Δείπνο και ομιλία στο ποδοσφαιρικό τμήμα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ- ΝΙΚΟΣ ΤΖΟΥΑΝΝΗΣ<br>
Το τραπέζι στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας παρέθεσε δείπνο στους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του τριφυλλιού...
Δημοσίευση: 14/07/2012 - 22:48

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ- ΝΙΚΟΣ ΤΖΟΥΑΝΝΗΣ
Το τραπέζι στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας παρέθεσε δείπνο στους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του τριφυλλιού μετά το φιλικό παιχνίδι με την Κράσνονταρ στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενείται η ομάδα στο Hof Bei Salzburg. O Γιάννης Αλαφούζος είχε την ευκαιρία να γνωριστεί καλύτερα με τους Πράσινους, ενώ πριν το δείπνο τους μίλησε για τις κινήσεις του Σωματείου και την επόμενη ημέρα στον σύλλογο.

"Γίνεται απ' όλους μας μια μεγάλη προσπάθεια και ο πρώτος στόχος ήταν και είναι η επιβίωση του συλλόγου. Στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε, αν δεν υπήρχαν ο κ. Γόντικας, ο προπονητής και όλη η ομάδα υποστήριξης, θα είχαμε ήδη διαλυθεί. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά βήματα. Πήραμε την άδεια από την ΕΠΟ και την UEFA, ενώ καταφέραμε να σας πληρώσουμε και ένα μέρος των οφειλών μας. Γενικώς είναι απαράδεκτο να καθυστερούν οι πληρωμές και σας ζητάμε συγγνώμη για ό,τι έγινε", ανέφερε αρχικά ο επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και πρόσθεσε:

"Σήμερα αισθανόμαστε σίγουρα πιο ασφαλείς σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Η προσπάθεια με την εγγραφή των μελών πάει σταθερά καλά. Εξίσου καλά πηγαίνει και η διάθεση των διαρκείας, ενώ έχουμε και μια σειρά από έξτρα κινήσεις που θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την αλλαγή εικόνας που επιδιώκουμε. Επίσης, είναι πολύ κρίσιμο για την ομάδα και θα επιταχύνει την οικονομική εξυγίανση η πρόκρισή μας στους ομίλους των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά αυτό το ξέρετε εσείς καλύτερα απ' όλους μας.

Η Παναθηναϊκή Συμμαχία έχει δημιουργήσει μια διαφορετική ιδιοκτησιακή προσέγγιση, είναι ένα έντιμο μοντέλο με αρχές. Η επιτυχία μας εξαρτάται από εσάς, εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται και από τους οπαδούς μας. Είναι δηλαδή ευθύνη όλων μας.

Αυτό που πρέπει να έχετε είναι πίστη στην ιστορική ανωτερότητα και στις αρχές του Παναθηναϊκού. Υπάρχει μόνο ένας Παναθηναϊκός και όχι πολλοί, ούτε και παρατάξεις. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω ότι είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε κοντά μας τον κύριο Φερέιρα, ο οποίος αποτελεί την προσωποποίηση του ήθους και της εντιμότητας

Θα ήθελα τέλος να σας πω ότι η ευθύνη για όλους μας είναι πολύ μεγάλη και ειδικότερα για εμένα. Σήμερα το πρωί δύο φίλαθλοι του Παναθηναϊκού από την Γερμανία έκαναν 400 χιλιόμετρα, για να γραφτούν στη Συμμαχία δίνοντας από 200 ευρώ ο καθένας. Για όλους αυτούς λοιπόν πρέπει να κάνουμε το καλύτερο".

Ο Αλαφούζος αναφέρθηκε επίσης στον "αιώνιο" αντίπαλο και για το περσινό πρωτάθλημα λέγοντας πως αυτό μεταξύ άλλων χάθηκε από λάθη της ομάδας και των οπαδών της: "Το χάσαμε και από δικά μας λάθη, αλλά και των οπαδών μας σε κάποια παιχνίδια που επέφεραν τιμωρία. Θέλω να σας πω πάντως ότι η Παναθηναϊκή συμμαχία θεωρεί τους οργανωμένους οπαδούς, ως τον σκληρό της πυρήνα και είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία μαζί τους, ώστε να έχουμε κοινή δράση και πορεία με στόχο φυσικά το καλό του Παναθηναϊκού".

Φερέιρα: "Ο Παναθηναϊκός θα γίνει και πάλι μεγάλος"

Μετά την ομιλία του Γιάννη Αλαφούζου, πήρε τον λόγο ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας επιβεβαιώσω ότι η προσπάθεια και το κουράγιο του κυρίου Αλαφούζου έσωσαν την ομάδα που βρισκόταν μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Πιστεύω ότι έπειτα απ' όλα αυτά ο Παναθηναϊκός θα γίνει και πάλι μεγάλος. Η ομάδα είναι στα χέρια των οπαδών και των ποδοσφαιριστών και όλοι θα πρέπει να την μεγαλώσουμε ξανά».