Στραματσιόνι: "Δε φεύγω από τη Σπάρτα"

Αποφασισμένος να παραμείνει στη Σπάρτα Πράγας, μέχρι να τον... φύγουν είναι ο Αντρέα Στραματσιόνι.
Δημοσίευση: 26/09/2017 - 13:32
Αποφασισμένος να παραμείνει στη Σπάρτα Πράγας, μέχρι να τον... φύγουν είναι ο Αντρέα Στραματσιόνι. Ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, όμως ο ίδιος τονίζει πως η ομάδα του χρειάζεται ηρεμία για να βρει τον δρόμο της.

Αρχικά, ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού δήλωσε: "Ο πρόεδρος Κριετίνσκι ήθελε έναν νεαρό προπονητή με εμπειρία από μεγάλους συλλόγους. Η άφιξή μου, παράλληλα με έντεκα ξένους ποδοσφαιριστές, αποτέλεσε επανάσταση για το ποδόσφαιρο της Τσεχίας. Για πρώτη φορά υπάρχουν πέντε ή έξι διαφορετικές κουλτούρες. Ανησυχούσα ότι κάποιοι θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες, πηγαίνοντας σε νέο πρωτάθλημα σε άλλη χώρα. Δεν είναι εύκολο και δεν μπορούν όλοι να… λάμψουν παντού. Θυμάμαι ότι όταν ο Ζιντάν είχε έρθει στην Ιταλία, δεν ήταν στα καλύτερά του τους πρώτους μήνες".

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: "Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, διαφορετικά δεν θα βρούμε τον δρόμο μας. Οι οπαδοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαι εδώ για επανάσταση, αλλά αποτελώ το πρώτο λιθαράκι στον τοίχο που αποφάσισε ο πρόεδρος να χτίσει το καλοκαίρι. Το ποδόσφαιρο της Τσεχίας με έχει εντυπωσιάσει. Η τεχνική του και η ποιότητα του δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο, αλλά οι ομάδες είναι καλά οργανωμένες τακτικά και οι παίκτες έχουν εξαιρετική φυσική κατάσταση".

Επίσης, δήλωσε για τους οπαδούς της Σπάρτα Πράγας: "Οι οπαδοί της Σπάρτα μας υποστηρίζουν σε κάθε παιχνίδι, ακόμα και αν δεν κερδίζουμε. Θυμώσαμε όλοι με την καταστροφική ήττα από την Μπρνο και συνάντησα τους οργανωμένους μετά από αυτό το ματς. Ωστόσο, αυτά που ειπώθηκαν θα μείνουν μεταξύ μας".

Τέλος, ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε: "Έχω υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών και θα μείνω στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Στη συνέχεια θα μιλήσω με τον πρόεδρο και θα αποφασίσουμε το τι είναι καλύτερο για την ομάδα".