Σάλιακας: “Σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο” (vds)

Ο Μανώλης Σάλιακας μίλησε για δύσκολους καιρούς που πέρασε-Αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με τον Πογέτ για την Εθνική, στη γεμάτη σεζόν με τη Ζαντκ Πάουλι αλλά και στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Μανώλης Σάλιακας ολοκλήρωσε μια γεμάτη σεζόν με με τη Ζανκτ Πάουλι έχοντας 33 συμμετοχές (όλες βασικός) με 4 γκολ και 4 ασίστ.

Μετά από τη σπουδαία συνεργασία και τα παιχνίδια που έκανε με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν πολύ καλή και η πρώτη του σεζόν στο εξωτερικό, στη γερμανική ομάδα. 

Για την προσαρμογή του στη Γερμανία είπε: “Ήταν δύσκολα στην αρχή, κυρίως στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Στον τρόπο ζωής ένιωσα απευθείας τη ζεστασιά, έκανα φίλους. Σε ό,τι αφορά το τακτικό κομμάτι είναι διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Πιο γρήγορο παιχνίδι, περισσότερη αντοχή και δύναμη”.

Πρόσθεσε: “Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι η χρονιά για να είμαι ειλικρινής. Το στυλ παιχνιδιού της ομάδας με βοήθησε αρκετά. Δεν σας κρύβω όμως πως όταν έφτασα στη Γερμανία, είχα ανθρώπους από την ομάδα που με βοήθησαν σε όλα. Είμαι χαμηλών τόνων εγώ ως χαρακτήρας και δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για όλο αυτό”.

Για την επιλογή του είπε: “Ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Με εντυπωσίασε ο τρόπος προσέγγισης, οι εγκαταστάσεις και το ένστικό μου παρά τις προτάσεις που είχα, με έκαναν να επιλέξω την Ζάνκτ Πάουλι αρκετά νωρίς, πριν τελειώσει το πρωτάθλημα”.

Μαζί με τις συμμετοχές ήρθανε και τα γκολ. Πάντα τα γκολ κάνουν χαρούμενο τον σκόρερ και έτσι συνέβη και με τον Σάλιακα. “Είχα ευκαιρίες, είχα και δοκάρια. Γενικώς με το συγκεκριμένο θέμα γίνονταν πλάκα στα αποδυτήρια και από τους προπονητές μου. Μου έλεγαν πως αν το πίστευα λιγάκι παραπάνω θα είχα πετύχει αρκετά περισσότερα γκολ. Είμαι χαρούμενος όμως, γιατί ήταν σημαντικά γκολ και είμαι αμυντικός που δεν έχω την ευκαιρία να το κάνω συχνά”, είπε.

Με τα γκολ όμως κάτι… εκκρεμεί. Να χορέψει κρητικά όπως έχει σκεφτεί. 

Διηγήθηκε μία ιστορία, την εξής: “Υπάρχει μία που με στεναχώρησε αρκετά (γέλια). Είχα πει πως μόλις σκοράρω θα πάω στο σημαιάκι του κόρνερ και θα χορέψω κρητικά. Το έκανα στο τοπικό ντέρμπι με το Αμβούργο, όμως λίγο η αδρεναλίνη της στιγμής, λίγο το γεμάτο από 60.000 κόσμο γήπεδο λίγο με «θόλωσαν» και πανηγύρισα διαφορετικά μέσα στον πανικό μου. Τρελάθηκα. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως έχασα την ευκαιρία αυτή να χορέψω κρητικά”.

Για τη Ζανκτ Πάουλι είπε: “Εγώ ξέρω πως περνάω υπέροχα, νιώθω σαν το σπίτι μου. Με πιστεύουν πολύ και νιώθω εξαιρετικά εκεί. Εγώ νιώθω έτοιμος ακόμα και για το επόμενο βήμα. Η Γερμανία μου ταιριάζει, το στυλ παιχνιδιού και θέλω να κάτσω πολλά χρόνια εδώ”.

Για τους δύσκολους καιρούς είπε: “Σκέφτηκα να τα παρατήσω. Αρκετές φορές. Η στήριξη της οικογένειάς μου με κράτησε όρθιο, ώστε να συνεχίσω. Ο ΠΑΣ Γιάννινα για εμένα ήταν το σωστό βήμα που μου έδωσε ξανά το κίνητρο να διακριθώ και να κληθώ στην Εθνική κάτι που για μένα αποτελεί ύψιστη τιμή. Να παίξω στην Εθνική ανδρών, από μία επαρχιακή ομάδα. Είμαι τυχερός και ευγνώμων στον ΠΑΣ που με στήριξε”.

Μίλησε για τον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, Θανάση Στάικο. “Είμαι περήφανος για τον Θανάση. Τον έζησα ως βοηθό του κ. Μεταξά στον ΠΑΣ. Παρακολουθούσα τον ΠΑΣ όλη τη χρονιά. Δεν ξεκίνησε καλά και με στεναχωρούσε που ρίχναν όλοι το βάρος και τα βέλη στον Θανάση. Παρέλαβε μία ομάδα με πολλούς νέους παίκτες. Ο Έλληνας οπαδός δεν έχει υπομονή, αλλά ευτυχώς όλο το κλίμα αντιστράφηκε, ο ΠΑΣ τα κατάφερε και είμαι βέβαιος πως ο Θανάσης Στάικος θα δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα τη νέα σεζόν”.

Για Γιαννίκη και Μεταξά είπε: “Οι Γερμανοί προπονητές θέλουν πειθαρχία. Ένας βασικός λόγος που δεν πέτυχαν σε εισαγωγικά είναι πως η πειθαρχία λείπει από τον Έλληνα. Για μένα αμφότεροι είναι εξαιρετικοί προπονητές, όμως σε αυτό το στοιχείο θεωρώ πως χάλασε η μαγιά. Στον ΠΑΣ ήμασταν μια ομάδα με δίψα να δείξουμε πράγματα, με καλά αποδυτήρια και αυτό τους ταίριαξε και έδειξαν την αξία τους”.

Για τον Λοντίγκιν είπε: “Στεναχωρέθηκα για τον Γιούρι. Γνωρίζω από πρώτο χέρι την αξία του. Ήμουν συμπαίκτης του. Ένας επαγγελματίας υπόδειγμα. Βέβαια και ο Μπρινιόλι έκανε τρομερή σεζόν, αλλά ο Γιούρι είναι ένας παίκτης που ποτέ δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα, ένα καταπληκτικό παιδί που σαν κι αυτόν δεν υπάρχουν πολλοί τερματοφύλακες στην Ελλάδα”.

Για το ότι δεν είναι τώρα στις κλήσεις της Εθνικής, είπε: “Θα ήθελα πολύ να βρίσκομαι στις κλήσεις της Εθνικής. Μιλήσαμε με τον κ. Πογιέτ, μου είπε πως με έχει στο μυαλό του. Εγώ περιμένω την κλήση μου. Είχα εξαιρετική χρονιά, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα και θέλω να επιστρέψω στην Εθνική. Όλα τα παιδιά που είναι τώρα στις κλήσεις το αξίζουν και προφανώς ο προπονητής έκρινε πως ταιριάζουν περισσότερο στο στυλ της Εθνικής που θέλει να δει”.

Πηγή: Podcast, “Κουβέντα στο πι και φι”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.