Μια ελληνική παροικία στην Πορτογαλία

Δεν έρχονται μόνο Πορτογάλοι στην Ελλάδα, αλλά μέσω της Stars of the Future του Φρανθίσκο Ζούελα ήδη αρκετοί Έλληνες έχουν μετακομίσει για καριέρα στην χώρα της Ιβηρικής. Διαβάστε ποιοι και πως πήραν το εισιτήριο για την Πορτογαλία και όσα λέει ο Ζουέλα για το εγχείρημά του.

Μετά από τρία χρόνια διαχείρισης τριών διεθνών σχολών της Sporting CP, με περίπου 70 συνεργάτες συνολικά, η Stars Of The Future απέδειξε ότι η διαχείριση στο χώρο του ποδοσφαίρου γίνεται πιο αποτελεσματική, όταν πραγματοποιείται από πρώην ποδοσφαιριστές, σωστά εκπαιδευμένους προπονητές και αθλητές.

Από την ακαδημία Sporting CP Χαλανδρίου εξελίσσονται σε Ελλάδα και εξωτερικό οι εξής: 

Νίκος Κατσικώστας – Ολυμπιακός ΣΦΠ
Κωνσταντίνος Σταμέλος – Académica Coimbra
Σπύρος Κατσιμάρης – ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Θάνος Κουτσογούλας – Ολυμπιακός ΣΦΠ
Πάλμος Νικήτας – ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Παναγιώτης Ζγούρι – Académica Coimbra
Δημήτρης Κώτσης – Académica Coimbra
Νικήτας Καρύκας – Académica Coimbra

– Γκρουπ παιδιών έχουν προπονηθεί και δοκιμαστεί στην Ακαδημία της Sporting CP στο Alcochete.

– Γκρουπ παιδιών έχουν δοκιμαστεί στη Vitoria Setubal.

– Γκρουπ παιδιών από Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Αλβανία, Πορτογαλία και Κύπρο είχαν την ευκαιρία να δοκιμαστούν στην SC Braga.

– Ο Κύπριος Μιχάλης Δαμιανού μέσω του εκπαιδευτικού πρότζεκτ είναι επίσημα στη SC Braga, όντας έτσι ο πρώτος Κύπριος που επιλέχθηκε από τον μεγάλο πορτογαλικό σύλλογο.

Ο Ελληνοκαναδός Διονύσης Στεργιώτης είναι βασικός στην κ23 της Vitoria Setubal και μετράει ήδη 3 συμμετοχές στις 3 πρώτες αγωνιστικές!

Ο Γιώργος Μαντζουράκης θα είναι ο Τεχνικός Διευθυντής και chief scout στη Διεθνή Ακαδημία της Stars Of Football Club, που έχει συνεργασία με SC Braga που θα γίνει η πρώτη ακαδημία της SC Braga στην κεντρική Πορτογαλία (Λεϊρία).

Ο Κωνσταντίνος Σταμέλος θα είναι ο Διευθυντής της Ακαδημίας. Ο Γιάννης Μπουλούκος είναι ο παιδαγωγός της Ακαδημίας.Ψυχολόγος της Ακαδημίας θα είναι ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος. Διατροφολόγος θα είναι η Ναταλια Νικολαΐδη. Η Μαριάννα Πλεξίδα θα είναι η φιλόλογος της Ακαδημίας και ο Βασίλης Καραγκούνης θα είναι ο international πρέσβης της Stars of the Future στην Ελλάδα. Η συνεργασία της Ακαδημιας και όλων των συνεργατών θα γίνει με την ΠΑΕ της Braga. 

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η Stars of the future για το πως αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο:

Διαβάστε και όσα λέει ο Φρανθίσκο Ζουέλα για την ελληνική παροικία που δημιουργείται στην Πορτογαλία αλλά και όλους εκείνους που αναλαμβάνουν εξέχοντα πόστα σε μεγάλες ελληνικές ΠΑΕ προερχόμενοι από την Stars of the Future.

“Η γνώση ειναι η βάση των πάντων. Η εμπειρία σου δίνει μέρος αυτής της γνώσης, έναν προσανατολισμό. Η εμπειρία και η εκπαίδευση ειναι όλα όσα χρειάζεσαι για να πετύχεις στην ζωή.

Στόχος μας είναι να είμαστε η πιο ολοκληρωμένη ακαδημία και για αυτό το λόγο συνεργαζόμαστε με τις καλύτερες ακαδημίες ομάδων στην Πορτογαλία, που είναι η καλυτερη εκπαιδευτική χώρα του ποδοσφαίρου.

Όταν τα παιδιά, οι προπονητές, scouters,κλπ φύγουν από την ακαδημία θα έχουν αρκετές επιλογές στο χώρο, γιατί το όραμα μας είναι να προσανατολιστεί ο καθένας τους σε αυτό που θέλει να πετύχει.

Η Sporting CP ήταν ένα τεράστιο σχολείο για εμένα, για να κάνω πράξη αυτά που είχα μαθει στην ακαδημαϊκή μου εκπαίδευση. Ο συνδυασμός ήταν η κληρονομιά που πήρα. Ειμαι ευγνώμων για όλα αυτά που μου έχει δώσει η Sporting CP και η Ελλάδα σε επίπεδο εμπειριών και γνώσεων.”

Γιατί στην Ελλάδα;

“Ήταν στην Ελλάδα, μέσα από τον τεράστιο πολιτισμό της, που τελικά αξιοποίησα όλες τις επαγγελματικές και πνευματικές δυνατότητές μου. Ήταν η Ελλάδα που έδωσε τόσα στην ανθρωπότητα και σε μένα, το λίκνο της δημοκρατίας, του αθλητισμού, των σύγχρονων αξιών και της γνώσης μέσω των παιδαγωγών, που μου επέτρεψε να ωριμάσω, να σκέφτομαι με πιο ευρύ και ολοκληρωμένο τρόπο. Οι άνθρωποι και οι κοινωνίες πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλα όσα έφερε εκείνη στο σύγχρονο κόσμο πριν από χιλιάδες χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι λογικό ένα καινοτόμο, διαφοροποιημένο πρότζεκτ ισότητας τάξεων και ευκαιριών για το μέλλον να βρει το σπίτι του και την επέκτασή του εδώ και να είναι ένα μάθημα για τον κόσμο. Στην Ελλάδα, τη χώρα, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό και σε όλους εκείνους που συνάντησα εδώ και θα συναντήσω, τους ευχαριστώ πολύ για τη συμβολή τους για μια σύγχρονη κοινωνία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.