Το οικονομικό «φρενάρει» την σέντρα στην SuperLeague 2

Η οικονομική αβεβαιότητα και η έλλειψη πόρων φαίνεται πως οδηγεί σε αναβολή την έναρξη του πρωταθλήματος της SuperLeague 2.
Δημοσίευση: 24/09/2019 - 15:41
Η οικονομική αβεβαιότητα και η έλλειψη πόρων φαίνεται πως οδηγεί σε αναβολή την έναρξη του πρωταθλήματος της SuperLeague 2.

Η πρώτη αγωνιστική ήταν προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο (28/9) και Κυριακή (29/9), όμως το θολό τοπίο και η διαφωνία με την ΕΡΤ στο οικονομικό την οδηγεί πιθανότατα σε αναβολή.

Συγκεκριμένα, η αρχική πρόταση για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση και η δημιουργία της Super League 2, προέβλεπε κεντρικό συμβόλαιο στα 12 εκατομμύρια ευρώ με τις τρεις ομάδες που θα υποβιβάζονταν από την Super League να πληρώνονταν βάσει των περσινών τους συμβολαίων. Οι υπόλοιπες 9 ομάδες τις κατηγορίας από την άλλη μεριά, θα έπαιρναν ένα ποσό της τάξης των 800 χιλιάδων ευρώ η καθεμιά περίπου.

Μετά την κυβερνητική αλλαγή, η ΕΡΤ πρότεινε μείωση στα ποσά των τηλεοπτικών τους συμβολαίων γύρω στο 60%, κάτι που δεν δέχτηκαν οι ομάδες.

 Όπως όλα δείχνουν η απόφαση που θα ληφθεί από τους ιθύνοντες της Super League 2 θα είναι για επ' αόριστον αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος.

Αν υπάρξει θεαματική αλλαγή τότε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Super League 2 έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (16.00)
Απόλλων Λάρισας - Κέρκυρα

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (16.00)
Δόξα Δράμας - ΑΕ Καραϊσκάκης

Απόλλων Πόντου – Χανιά

Απόλλων Σμύρνης – Εργοτέλης ΓΣ 88

Παναχαϊκή 1891 – ΠΑΣ Γιάννινα 1966

Α.Ο Πλατανιάς – Λεβαδειακός