Αυτοί άφησαν το στίγμα τους στο “πρόγευμα” της Superleague 1

Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, 229 παίκτες έχουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Κάποιοι ξεχώρισαν για τα κατορθώματά τους. Θα είνα "πυροτεχνήματα" ή θα έχουν διάρκεια; Μόνο ο χρόνος και οι αγωνιστικές θα δείξουν!

Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, 229 παίκτες έχουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Κάποιοι ξεχώρισαν για τα κατορθώματά τους. Θα είνα “πυροτεχνήματα” ή θα έχουν διάρκεια; Μόνο ο χρόνος και οι αγωνιστικές θα δείξουν!

Το novasports.gr αλίευσε από το site της superleague τους πάικτες που πρωτοστατούν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Η κατηγορία της “πεμπτουσίας”

Τα γκολ, ο βασικός στόχος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και οι “ήρωες” που τα πετυχαίνουν αποτελούν πάντα την πρώτη στατιστική κατηγορία του αθλήματος. Μετά της δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος πέντε παίκτες μοιράζονται την κορυφή της καθώς έχουν πετύχει ήδη δύο γκολ. Πρόκειται για τους Σφιντέρσκι, Ολιβέιρα, Μακέντα, Μάνο και Μουνίθ.

Οι τρεις πρώτοι σκόραραν και στα δύο παιχνίδια, ενώ ο Μάνος κι ο Μουνίθ σκόραραν δύο φορές σε ένα από τα δύο ματς τους. Ο Μακέντα έχει πετύχει και τα δύο του γκολ από την άσπρη βούλα. Ούμπιντες και Ντιγκινί έχουν χάσει το πέναλτι που ανέλαβαν να εκτελέσουν.

Οι παίκτες που το έχουν “ψάξει” περισσότερο το γκολ πάντως είναι άλλοι, και μάλιστα δεν έχουν σκοράρει. Ο Ντανιέλε Βέρντε της ΑΕΚ και ο Αντίλ Ναμπί του ΟΦΗ έχουν από επτά τελικές προσπάθειες στα δύο πρώτα παιχνίδια τους.

Σε αντίθεση με αυτούς υπάρχουν και έξι παίκτες οι οποίοι σκόραραν με μία μόλις τελική προσπάθεια και πρόκειται για τους Ντε Αμορίμ, Αραμπούλι, Μεγιάδο, Τεσέιρα, Μπαράλες και Βαλμπουενά. 

Τα περισσότερα σουτ εντός περιοχής ως κλασικός φορ τα έχει επιχειρήσει ο Μάνος με πέντε τον αριθμό, ενώ από μακριά απειλεί κυρίως ο Ναμπί με έξι προσπάθειες. 

Υπάρχουν κι εκείνοι που θέλησαν να σκοράρουν με το κεφάλι και μάλιστα το έκαναν δύο φορές και πρόκειται για τους Σφιντέρσκι, Ουμάρ Καμαρά, Ρούμπεν Σεμέδο, Γούτα, Καραμάνο και Τουράμ.

Οι πιο άτυχοι πάντως από όλους είναι αυτοί που είδαν τη μπάλα για μερικά εκατοστά αντί να μπαίνει στα δίχτυα να χτυπά στο δοκάρι ματαιώνοντας τον πανηγυρισμό. Από ένα έχουν οι Ελ Αραμπί, Βέλλιος, Ναμπί, Μαρτίνες, Ούμπιντες, Ντιγκινί και Μόρας.

Κατηγορία “πάρε-βάλε”

Ένα γκολ θα μπει είτε από ατομική προσπάθεια είτε από συνεργασία. Πολλά από τα γκολ των δύο πρώτων αγωνιστικών σημειώθηκαν συνεργατικά με τους ασίστμεν να έχουν λαμβάνειν μερίδιο της δόξας. Ουδείς δεν έχει κάνει πάνω από μία μέχρι τώρα.

Οι “σερβιτόροι” των δύο πρώτων αγωνιστικών είναι οι Παπαγεωργίου, Μάνος, Νάτσος, Αραμπούλι, Μίσιτς, Τσιλιανίδης,Φετφατζίδης, Παουλίνιο, Τσοκάνης, Τζουρίτσκοβιτς, Ούμπιντες, Ριέρα, Κοροβέσης, Μάνταλος, Μπεχαράνο, Γιαννούλης Δ., Αλπάνης, Βέρντε, Νέιρα, Λημνιός, Μπίσεσβαρ.

Ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα γεμίσματα είναι ο Φετφατζίδης με επτά, ενώ ο Ούμπιντες με είκοσι γεμίσματα είναι ο παίκτης που έχει επιχειρήσει να βάλει με αξιώσεις τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή τις περισσότερες φορές. 

Τις περισσότερες πάσες στα δύο πρώτα ματς τις έχουν κάνει δύο παίκτες του Παναιτωλικού. Πρόκειται για τους Ντάλσιο και Λουσέρο οι οποίοι έχουν δώσει τη μπάλα σε συμπαίκτη τους 21 φορές. 

Όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη

Το ποδόσφαιρο είναι ένα κατ’εξοχήν άθλημα λαθών. Κατά συνέπεια παίκτες που ζητούν και έχουν τη μπάλα συνέχεια στα πόδια είναι και οι παίκτες με τα περισσότερα λάθη. Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές ο παίκτης με τα περισσότερα τέτοια είναι ο Ριέρα του Αστέρα Τρίπολης με 15, ένας παίκτης που πάντως έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. 

Μιας και μιλάμε για λάθη τί να πει και ο Πιερ Σανιά του Παναιτωλικού, ο οποίος έχει πετύχει το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής αυτογκόλ του πρωταθλήματος. 

Αυτοί που μας στερούν τα γκολ

Έχοντας πάιξει τις δύο πρώτες αγωνιστικές με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ είναι εύλογο να είναι πρώτος στις αποκρούσεις ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Παπαδόπουλος με εννιά στο ενεργητικό του. Πόσα γκολ μας στέρησες Νικόλα;

Στην κατηγορία “κλεψίματα” η Superleague έχει και πάλι πρώτο τον τερματοφύλακα Νίκο Παπαδόπουλο με 10, ωστόσο μεγαλύτεη αξία έχουν στη στατιστική εικόνα ενός αγώνα τα κλεψίματα που κάνει ένας άλλος πάικτης της εντεκάδας. 

Με εννιά κλεψίματα ο Άντονι Φατιόν της ΑΕΚ αποτελεί κακό μπελά για τους αντιπάλους του ήδη από τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Στις επεμβάσεις πρώτος είναι ο στόπερ Στέργιος Δημόπουλος του Βόλου (όπως και ο Νίκος Παπαδόπουλος) με 12.

Οι “καλοί” και οι “κακοί”

Κατηγορία φάουλ. Συνήθως συμπονάμε αυτούς που τα δέχονται και αντιπαθούμε αυτούς που τα κάνουν, ανάλογα φυσικά και με την ομάδα που υποστηρίζουμε. Ο πιο “κακός” των δύο πρώτων αγωνιστικών είναι ο Ουμάρ Καμαρά του Πανιωνίου που έχει κάνει οκτώ κι εκείνος που έχουμε λυπηθεί είναι ο Χαρίσης που του έχουν γίνει δέκα φάουλ.

Εδώ κάποιοι δεν ξεφεύγουν από το ποινολόγιο ανάλογα και με την ένταση του φάουλ που υποπίπτουν. Ήδη λοιπόν έχουμε επτά παίκτες που έχουν δεχθεί δύο κίτρινες κάρτες και πρόκειται για τους Σεσέροβιτς, Μακέντα, Νέιρα, Ουμάρ Καμαρά, Ινσούα, Δώνη και Ζεράλδες ο οποίος τις είδε στο ίδιο ματς και αποβλήθηκε. Αποβολή έχει και ο Κουρμπέλης με απευθείας κόκκινη κάρτα (την πρώτη και μοναδική ως τώρα στο πρωτάθλημα) για το μαρκάρισμα στον Κοροβέση στο ματς με τον ΟΦΗ.

Πόσο αντέχεις;

Η Superleague σε ότι έχει να κράνει με τον ακριβή χρόνο συμμετοχής των παικτών συμπεριλαμβάνει και τον χρόνο των καθυστερήσεων. Οπότε και με τη χρήση VAR πλέον το οποίο αυξάνει κατά τί τον χρόνο ενός αγώνα αυξάνονται επί της ουσίας και τα λεπτά παραμονής στον αγωνιστικό χώρο. Συνεπώς ματς με πολλή χρήση VAR σημαίνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής για τους παίκτες.

Έτσι μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές με 197 λεπτά συμμετοχής προπορεύονται στη συγκεκριμένη κατηγορία οι Πούγγουρας, Ζαχίντ, Γιόχανσον, Ινσούα, Διούδης και Μακέντα του Παναθηναϊκού στα δύο ματς του οποίου με Λαμία και ΟΦΗ έγινε αρκετές φορές χρήση του VAR.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.