Πάει ο παλιός ο χρόνος…

Σε λίγες ώρες το 2010 μας αποχαιρετά και παραδίδει το θρόνο του στο 2011, παίρνοντας παράλληλα τη θέση του στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Σε λίγες ώρες το 2010 μας αποχαιρετά και παραδίδει το θρόνο του στο 2011, παίρνοντας παράλληλα τη θέση του στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μία χρονιά που μας πρόσφερε αθλητικές χαρές, αλλά και απογοητεύσεις. Στο κείμενο μας θα αναφέρουμε τα καθαρά αθλητικά γεγονότα αφήνοντας εκτός οποιαδήποτε άσχημα στιγμάτισαν τον αθλητισμό μας αυτή τη χρονιά.

Στο ποδόσφαιρο, που θεωρείται και ο βασιλιάς των σπορ, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε εντός συνόρων κατακτώντας το 8ο νταμπλ στην ιστορία του, ενώ η Εθνική μας ομάδα παρευρέθηκε για δεύτερη φορά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη (επικράτησε της Νιγηρίας), ενώ πανηγύρισε και τα πρώτα της γκολ σε Μουντιάλ με τους Σαλπιγγίδη, Τοροσίδη.

Στο Μπάσκετ τα φώτα δεν έπεσαν αυτή τη φορά, ούτε στον  Παναθηναϊκό, ούτε στον Ολυμπιακό, αλλά ούτε στην Εθνική μας ομάδα. Η γυναικεία ομάδα του Αθηναϊκού σάρωσε τα πάντα στο διάβα της τόσο στη χώρα μας, όσο και εκτός συνόρων. Συγκεκριμένα σήκωσε την κούπα του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και του Eurocup επικρατώντας της ρωσικής Ναντέζντα σε διπλούς αγώνες. Δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον άθλο της, αφού ηττήθηκε στο Σούπερ Καπ από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σπαρτάκ.

Στους άνδρες, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το όγδοο διαδοχικό του πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός κατέκτησε μετά από οκτώ χρόνια το Κύπελλο Ελλάδος. Οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν και στον τελικό της Ευρωλίγκας, αλλά ηττήθηκαν στον τελικό από την Μπαρτσελόνα. Οσο για την Εθνική, απογοήτευσε στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Αντίθετα η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Κροατία.

Στο βόλεϊ οι δύο “αιώνιοι” μοιράστηκαν τους τίτλους στους άντρες, ενώ στις γυναίκες κυριάρχησε ο Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για δεύτερη διαδοχική σεζόν και 24η συνολικά, ενώ κατέκτησε και το Σούπερ Καπ. Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος επικρατώντας των “ερυθρόλευκων” σε έναν συγκλονιστικό τελικό με 3-2 σετ. Στις γυναίκες ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την κατάκτηση τόσο του πρωταθλήματος (3-0 νίκες τον Ολυμπιακό στους τελικούς), όσο και του Κυπέλλου.

Στο πόλο οι χαρές ήταν πάρα πολλές. Η Βουλιαγμένη στις γυναίκες κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών για δεύτερη διαδοχική σεζόν, το πρωτάθλημα Ελλάδος για 9η φορά και το Σούπερ Καπ. Ο Ολυμπιακός συμμετείχε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, αλλά ηττήθηκε από την Κίρσι, η οποία στη συνέχεια έχασε στον τελικό από τη Βουλιαγμένη. Επίσης στις γυναίκες ο Εθνικός πανηγύρισε το Len Trophy, ενώ η Εθνική ομάδα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στο τρίτο σκαλί στο Γουόρλντ Λιγκ.

Στους άνδρες  ο Ολυμπιακός ήταν νταμπλούχος για τέταρτη σερί σεζόν. Κατέκτησε το 13ο Κύπελλο και το 23ο του πρωτάθλημα. Μάλιστα σήκωσε τις δύο κούπες χωρίς να ηττηθεί ούτε σε ένα ματς στη σεζόν!

Στην κολύμβηση για ακόμα μία χρονιά ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος. Αυτή ήταν η 51η φορά στην ιστορία του. Η εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας ανοιχτής θάλασσας, απαρτιζόμενη από τους Σπύρο Γιαννιώτη, Αντώνη Φωκαϊδη και Κέλλυ Αραούζου αναδείχθηκε νικήτρια στα πέντε χιλιόμετρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη. Στην ίδια διοργάνωση η Αραούζου κρέμασε στο στήθος της και το ασημένιο μετάλλιο, η Λυμπερτά το χάλκινο μετάλλιο και ο Γιαννιώτης το χάλκινο μετάλλιο στα πέντε χιλιόμετρα. Επίσης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος πραγματοποίησε εντυπωσιακή επιστροφή στις πισίνες κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στην ενόργανη γυμναστική το 2010 ήταν πετυχημένο. Ο Βλάσης Μάρας έγραψε ιστορία κατακτώντας το πέμπτο του χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο στο πρωτάθλημα Ευρώπης. Ο Κοσμίδης αναδείχθηκε  παγκόσμιος πρωταθλητής στις ασκήσεις εδάφους, “ασημένιος” στο ίδιο αγώνισμα στο πρωτάθλημα Ευρώπης και “χρυσός” στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γάνδης. Επίσης ήταν πρώτος στο έδαφος, δεύτερος στο άλμα και τρίτος στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Οστράβα. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κρέμασε στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γάνδης, ενώ ο Βασίλης Τσολακίδης το ασημένιο στο δίζυγο στο πρωτάθλημα Ευρώπης και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Παρίσι. Στις γυναίκες η Βάσω Μιλούση έκανε συλλογή από μετάλλια. Συγκεκριμένα κατέκτησε δύο χρυσά στους ασύμμετρους ζυγούς και στη δοκό και ένα ασημένιο στις ασκήσεις εδάφους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Οστράβα. Επίσης το χάλκινο στη δοκό ισορροπίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Παρίσι και στο Κότμπους.

Στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο  (+87 κ), ο Μάριος Τσουρδίνης επίσης το χάλκινο (-58 κ), ο Νίκος Τζέλλος το ασημένιο (-80 κ) και η Μαργαρίτα Μιχαηλίδου το ασημένιο (-62 κ.) στο πρωτάθλημα Ευρώπης της Αγίας Πετρούπολης. 

Στο Τζούντο η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κρέμασε στο στήθος της το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -57 κ., ενώ ήταν πρώτη στο Κύπελλο Κόσμου. Ο Ηλίας Ηλιάδης αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής στο Τόκιο, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο (-90 κ.) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βιέννη και στο παγκόσμιο Κύπελλο στο Σάο Πάολο και στη Μαδρίτη.

Στην ποδηλασία ο Ιωάννης Ταμουρίδης ανακηρύχθηκε Κυπελλούχος κόσμου πίστας της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο αγώνισμα των πόντων.

Στην ξιφασκία η Βάσω Βουγιούκα κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ελληνίδα αθλήτρια με έξι σερί νίκες ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στη σπάθη γυναικών.

Στον Στίβο ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.