Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μ. 2-8: Διαστημική… (hls)

Η Μπάγερν Μονάχου με άκρως επιβλητική εμφάνιση συνέτριψε τη Μπαρτσελόνα με σκορ 8-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τέσσερα τέρματα στα πρώτα τριάντα ένα λεπτά του ματς η Μπάγερν Μονάχου έδειχνε ότι προσγειώθηκε από το διάστημα … στη Λισαβόνα

Η εκκίνηση του προημιτελικού ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες που δημιουργούσε η σύγκρουση δύο «γιγάντων» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Δέκα τίτλοι Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκονταν στη σέντρα του ματς και ήταν η Μπάγερν Μονάχου εκείνη που «χτύπησε» πρώτη. Μόλις στο 4ο λεπτό οι ρόλοι ανάμεσα στο Λεβαντόφσκι και το Μίλερ άλλαξαν καθώς ο Πολωνός έδωσε την ασίστ και ο Γερμανός εκτέλεσε για να ανοίξει το σκορ. 

Η Μπαρτσελόνα διέγραψε τρία λεπτά αργότερα το προβάδισμα των Βαυαρών, έχοντας την τύχη με το μέρος της καθώς ο Αλάμπα στην προσπάθεια του να σταματήσει μεταβίβαση του Ζόρντι Άλμπα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 
Μπορεί η επόμενη μεγάλη στιγμή να ανήκε στη Μπαρτσελόνα με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι σε σέντρα του Μέσι, όμως η παράσταση είχε έναν πρωταγωνιστή στη συνέχεια. 

Ο Πέρισιτς στο 22ο λεπτό έβαλε ξανά μπροστά τους Βαυαρούς που έδειχναν ασταμάτητοι καθώς πέτυχαν ακόμη δύο τέρματα στα επόμενα εννέα λεπτά, με το Γκνάμπρι στο 28ο λεπτό και το Μίλερ στο 31ο. Αυτό ήταν το 6ο τέρμα του Μίλερ σε πέντε αναμετρήσεις κόντρα στους Καταλανούς!

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ η οποία τελείωσε το πρώτο μέρος με 17 τελικές και ποσοστό κατοχής 54%, συνέχισε σε υψηλό τέμπο από τις αρχές και του δεύτερου ημιχρόνου.

Ήταν οι παίκτες του Κίκε Σετιέν πάντως εκείνοι που βρήκαν δίχτυα, με το Λουίς Σουάρες να αξιοποιεί την ασίστ του Άλμπα στο 57ο λεπτό. 
Οι Βαυαροί όμως έδειχναν από «άλλον πλανήτη». Δεν πτοήθηκαν και αποκατέστησαν μέσα σε έξι λεπτά τη διαφορά των τριών τερμάτων με σκόρερ τον Κίμιχ. 

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν έδειξαν καμία διάθεση να σηκώσουν το «πόδι από το γκάζι», ιδιαίτερα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που δεν είχε σκοράρει. Ο Πολωνός πρόσθεσε το όνομα του στην τιμητική λίστα στο 82ο λεπτό για το 6-2 κι έγινε ο πέμπτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που σκοράρει σε οκτώ διαδοχικά ματς.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Κουτίνιο, ο οποίος σκόραρε δύο φορές κόντρα στην παλιά του ομάδα στο 85ο και το 89ο λεπτό για το τελικό 8-2.

Για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2006/07 η Ισπανία δεν έχει ομάδα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί η Μπάγερν, η οποία πλέον είναι η μοναδική ομάδα που έχει σημειώσει οκτώ γκολ σε νοκ άουτ αγώνα στη διοργάνωση, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μαν. Σίτι – Λιόν

Μπαρτσελόνα (4-4-2): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα – Μπουσκέτς (70’ Φατί), Ρομπέρτο (46’ Γκριεζμάν), ντε Γιονγκ, Βιδάλ – Μέσι, Σουάρες
Μπάγερν Μ. (4-2-3-1): Νόιερ – Κίμιχ, Μπόατενγκ (76’ Σούλε), Αλάμπα, Ντέιβις (84′ Ερνάντες) – Γκορέτσκα (84′ Τολισό ), Αλκάνταρα – Γκνάμπρι (65’ Κουτίνιο), Μίλερ, Πέρισιτς (67’ Κομάν) – Λεβαντόφσκι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.