Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-0: “Πρασινίζει” η Ευρώπη

O Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση του ΠΑΟΚ, έπαιξε έξυπνα όμως και κατάφερε να φύγει νικητής με το εμφατικό 3-0 στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των play off

Xωρίς να είναι καλύτερος αλλά πολύ πιο ουσιαστικός, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του ΠΑΟΚ και έχει πλέον το αβαντάζ στη μάχη της Ευρώπης. Μακέντα (44΄), Βιγιαφάνες (79΄) και Αϊτόρ (85΄) οι σκόρερ της αναμέτρησης, ενώ ο ΠΑΟΚ άγγιξε την ισοφάριση στο 66΄ με τον Κρέσπο αλλά ο Διούδης απομάκρυνε με τα πόδια

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες 

Φανέλα βασικού στον Μαουρίσιο έδωσε ο Λάζλο Μπόλονι.
Ο Ρουμάνος προπονητής παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σχηματισμό 4-3-3 και τον Διούδη να παραμένει κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Μολό, αριστερά ο Χουάνκαρ και στόπερ ο Σχένκεφελντ με τον Πούγγουρα. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μαουρίσιο, Νιάς και Αλεξανδρόπουλος, στα άκρα της επίθεσης Βιγιαφάνες και Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Μακέντα.

Με αλλαγές παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία, καθώς άφησε εκτός ενδεκάδας τους Ουάρντα, Τζόλη και Κρμέντσικ.
Ο Ουρουγουανός προπονητής επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Ροντρίγκο, αριστερά ο Μπαμπά και στόπερ ο Ίνγκασον με τον Κρέσπο. Αμυντικά χαφ ο Σβαμπ με τον Ντόουγκλας, στα άκρα κινήθηκαν Ζίβκοβιτς (αριστερά) και Μουργκ (δεξιά), ενώ πίσω από τον προωθημένο Σφιντέρσκι αγωνίστηκε ο Ελ Καντουρί

Το πρώτο ημίχρονο

Όσο κι΄ αν γνωρίζονται οι δύο ομάδες, μπήκαν στο γήπεδο πολύ συντηρητικά αρνούμενες να δώσουν χώρους στους αντιπάλους τους. Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που μετά το πρώτο τέταρτο άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες με τον Μούργκ από τα αριστερά και τις προωθήσεις του Μπάμπα από τα δεξιά να επιχειρούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.  
Σε εκείνο το χρονικό σημείο μάλιστα (15′), οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία  με τον Ζίβκοβιτς που γύρισε από τα αριστερά για τον Σφιντέρσκι, αλλά ο Πολωνός υπό πίεση δεν πρόλαβε για εκατοστά να στείλει την μπάλα με προβολή στα δίχτυα του Διούδη. 
Ο Μπόλονι αποφασίζει να αλλάξει την διάταξη της μεσαίας τριάδας και φέρνοντας τον Μαουρίσιο στον άξονα, δίνει χώρο στον Βραζιλιάνο ώστε να είναι περισσότερο δημιουργικός. 
Οι «πράσινοι»  στην πρώτη τους αξιόλογη επίσκεψη στην εστία του Πασχαλάκη, πετυχαίνουν ένα θαυμάσιο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ με τον Μακέντα (39΄).

Προηγήθηκε καταπληκτική βαθιά μπαλιά του Πούγγουρα στον Χατζηγιοβλάννη και εξίσου καταπληκτική απ΄ ευθείας σέντρα του τελευταίου για τον Ιταλό που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα υπό την πίεση του Ινγκασον. 

Η επανάληψη

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο β΄ ημίχρονο με εμφανή την διάθεση πίεσης στην αντίπαλη άμυνα και έχοντας ως στόχο την γρήγορη ισοφάριση.
Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου με συνέπεια να κλέβουν συχνά την μπάλα, αλλά χωρίς να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Διούδη.

Ελ Καντουρί και Ροντρίγκο προσπαθούσαν να μοιράσουν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ωστόσο έπεφταν πάντα στο «πράσινο» καλοστημένο τοίχος του Λάζλο Μπόλονι

Στο 66΄ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Διούδης με τα πόδια διώχνει την μπάλα από την κοντινή προβολή του Κρέσπο και στην συνέχεια ο Σβιντέρσκι σουτάρει στέλνοντας την μπάλα ψηλά.

Η συνέχεια ανήκει εξ΄ ολοκλήρου στον Παναθηναϊκό που με συνοπτικές διαδικασίες έκανε το 3-0 με δύο γκολ των Βιγιαφάνες στο 79΄ (με απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ) και του Αϊτόρ στο 85΄ (μετά από εξαιρετική κάθετη μακρινή μπαλιά του Μολό πίσω από την σέντρα).

Πολύ καλή η συνολική εικόνα των “πράσινων” με αποτελεσματική άμυνα και πολύ ουσιαστικoί στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ ο Ελ Καντουρί ξεχώρισε για τον ΠΑΟΚ

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Χουανκάρ, Σχένκενφελντ, Πούγγουρα, Μαουρίσιο (74΄ Σάντσες), Νιάς (87΄ Καμπετζής), Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνες, Χατζηγιοβάννης (78΄ Αϊτόρ), Μακέντα (78΄ Φ. Ιωαννίδης)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Ροντρίγκο, Ντούγκλας, Σβαμπ (70΄ Ουάρντα), Ελ Καντουρί, Α. Ζίφκοβιτς, Μούργκ (62΄ Τζόλης), Σβιντέρσκι (70΄ Κρμέντσικ) 

Διαιτητής: Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)
Βοηθοί: Ζενάλοφ, Αμιράλι (Αζερμπαϊτζάν)
4ος: Τζήλος (Λάρισας)
VAR: Τρεϊμάνις (Λιθουανία)
AVAR: Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.