Έτσι θα γυμναστεί ο Παναθηναϊκός μέχρι τις 27 Μαρτίου!

Το novasports.gr σας μεταφέρει με πάσα λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο καλούνται οι "πράσινοι" να δείξουν τον επαγγελματισμό τους ακολουθώντας το πρόγραμμα εκγύμνασης που εκπόνησε ο γυμναστής της ομάδας Γρηγόρης Γεωργίτσας.

Από τη μέρα που ο κορωνοϊός μας “χτύπησε” την πόρτα τα δεδομένα στην καθημερινότητά μας άλλαξαν ριζικά. Σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επαγγέλματα. Έτσι και η ζωή του επαγγελματία ποδοσφαιριστή μπαίνει σε άλλη ρότα, τουλάχιστον ως τις 27 Μαρτίου (βάσει νόμου μέχρι τότε έχουν απαγορευτεί οι προπονήσεις). 

Πρωτόγνωρη εμπειρία να πρέπει να αλλάξουν την καθημερινή τους ρουτίνα έστω κι για δύο εβδομάδες μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Το βάρος πλέον σε κάθε ομάδα πέφτει στην προσπάθεια διατήρησης της αντοχής και της δύναμης των ποδοσφαιριστών στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα έτσι ώστε με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να υπάρχουν οι λιγότερες απώλειε ως προς τον ρυθμό της ομάδας. Είναι δεδομένο πως η εικόνα πως κανενός αθλητή και καμίας ομάδες δε θα είναι στα ίδια επίπεδα με πριν.

Στον Παναθηναϊκό φυσικά τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Για τον λόγο αυτό, ο γυμναστής της ομάδας Γρηγόρης Γεωργίτσας εκπόνησε ένα πρόγραμμα έντεκα ημερών το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στις 26 Μαρτίου, καθώς αν όλα πάνε καλά οι παίκτες επιστρέφουν στη δουλειά την Παρασκευή 27 Μαρτίου. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είναι πιο έντονο από το πρόγραμμα που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία της νέας σεζόν.

Το novasports.gr σας μεταφέρει τον τρόπο που θα “εργαστούν” οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αυτές τις μέρες ώστε να διατηρήσουν σε αξιόλογα επίπεδα τα ποσοστά αντοχής και δύναμής τους, με βάση τα προγράμματα που έλαβαν άπαντες στο Κορωπί και καλούνται να εφαρμόσουν από το σπίτι. Τί λέει λοιπόν το πρόγραμμα που πήραν στα χέρια τους οι “πράσινοι”;

Πρόγραμμα Αντοχής και Δύναμης

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω αυτοί είναι οι δύο τομείς τους οποίους επηρεάζε η έλλειψη προπόνησης και αγωνιστικού ρυθμού. Πάνω σε αυτούς τους δύο τομείς καλούνται να δουλέψουν κατά βάση οι παίκτες της ομάδας. Το πρόγραμμα λοιπόν είναι χωρισμένο σε δύο φάσεις:

Αντοχή: Πέντε μέρες 
Δύναμη: Πέντε μέρες 
Ρεπό: Μία μέρα 

Σε ότι έχει να κάνει με την αντοχή και τα αερόβια  προγράμματα, οι παίκτες καλούνται να “καταπιούν” αρκετά χιλιόμετρα στον διάδρομο και σε εξωτερικό χώρο εφόσον μπορούν και δεν έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους με τους σφυγμούς να κυμαίνονται από τους 130 ως τους 150 παλμούς. Παράλληλα θα πρέπει να επιδοθούν σε αρκετά “ανοίγματα” ορισμένα εκ των οποίων θα φτάνουν στο 90% της ταχύτητάς τους, δηλαδή λίγο πριν το σπριντ. Επειδή η αερόβια ικανότητα πέφτει περίπου 7% μετά από 11 μέρες αδράνειας έχει δοθεί μεγάλη έμφεση σε αυτόν τον τομέα, ενώ τα ένζυμα που συμβάλλουν στην αντοχή μειώνονται κατά 50%! 

Σε ότι έχει να κάνει με την δύναμη έχουν λάβει από τον Γρηγόρη Γεωργίτσα τρία διαφορετικά προγράμματα στα οποία περιλαμβάνονται ασκήσεις οι οποίες πολύ εύκολα μπορούν να πραγματοποιηθούν στο σπίτι και αφορούν όλες τις μυικές ομάδες. Σε αυτά περιλαμβάνονται ασκήσεις που πραγματοποιούνται μόνο με το βάρος του σώματος, αλλά και κάποιες άλλες που πραγματοποιούνται με απλές μπάλες γυμναστικής, αλτήρες (βαράκια), step και μονόζυγο. Μάλιστα η ομάδα παραχώρησε από το γυμναστήριο του “Γεώργιος Καλαφάτης” οργανα σε όσους παίκτες δε διέθεταν στο σπίτι τους τα απαραίτητα “εργαλεία” για να εργαστούν

Επίσης έλαβαν gps για τις απαραίτητες μετρήσεις ώστε να αναλυθούν τα δεδομένα από τους γυμναστές της ομάδας. Αυτό θα συμβάλλει στο να γνωρίζει το τεχνικό τιμ  σε τί κατάσταση βρίσκεται κάθε παίκτης με την επιστροφή στη δράση ή για να εκπονηθούν από τον Γρηγόρη Γεωργίτσα τα νέα προγράμματα εκγύμνασης σε περίπτωση που παραταθεί το “λουκέτο” στος προπονήσεις. 

Βέβαια πάντα πρωτεύων ρόλο σε μια τέτοια κατάσταση παίζει και η θέληση κάθε αθλητή να μείνει σε καλή κατάσταση. Αυτό έγκειται στο κατά πόσο ακολουθά πιστά το πρόγραμμα που του έχει χορηγηθεί, η διατροφή του και ο τρόπος ζωής. Διαιτροφή έχουν επίσης πάρει ειδική από τον διατροφολόγο της ομάδας και εκεί μπορεί να βοηθήσει ο σύλλογος. Η θέληση όμως και ο τρόπος ζωής είναι καθαρά ζητήματα νοοτροπίας του κάθε ποδοσφαιριστή και ως προς αυτόν τον τομέα το τεχνικό τιμ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο γκρουπ των αθλητών με τους οποίους συνεργάζεται.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.