Άρης: Η Λας Πάλμας ανοίγει πόρτα για Γκαρσία!

Η οφειλή της ισπανικής ομάδας στην αργεντίνικη Ινστιτούτο, από όπου ξεκίνησε ο παίκτης, ενδέχεται να παίξει ρόλο στην επιστροφή του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού στους "κίτρινους"

Μια οφειλή της ισπανικής Λας Πάλμα στην αργεντίνικη Ιντστιτούτο της Κόρντομπα ίσως παίξει ρόλο στη μεταγραφή του Ματέο Γκαρσία από τον Ερυθρό Αστέρα στον Άρη, αν κι εφόσον οι “κίτρινοι” καταφέρουν να άρουν το απαγορευτικό μεταγραφών που τους έχει επιβάλει η FIFA. Ακούγεται μακρινό το σενάριο, όμως, όλα έχουν τη σημασία τους.

Όπως γράφει σήμερα (28/5) η αργεντίνικη ιστοσελίδα mundod.lavoz.com.ar, η Ινστιτούτο, από την οποία ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Ματέο Γκαρσία, διεκδικεί από τη Λας Πάλμας ποσό της τάξης των 400.000 δολαρίων από τη μεταγραφή του παίκτη το περασμένο καλοκαίρι στον Ερυθρό Αστέρα. Από τα 2 εκατομμύρια ευρώ περίπου, που συμφώνησε ο ισπανικός σύλλογος να παραχωρήσει τον παίκτη στους Σέρβους το περασμένο καλοκαίρι, το 20% έπρεπε να πάει στην αργεντίνικη Ινστιτούτο, ως μεταπωλητική αξία, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είναι η Ινστιτούτο να προσφύγει στη FIFA διεκδικώντας αυτό το ποσό άμεσα. Αν η Λας Πάλμας δεν πληρώσει, κινδυνεύει με τιμωρία, κάτι που κανείς δεν θέλει στον ισπανικό σύλλογο. Στο δημοσίευμα υπάρχει μια επισήμανση, που ακουμπάει τον Άρη και την πρόταση που έκανε στον Ερυθρό Αστέρα να πάρει με μεταγραφή τον παίκτη. Αυτή είναι ότι ο σέρβικος σύλλογος δεν έχει εξοφλήσει ακόμη της Λας Πάλμας για τη μεταγραφή του Γκαρσία. Αυτό σημαίνει ότι ο ισπανικός σύλλογος θα ασκήσει πίεση στους Σέρβους να πάρει το υπόλοιπο των χρημάτων για να εξοφλήσει με τη σειρά του την Ινστιτούτο.

Με δεδομένο ότι ο Γκαρσία δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του Ερυθρού Αστέρα, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, όπως γράφουν σήμερα (28/5) και σέρβικα ΜΜΕ, είναι πιθανό ο σύλλογος του Βελιγραδίου να αποφασίσει να απαλλαγεί από το βαρύ συμβόλαιο του παίκτη, που προβλέπει αμοιβή 500.000 ευρώ ετησίως. Η πρόταση του Άρη, επομένως, μπορεί να βοηθήσει τους Σέρβους να φτάσουν πιο εύκολα σε αυτή την απόφαση, για να μειώσουν το δυνατόν περισσότερο την ζημιά.

Όλα αυτά, φυσικά, δεν είναι για την ώρα παρά ένα σενάριο, που ως βασική προϋπόθεση έχει να μπορεί ο Άρης να κάνει μεταγραφές το ερχόμενο καλοκαίρι. Η άρση του ban δεν είναι εύκολο εγχείρημα για τους “κίτρινους”, όμως, δεν είναι και κάτι που είναι απίθανο να συμβεί.    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.