Αστέρας ο Φερέιρα

Το άστρο του Φερέιρα επισκίασε τον Αστέρα και ο Παναθηναϊκός με γκολ των Σίλβα Κλέιτον, Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο β΄ ημίχρονο πέρασε 2-0 από την Τρίπολη, σημειώνοντας την 4η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Το άστρο του Φερέιρα επισκίασε τον Αστέρα και ο Παναθηναϊκός με γκολ των Σίλβα Κλέιτον, Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο β΄ ημίχρονο πέρασε 2-0 από την Τρίπολη, σημειώνοντας την 4η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.


Ο Πορτογάλος είχε αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Κλέιτον και περίμενε κάποια διακοπή στο ματς για να κάνει την αλλαγή, όταν ο Βραζιλιάνος βρήκε στο 58΄την ευκαιρία για  να σημειώσει το χρυσό γκολ. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Χριστοδουλόπουλος στο 93΄.


Ο Παναθηναϊκός δίχως Βύντρα, Κατσουράνη, Σιμάο, Κουίνσι, Ρούντολφ, με τον Πετρόπουλο για πρώτη φορά στην 11αδα και αρχηγό τον Σπυρόπουλο έμοιαζε στο α΄ ημίχρονο να έχει μείνει στο ρεπό του Πάσχα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε καθόλου καλή εμφάνιση. Ήταν όμως αποτελεσματικός στην επίθεση (δυο γκολ σε τρεις φάσεις) και κράτησε για 4ο συνεχόμενο ματς το μηδέν στην άμυνα.


Ο Αστέρας ηττήθηκε για πρώτη φορά από μεγάλη ομάδα στην έδρα του τη φετινή σεζόν. Ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς, που κέρδισε από την έφεση στο ματς με τον Άρη τους έχασε λίγες ώρες αργότερα.


Τα πλάνα των προπονητών


Ο Σάκης Τσιώλης «κατέβασε» τον Αστέρα, με τον Μπαντή τερματοφύλακα, στην άμυνα τον Τσαμπούρη δεξιά, τον Πιπίνη αριστερά και τους Χουανίτο, Πουλίδο ως στόπερ. Στη μεσαία γραμμή τους Αλβαρες, Ουσέρο, Ναβάρο, στην κορυφή της επίθεσης τον Περόνε και στις πτέρυγες τους Ράγιος, Φρανκού.


O Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα, δεξιά τον Σεϊταρίδη, αριστερά τον Σπυρόπουλο, στόπερ τους Καντέ, Μπουμσόνγκ. Στη μεσαία γραμμή τους Βιτόλο (αμυντικό χαφ), Νίνη και Κλέιτον δεξιά και αριστερά του Ισπανού, στα φτερά τους Μαρίνο (δεξιά), Χριστοδουλόπουλο (αριστερά) και στην κορυφή τον Πετρόπουλο.


Το α΄ ημίχρονο δεν έκρυβε συγκινήσεις για τους λίγους θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες. Ελάχιστες οι καλές στιγμές και ακόμη λιγότερες οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Ο Αστέρας στο διάστημα αυτό είχε ευνοϊκό τον αέρα αλλά πέρα από ένα σουτ του Ναβάρο και ένα του Ουσέρο δεν προσπάθησε να τον εκμεταλλευτεί. Στην πραγματικότητα η καλύτερη ευκαιρία του ήταν αυτή του 12΄ όταν ο Φρανκού απέτυχε να πλασάρει τον Καρνέζη που είχε κάνει έξοδο.


Lucky Κλέιτον


Ούτε αμυντικά όμως είχε προβλήματα. Με εξαίρεση την ωραία προσπάθεια του Πετρόπουλου στο 8΄, που δεν μπόρεσαν να τελειώσουν οι Κλέιτον, Μαρίνος ο Μπαντής δεν ανησύχησε στο α΄ 45λεπτο. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλες δυσκολίες στο να κυκλοφορήσει τη μπάλα στο τελευταίο ένα-τρίτο του γηπέδου, με αποτέλεσμα ο Πετρόπουλος να μοιάζει σαν την καλαμιά στον κάμπο.


Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Τσιώλης αντικατέστησε τον Φρανκού, που είχε ήδη μια κάρτα και δεν πρόσφερε τίποτα στα πρώτα 45 λεπτά, με τον Ροτζέριο. Ο Αστέρας, αυτή τη φορά με κόντρα τον αέρα έκανε περισσότερα σουτ, χωρίς όμως να βρουν στόχο. Ο Φερέιρα βλέποντας ότι η ομάδα του δεν τραβούσε είχε έτοιμες τις αλλαγές των Καραγκούνη, Μαυρία όταν ο Κλέιτον, που επρόκειτο να βγει από το ματς αξιοποίησε τη σέντρα του Σπυρόπουλου και το σάστισμα της άμυνας για να ανοίξει το σκορ (0-1).


Αμέσως έδωσε τη θέση του στον Καραγκούνη (μπήκε και ο Μαυρίας αντί του Μαρίνου). Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε με σκοπό να διαφυλάξει την πολύτιμη νίκη. Ο Τσιώλης έριξε στον αγώνα όλα τα επιθετικά του όπλα (Σολάκη, Μπρέσκα) μήπως και αλλάξει την μοίρα του. Άδικος κόπος. Από την πλευρά του ο Φερέιρα έδωσε την ευκαιρία στο νεαρό Φουρλάνο να πραγματοποιήσει την δεύτερη εμφάνισή του στο πρωτάθλημα. Kαι στο τελευταίο λεπτό είδε, έναν άλλο νεαρό, τον Μαυρία να σερβίρει γκολ στον Χριστοδουλόπουλο για το 0-2.

Super League
Αγωνιστική: 29η
Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός
Γήπεδο: Τρίπολης
Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Χ. Κούλα, Λ. Φραγκιαδάκης


Οι συνθέσεις:

Αστέρας (Τσιώλης):Μπαντής, Πιπίνης Τσαμπουρής, Χουανίτο, Πουλίδο, Άλβαρες (75΄ Σολάκης), Ουσέρο, Ναβάρο (79΄ Μπρέσκα), Ράγιος, Περόνε, Φρανκού (46΄ Ροτζέριο)

Παναθηναϊκός(Φερέιρα):Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Νίνης (75΄Φουρλάνος), Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον (60΄Μαυρίας), Μαρίνος (60΄Καραγκούνης), Πετρόπουλος


Η εξέλιξη του αγώνα:



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.