Πανιώνιος τεσσάρων αστέρων… (video)

Ο Πανιώνιος έκανε ίσως την καλύτερη του εμφάνιση στη φετινή σεζόν και τη συνδύασε με τη νίκη επί του Λεβαδειακού. Οι "κυανέρυθροι" προηγήθηκαν με 4-0, αλλά οι Βοιωτοί καταφέρνουν να στα τελευταία λεπτά να πετύχουν δύο γκολ και να μειώσουν στο τελικό 4-2.

Ο Πανιώνιος έκανε ίσως την καλύτερη του εμφάνιση στη φετινή σεζόν και τη συνδύασε με τη νίκη επί του Λεβαδειακού. Οι “κυανέρυθροι” προηγήθηκαν με 4-0, αλλά οι Βοιωτοί κατάφεραν στα τελευταία λεπτά να πετύχουν δύο γκολ και να μειώσουν στο τελικό 4-2.

Με το τρίποντο αυτό ο Πανιώνιος (34 βαθμοί) ξεπέρασε το Λεβαδειακό (33 βαθμοί) στο βαθμολογικό πίνακα και απομακρύνθηκε έξι πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού, πέντε στροφές πριν το τέλος του φετινού μαραθωνίου.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε στον αγώνα με 4-2-3-1. Ο Ανέστης υπερασπίστηκε τα γκολπόστ της ομάδος του, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους, Λαμπρόπουλο, Αυλωνίτη, Παντίδο, Κούρο.Μητρόπουλος και Κούρντι είναι τα αμυντικά χαφ, με τον Ντούνη στα δεξιά, τον Λάζνικ στα αριστερά και τον κολοβό πίσω από τον Αραβίδη.

Με την ίδια παράταξη παρατάχθηκε και ο Λεβαδειακός. Ο Στρατηλάτης κάθισε κάτω από τα δοκάρια με τν Μουλόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Χαραλάμπους στο αριστερό και τον Ιντζίδη με τον Κώτσιο ανάμεσα τους. Βαρέλα και Πετράτζι ήταν τα αμυντικά χαφ και μπροστά τους ο Μάρτινς. Ο Ορτέγκα τοποθετήθηκε στα δεξιά, ο Μιλοσάβλιεφ στα αριστερά και ο Μάντζιος στην κορυφή της επίθεσης.

Ξεχασμένος Αραβίδης…
Ο Πανιώνιος ήταν πιο δραστήριος επιθετικά στα πρώτα λεπτά, με το Λεβαδειακό να προσέχει αρχικά τα μετόπισθεν και προσπαθεί με αντεπιθέσεις να βγει μπροστά. Οι “κυανέρυθροι” κρατούσαν τα ηνία και διατηρούσαν εύκολα την μπάλα στην κατοχή τους, με αποτέλεσμα να απειλούν αρκετά συχνά την εστία του Στρατηλάτη.

Ο γκολκίπερ των Βοιωτών στο 22′ έδιωξε εντυπωσιακά το φάουλ του Λάσνικ, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είδε το σουτ του Κολοβού να φεύγει λίγα μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 24′, όταν ο Αραβίδης αμαρκάριστος λίγο μπροστά από το σημείο του πέναλτι, κοντρόλαρε εύκολα και ανενόχλητος πλάσαρε για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο επόμενο λεπτό, όμως ο Μάντζιος με κεφαλιά απέτυχε να σκοράρει κόντρα στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Το σύνολο του Παντελίδη μετά το 30′ ανέβασε την απόδοση του, βελτιώθηκε στην ανάπτυξη και θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει σε τρεις περιπτώσεις. Στο 31′ ο Κούρος πρόλαβε τον Βαρέλα που ετοιμαζόταν να σουτάρει από τη γραμμή της μικρής περιοχής, στο 39′ ο Ορτέγκα απέφυγε τον Ανέστη, όμως ο τελευταίος με τις τάπες του παπουτσιού βρήκε την μπάλα τόσο όσο χρειαζόταν για να καθυστερήσει τον αντίπαλο του και να δώσει την ευκαιρία στον Παντίδο να διώξει. Στο 41′ το σουτ του Μουλόπουλου πέρασε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι.

Γκολ και ξανά γκολ…
Μέσα σε ένα λεπτό ο Πανιώνιος “καθάρισε” την υπόθεση νίκη, πιάνοντας κοιμώμενη την άμυνα του Λεβαδειακού δύο φορές. Στο 55′ οι “κυανέρυθροι” έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ντούνης γύρισε από τα δεξιά και ο Μητρόπουλος με σουτ πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και το 3-0′. Στο 57′ ο Ντούνης και πάλι έδωσε την ασίστ, με τον Κολοβό αυτή τη φορά να τιμωρεί την αντίπαλη άμυνα που τον ξέχασε αμαρκάριστο.

Η είσοδος των Λυκογιάννη, Γιάντση και αργότερα του Βούκσεβιτς, βοήθησαν το Λεβαδειακό, ο οποίος πήρε μπρος αφού δέχθηκε και τέταρτο γκολ. Ο Κολοβός στο 74′ για ακόμα μία φορά έμεινε ξεχασμένος στην καρδιά της άμυνας και με πλασέ μετά από γύρισμα του Γιάννου έκανε το 4-0.

Η απάντηση του Λεβαδειακού ήρθε στο επόμενο λεπτό. Ο Ροτζέριο Μάρτινς με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής νίκησε τον Ανέστη και μείωσε σε 2-1. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα των παικτών του Νίκου Αναστόπουλου και μετά από ωραία ενέργεια του Βούκσεβιτς -στο ντεμπούτο του-, έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα. Ο Μαυροβούνιος άσος στην πρώτη του συμμετοχή έδωσε την ασίστ για το γκολ του Γιάντση στο 86′, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 4-2.

Διαιτητής: Στ.Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες: Κώτσιος
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ν.Αναστόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος, Κολοβός (78΄ Κουλουχέρης), Λάζνικ (68΄ Γιάννου), Παντίδος, Μητρόπουλος, Ντούνης (78΄ Καμπάνταης), Λαμπρόπουλος, Αραβίδης
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σ.Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Πετράτσι, Μαρτίνς (77΄ Βούκσεβιτς), Βαρέλα, Μάντζιος (60΄ Γιάντσης), Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεβ (60΄ Λυκογιάννης)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.