Ποντόλσκι: «Έφυγα νωρίς από την Μπάγερν»

Ο επιθετικός της Αρσεναλ, Λούκας Ποντόλσκι, παραδέχθηκε πως έκανε λάθος όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα της Κολονίας το 2009 από την Μπάγερν Μονάχου.
Δημοσίευση: 12/02/2014 - 13:24
Ο επιθετικός της Αρσεναλ, Λούκας Ποντόλσκι, παραδέχθηκε πως έκανε λάθος όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα της Κολονίας το 2009 από την Μπάγερν Μονάχου. Ο Γερμανός διεθνής δυσκολεύτηκε να πάρει θέση βασικού μετά την μεταγραφή του στο Μόναχο το 2006. Πιστεύει ωστόσο πως αν δεν βιαζόταν να επιστρέψει στην Κολονία και έμενε στη Βαυαρία, ίσως και να μπορούσε να «κλειδώσει» μία θέση βασικού κάτω από την επίβλεψη του Γιουπ Χάινκες.
«Πιστεύω πως εάν ο Γιούπ Χάινκες ερχόταν στη Μπάγερν μία ή δύο εβδομάδες νωρίτερα το 2009, τότε πιθανότατα να ήμουν ακόμη στη Μπάγερν σήμερα» τόνισε στη γερμανική «Bild» και συνέχισε: «Με ήθελε στην ομάδα. Και από καθαρά αθλητικής πλευράς, η επιστροφή μου στην Κολονία δεν με βοήθησε και πολύ».
Ο Ποντόλσκι δεν κατάφερε να κρατήσει την ομάδα της Κολονίας στη Μπουντεσλίγκα, παρά τα 18 τέρματα που σημείωσε τη σεζόν 2011-12, και στη συνέχεια μεταπήδησε στο Λονδίνο και την Άρσεναλ. Τον περασμένο μήνα ακούστηκε πως θα επέστρεφε στη Γερμανία με τη Σάλκε ως βασικό προορισμό, ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως τα παραπάνω ήταν απλά φήμες: «Πρόκειται για μύθο. Δεν υπάρχει απολύτως καμία αλήθεια σε αυτή την υπόθεση. Αυτό μου το είπε ο προπονητής μου και δεν έχω κανένα λόγο να τον αμφισβητήσω» κατέληξε ο 28χρονος επιθετικός.