Πρώτο θέμα για εισαγγελέα ο Σιστόν

Ένα από τα πρώτα θέματα, αν όχι το πρώτο, που θα μπουν στο «μικροσκόπιο» της έρευνας του οικονομικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, είναι αυτό του τριπλού (!) συμβολαίου του Ντιόγο Σιστόν.
Δημοσίευση: 22/01/2014 - 11:16

Ένα από τα πρώτα θέματα, αν όχι το πρώτο, που θα μπουν στο «μικροσκόπιο» της έρευνας του οικονομικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, είναι αυτό του τριπλού (!) συμβολαίου του Ντιόγο Σιστόν. Ο Βραζιλιάνος, μπορεί να αποτελεί παρελθόν για τον Αρη εδώ και 5 χρόνια, ωστόσο εξακολουθεί να διεκδικεί χρήματα από την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, με επίσημο έγγραφο, μέσω ΦΙΦΑ, που αγγίζει τις 78 χιλιάδες ευρώ.

Στο θέμα είχε αναφερθεί ο τέως πρόεδρος των κιτρίνων, Δημήτρης Ηλιάδης: «Μία περίπτωση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά αφορά τη λύση συμβολαίου ξένου ποδοσφαιριστή κοινή συναίνεση στις 10 Αυγούστου 2009 χωρίς καμία οικονομική απαίτηση από την πλευρά του. Τη λύση την υπέγραψε ο πρόεδρος κ. Αθανασιάδης και υπάρχει γνήσιο της υπογραφής στην υπεύθυνη δήλωση. Βρήκαμε σε φωτοαντίγραφο την ίδια υπεύθυνη δήλωση με συμπληρωμένο το ποσό των 12.000 ευρώ ως απαίτηση του ποδοσφαιριστή. Λίγο το κακό μέχρι εδώ.

Υπάρχει όμως και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με την ίδια ημερομηνία με υπογραφή του εκτελεστικού διευθυντή και του ποδοσφαιριστή χωρίς γνήσια υπογραφής. Το συμφωνητικό προβλέπει αποζημίωση 220.000 ευρώ στην περίπτωση που δεν βρει ομάδα ο ποδοσφαιριστής. Μ' αυτό το συμφωνητικό προσέφυγε στην FIFA και διεκδικεί το ποσό. Δεν υπαινίσσομαι τίποτα, αλλά εκτιμώ ότι υπάρχει μία ανακολουθία στον χειρισμό του θέματος».

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα.