Αυστραλία: Ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης που δήλωσε πως είναι ομοφυλόφιλος (vid – pics)

Ο μέσος της Αδελαΐδας Γιουνάιτεντ, Τζος Καβάλο, έγινε ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης της A-League που ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Mε αυτόν τον τρόπο, έβαλε τέλος στην ντροπή που αισθανόταν για τη σεξουαλικότητά του και στην προσπάθεια να ζήσει μια «διπλή ζωή». «Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι ομοφυλόφιλος», είπε ο 21χρονος σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας. «Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να με αντιμετωπίζουν ισότιμα».

Λίγοι άνδρες ποδοσφαιριστές έχουν εμφανιστεί ως ομοφυλόφιλοι κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. «Βαρέθηκα να προσπαθώ να αποδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα και να ζήσω αυτή τη διπλή ζωή, είναι εξαντλητική», είπε ο Καβάλο. «Πίστευα ότι ο κόσμος θα με σκεφτόταν διαφορετικά όταν το μάθαινε. Θα άρχιζαν να με αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Θα άρχιζαν να λένε άσχημα πράγματα για μένα ή να με κοροϊδεύουν. Δεν είναι έτσι. Αν μη τι άλλο, έτσι κερδίζεις περισσότερο σεβασμό από τους ανθρώπους».

Το σωματείο επαγγελματιών παικτών της Αυστραλίας είπε ότι ήταν μια «υπέροχη στιγμή» για τον ίδιο, το άθλημα και «την LGBTI+ κοινότητα». Ο Καβάλο είπε ότι οι συμπαίκτες του και οι προπονητές του στην Αδελαΐδα ήταν σαν οικογένεια γι ‘αυτόν. «Έζησα ένα είδος θλίψης και κατάθλιψης που δεν εύχομαι σε κανέναν»

Ο Καβάλο είπε ότι ο Τόμας Μπίτι, πρώην παίκτης νέων της αγγλικής Χαλ, που βγήκε και το ανακοίνωσε το 2020, ήταν το «πρότυπο» που τον βοήθησε στο ταξίδι του και ήλπιζε ότι το παράδειγμά τους θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα για άλλους νεαρούς ομοφυλόφιλους στον αθλητισμό. «Οι στατιστικές δείχνουν ότι μόνο το 33% των νεαρών ομοφυλόφιλων ανδρών παίζει ποδόσφαιρο»

Ο ποδοσφαιριστής δέχεται άπειρα μηνύματα στήριξης από την ποδοσφαιρική σκηνή. Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Πικέ, Γκριεζμάν στέκονται στο πλευρό του ποδοσφαιριστή και νιώθουν περήφανοι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας