Η απολογία του Κώστα Καραπαπά για την «παράγκα»

Ο Κώστας Καραπαπάς στην απολογία του για την πειθαρχική δίωξη που του ασκήθηκε ανέφερε ότι το VAR δε λειτουργεί σωστά και οι άνθρωποι που ήρθαν να το δείξουν δεν γνωρίζουν γι' αυτό.
Δημοσίευση: 12/09/2019 - 20:54
Ο Κώστας Καραπαπάς στην απολογία του για την πειθαρχική δίωξη που του ασκήθηκε ανέφερε ότι το VAR δε λειτουργεί σωστά και οι άνθρωποι που ήρθαν να το δείξουν δεν γνωρίζουν γι' αυτό.

Ο Κώστας Καραπαπάς απολογήθηκε την Πέμπτη (12/9) στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή για την πειθαρχική δίωξη που του ασκήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του για το VAR και τη διαιτησία. Η απόφαση για την ποινή του αναμένεται από την Αρμόδια Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.
Στην απολογία του Κώστα Καραπαπά ήταν ο δικηγόρος του Γιάννης Χατζησαβάογλου ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Οι φράσεις "μας αδίκησαν" και "μας έκλεψαν" δεν είναι φράσεις πειθαρχικά ελεγμένες. Ζητάμε την απαλλαγή μας», τόνισε ο δικηγόρος της πλευράς του Κώστα Καραπαπά. Επίσης μίλησε για αόριστο κατηγορητήριο όμως δεν κατέθεσε ένσταση προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να απολογηθεί ο Κώστας Καραπαπάς ο «οποίος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», όπως σημείωσε.

Ακόμη ο Χατζησαβάογλου πρόσθεσε: «Πως μπορούμε να γνωρίζουμε για ποιο αδίκημα πρέπει να απολογηθούμε όταν έχει copy paste όλη η δήλωση; Ο κ. Καραπαπάς θίγει 15 ζητήματα και τον καλείτε να απολογηθεί για όλα, για το VAR, για τον διαιτητή, για την κατάσταση των γηπέδων. Αν υποβάλλουμε ένσταση ακυρότητας δεν θα μπορούμε να απολογηθούμε.

Ο κ. Καραπαπάς με τη δήλωση του απευθύνεται στο σύστημα VAR λέγοντας ότι δεν λειτουργεί σωστά. Δεν συνάγεται ότι απευθύνεται στο διαιτητή ή στο βοηθό VAR ή σε κάποιο πρόσωπο. Το σύστημα VAR στηλιτεύεται μέχρι και από τον Υφυπουργό Αθλητισμού που κάλεσε συσκέψεις για να λυθεί το πρόβλημα του VAR, μέχρι και από την ΚΕΔ που έβγαλε τρεις ανακοινώσεις. Είναι ένα πρόβλημα που αναγνωρίζει όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα. Με τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη βγήκαν μέχρι και παίκτες στηλίτευαν και τη διαιτησία από τους Μποροβήλο και Κούγια. Οι οποίοι δεν κλήθηκαν σε απολογία. Όλοι αυτοί καταφέρθηκαν εναντίων προσώπων. Χάσαμε την πρόκριση η Ελλάδα από την Τσεχία στο μπάσκετ και η ίδια η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την τιμωρία των διαιτητών. Ο κ. Καραπαπάς δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα VAR, αναφέρεται στο σύστημα και όχι σε φυσικά πρόσωπα».

Ο ίδιος ο Κώστας Καραπαπάς ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Πέντε μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ήρθαν δύο άνθρωποι στον Ρέντη με χαλασμένο υπολογιστή ενώ δεν ήξεραν ούτε αγγλικά και η ομάδα έχει 22 παίκτες. Αυτοί ήρθαν να μας μιλήσουν για το VAR. Περιμέναμε να έρθει άλλο λάπτοπ από την ΕΠΟ ενώ φεύγοντας δεν άφησαν ούτε ένα φυλλάδιο. Και στην Super League ψάχναμε να βρούμε τι φταίει με το VAR. Στην αρχή μας είπαν ότι θα είναι συνδεδεμένο με κεντρικό κτήριο. Αλλά ήταν σε βαν, σαν αυτά που τρώνε παγωτά. Στη Λάρισα, ήταν ένα βαν με τέντα σαν παράγκα και με καλώδια. Είχαν βάλει μια επιγραφή «προσοχή VAR». Κρίμα που δεν το έβγαλα το βαν φωτογραφία να το έχω.

Επέβαλλαν στον διαιτητή ένα στρες που δεν υπάρχει. Ο διαιτητής τρέμει. Ξέρω ότι μπορούσαν να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με την λέξη παράγκα και για αυτό την επανέφερα στον αέρα. Είναι λάθος όλο το σύστημα VAR όταν στο γήπεδο υπάρχει κόσμος που πιέζει τον διαιτητή. Είδα τον διαιτητή να περιμένει τέσσερα λεπτά για να πάρει απόφαση. Παράγκα εννοούσα την αδικία και αυτό στηλίτευσα. Αν ήθελα να αναφερθώ στον διαιτητή θα έλεγα ονόματα. Το πρόβλημα με το VAR είναι διπλό. Έχει γελοιοποιηθεί από την αρχή με τα σουβλάκια. Και οι ίδιοι οι διαιτητές παραδέχονται όταν νιώθουν στρες και μας λένε παρακαλώ βοηθήστε μας.

Όλο το σύστημα μας αδίκησε. Ακόμα και το τηλεοπτικό, που έψαχναν να βρουν όλα τα βίντεο. Στην Ελλάδα το VAR στοίχισε 10 εκ. και στην Ισπανία για το ίδιο σύστημα πλήρωσαν 2 εκ. ευρώ. Σαν Ολυμπιακός έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε το VAR και στην Ευρώπη όπου έχει ρομποτική κατασκευή. Στην Ελλάδα είναι ένα κουβούκλιο. Εγώ είπα την λέξη παράγκα. Άλλοι είπαν τη λέξη «mafia».