Μουνάφο: “Πολύ δυνατός ο Ολυμπιακός, αλλά πάντα τον δυσκολεύει ο Αστέρας”

Ο Χουάν Μουνάφο, κορυφαίος ποδοσφαιριστής σε συμμετοχές στην ιστορία του Αστέρα μιλάει για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης με 147. Ο Αργεντινός μέσος έγραψε τη δική του ιστορία τόσο στην Τρίπολη, όσο και στους άλλους ελληνικούς συλλόγους που αγωνίστηκε, τον Πανθρακικό και τον Πλατανιά. Αφού ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τους Αρκάδες αναζητά τη νέα του ομάδα εκτός Ελλάδας. 

Ο 31ετών μέσος μίλησε στο novasports.gr  για την παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ολυμπιακό και τη μεταξύ τους μονομαχία στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος.

Πως νιώθεις που μετά από δέκα χρόνια δεν θα συνεχίσεις στην Ελλάδα;

Ακόμα δεν ξέρω που θα αγωνιστώ τη νέα σεζόν, αλλά το πιο πιθανό είναι να βρίσκομαι μακριά από την Ελλάδα. Αγαπώ πολύ αυτή τη χώρα, αλλά μετά από δέκα χρόνια θέλω να ζήσω μια νέα εμπειρία σε ένα άλλο πρωτάθλημα.

Έκανες φίλους στη χώρα μας μέσα από το ποδόσφαιρο;

Έκανα πολλούς φίλους στην Ελλάδα. Αρχικά τον φροντιστή του Πανθρακικού, τον Ηλία, ο οποίος μου στάθηκε σαν πατέρας και ολόκληρη η οικογένεια του με προσέχει πάρα πολύ ακόμα και σήμερα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως οι Ιγκλέσιας, Μπαράλες, Λουσέρο, Ρόλε, Τόνσο, Μπελόκ, Νίκο Φερνάντες και Ντίντακ που έχουμε εξαιρετική σχέση και μένουμε αρκετά κοντά στην Ισπανία. 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προπονητής στην Ελλάδα;

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, καθώς είναι ο πρώτος που μου έδωσε συμβόλαιο όταν είχε αναλάβει τον Πανθρακικό. Με τη βοήθεια του ξεκίνησα την καριέρα μου και δεν το ξεχνάω.

Ο Αστέρας είναι το… σπίτι σου στη χώρα μας;

Αγαπώ και τις τρεις ομάδες που αγωνίστηκα στην Ελλάδα, γιατί είχα πολλές και διαφορετικές εμπειρίες. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί και με τις τρεις ομάδες πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει. Με τον Αστέρα βέβαια δεν θα ξεχάσω που αγωνιστήκαμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, μετά από πολύ δύσκολη πρόκριση. Είμαι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στο σύλλογο και αυτό είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. 

Η ομάδα της Τρίπολης προχώρησε σε πολλές μεταγραφές φέτος. Είναι ρίσκο;

Είναι παγίδα σίγουρα, γιατί μέχρι να προσαρμοστούν οι ποδοσφαιριστές περνάει πολύτιμος χρόνος και ίσως προκύψει ένας πολύ δύσκολος πρώτος γύρος. Ωστόσο ο Αστέρας είναι ένας σύλλογος που βοηθάει ώστε να προσαρμοστούν πιο εύκολα οι παίκτες. 

Το νεαρό της ηλικίας του Μπόρχα Χιμένεθ, καθώς είναι μόλις 34 ετών, είναι αρνητικός παράγοντας για σένα;

Η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο, όμως παράλληλα είναι ευκαιρία για έναν νέο προπονητή να κάνει καριέρα από πολύ μικρός. Μπορεί να στήσει μια ομάδα από την αρχή με παίκτες από τη χώρα του. Διαθέτει πολλή όρεξη για δουλειά που θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Η διοίκηση του Αστέρα πρέπει να δείξει υπομονή, γιατί η μετάβαση από την Ισπανία στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολη.

Ποια η άποψη σου για τον Ολυμπιακό;

Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, που έχει ξεκινήσει περίφημα τη σεζόν με αποτελέσματα που πλέον τον βοηθούν πολύ και συο ψυχολογικό κομμάτι, δυναμώνοντας την αυτοπεποίθηση του. 

Που θα κριθεί το σημερινό ματς των δύο ομάδων;

Ο Αστέρας πάντα δυσκολεύει τον Ολυμπιακό, όμως οι γηπεδούχοι έχουν ρυθμό από τα ματς που έχουν δώσει και θα προσπαθήσουν να τελειώσουν το ματς από το πρώτο λεπτό. Στόχος του Αστέρα θα είναι να αντέξει στα πρώτα κρίσιμα λεπτά, για να ισορροπήσει το ρυθμό και να χτυπήσει στη συνέχεια. Αν σκοράρει γρήγορα ο Ολυμπιακός, δεν θα περάσει καλά ο Αστέρας. 

Μίλησες ποτέ με κάποια από τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες της Ελλάδας για μεταγραφή; 

Όχι, τα είχα όλα στον Αστέρα και αγωνίστηκα στην Τρίπολη σε ένα διάστημα που ουσιαστικά ήμασταν από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Είχαμε από πάνω μας μόνο τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, καθώς η ΑΕΚ και ο Άρης είχαν υποβιβαστεί. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.