» συντρίβοντας τους με 4-1. Αποκορύφωμα της τρελής της πορείας ήταν οι ημιτελικοί. Νίκη με 2-0 επί της Βαλένθια στην Ανδαλουσία, ήττα από τις «νυχτερίδες» με 3-0 στο «Μεστάγια» μέχρι το… 94′, όταν ο Μ’ Μπιά σκόραρε, ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και το εκτός έδρας γκολ του τελικού 3-1 έστειλε τη Σεβίλη στο Τορίνο.

Η πορεία της Σεβίλης στον τελικό

8ος όμιλος
Εστορίλ – Σεβίλη 1-2
(61′ Μιγκέλ – 59′ Βιτόλο, 77′ Γκαμεϊρό)
Σεβίλη – Φράιμπουργκ 2-0 (63′ πεν. Περότι, 90′ Μπακά)
Λίμπερετς – Σεβίλη 1-1 (20′ Ράμπουσιτς – 88′ Βιτόλο)
Σεβίλη – Λίμπερετς 1-1 (29′ Περότι – 71′ Παβέλκα)
Σεβίλη – Εστορίλ 1-1 (7′ Γκαμεϊρό – 90′ Ρούμπεν)
Φράιμπουργκ – Σεβίλη 0-2 (39′ Ιμπόρα, 90′ Ρουσέσκου)

Φάση των «32»
Μάριμπορ – Σεβίλη 2-2
(33′ Ταβάρες, 81′ Βρσιτς – 47′ Γκαμεϊρό, 72′ Φάσιο)
Σεβίλη – Μάριμπορ 2-1 (42′ Ρέγες, 59′ Γκαμεϊρό – 90′ Βρσιτς)

Φάση των «16»
Σεβίλη – Μπέτις 0-2
(15′ Μπαπτιστάο, 77′ Σεβίγια)
Μπέτις – Σεβίλη 0-2, 3-4 πεν. (20′ Ρέγες, 75′ Μπακά)

Προημιτελικοί
Πόρτο – Σεβίλη 1-0
(31′ Μανγκαλά)
Σεβίλη – Πόρτο 4-1 (5′ πεν. Ράκιτιτς, 26′ Βιτόλο, 29′ Μπακά, 79′ Γκαμεϊρό – 90′ Κουαρέσμα)

Ημιτελικοί
Σεβίλη – Βαλένθια 2-0
(33′ Μ’ Μπιά, 36′ Μπακά)
Βαλένθια – Σεβίλη 3-1 (14′ Φεγκουλί, 26′ αυτ. Μπέτο, 70′ Ματιό – 90’+4′ Μ’ Μπιά)

Οι τίτλοι της Σεβίλης

1 Πρωτάθλημα
5 Κύπελλα
1 Σούπερ Καπ Ισπανίας
2 Κύπελλα UEFA
1 Σούπερ Καπ Ευρώπης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.