Κάρντιφ: Μηνύει τη Ναντ για αποζημίωση μετά τον θάνατο του Σάλα

Η Κάρντιφ Σίτι ετοιμάζεται να λάβει περαιτέρω νομικά μέτρα κατά της Ναντ, αφού το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο αποφάσισε ότι το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) δεν είχε δικαιοδοσία να ασχοληθεί με την αξίωσή τους για αποζημίωση για τη μεταγραφή του Εμιλιάνο Σάλα.

Ο Αργεντινός επιθετικός ταξίδευε προς στο Κάρντιφ, αφότου μόλις είχε υπογράψει για την αγγλική ομάδα έναντι 17 εκατομμυρίων ευρώ από τη Ναντ, τον Ιανουάριο του 2019. Το αεροπλάνο του Σάλα συνετρίβη στη Μάγχη, σκοτώνοντας τον ίδιο αλλά και τον πιλότο.

Η Κάρντιφ είχε πληρώσει την πρώτη δόση του ποσού μεταγραφής που είχε συμφωνηθεί πριν από το θάνατο του Σάλα, το οποίο ανερχόταν σε έξι εκατομμύρια ευρώ και τέθηκε σε εμπάργκο μεταγραφών τον Δεκέμβριο, αφού δεν κατέβαλε το ποσό. Έπειτα από την αποτυχία της προσφυγής της ουαλικής ομάδας στο CAS, πλήρωσε το ποσό, αλλά πήγε στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.

«Το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο αποφάσισε ότι το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία να ασχοληθεί με την αξίωση της Κάρντιφ Σίτι για αποζημίωση κατά της Ναντ», ανέφερε η ουαλική ομάδα σε ανακοίνωσή της.

«Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη και ο σύλλογος έχει ήδη προετοιμάσει ξεχωριστή νομική αγωγή εναντίον τους, η οποία θα ξεκινήσει αμέσως, καθώς η Ναντ πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για το ατύχημα που οργανώθηκε από τον ατζέντη τους».

Έτσι, η Κάρντιφ μηνύει τη Ναντ για 120,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μια μελέτη έδειξε ότι είχε 54,2% πιθανότητες να αποφύγει τον υποβιβασμό με τον Εμιλιάνο Σάλα στο ρόστερ της. Εν τέλει υποβιβάστηκε στο τέλος της σεζόν 2018-19 αφού τερμάτισε 18η και έκτοτε δεν έχει κερδίσει την άνοδο στην Premier League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.