ΕΠΙΣΗΜΟ: Επιστρέφει ο κόσμος στα γήπεδα!

Με παρουσία φιλάθλων το Ολυμπιακός - Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ - Ομόνοια. Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου. Τι ισχύει για τη Super League.

Είναι οριστικό! Οι φίλαθλοι επιστρέφουν στα γήπεδα, με τις προδιαγραφές που έθεσαν τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας. Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο novasports.gr η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και μερικές εβδομάδες, ωστόσο η “πάσα” που παίρνουν τα αρμόδια υπουργεία από την UEFA είναι ιδανική για την επιστροφή των φιλάθλων και στη Super League. 

Η επίσημη ανακοίνωση υπογράφεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και αναφέρει:

“Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα για το Πρωτάθλημα Super League 1, καθώς και τους αγώνες των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, κατόπιν έγκρισης της UEFA και με αυστηρή τήρηση πάντα των υγειονομικών κανόνων.

Ύστερα από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1) Με αφετηρία την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, θα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας ανά θύρα, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές.

2) Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου, θα διεξαχθούν πιλοτικά, με κόσμο, οι εντός έδρας ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένοι αυτή την εβδομάδα, καθώς και ένας – δύο αγώνες της 6ης αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, παρουσία των αρμόδιων εποπτικών φορέων.

Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

* Οι γηπεδούχες Π.Α.Ε. οφείλουν να αποστέλλουν σε ψηφιακή μορφή, στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, φάκελο που θα συμπεριλαμβάνει το πλάνο θέσεων και τα εισιτήρια.

* Εισιτήρια θα πωλούνται μόνο ηλεκτρονικά (online) και όχι σε φυσικά σημεία πώλησης.

* Οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάθονται στη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο τους, τηρώντας την απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ανάμεσά τους και φορώντας προστατευτική μάσκα για τον Covid-19.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου επιστροφής των φιλάθλων, προβλέπονται συγκεκριμένες κυρώσεις που θα επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές στις υπαίτιες Π.Α.Ε., για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όπου θα ισχύει μόνο το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης