Θλίψη: Τέλος ο αθλητισμός στο Αφγανιστάν – σχεδόν – για όλες τις γυναίκες

Η επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην ασιατική χώρα, μοιάζει με μια επιστροφή στο "μαύρο" παρελθόν για τις γυναίκες.

Η επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην ασιατική χώρα, μοιάζει με μια επιστροφή στο “μαύρο” παρελθόν για τις γυναίκες. Η νέα τάξη πραγμάτων του Ισλαμικού Εμιράτου, έχει αποφασίσει να επαναφέρει τις παλιές κακές συνήθειες και έναν τρόπο ζωής θλιβερό, oπισθοδρομικό και παρακμιακό.

Οι Ταλιμπάν αποφάσισαν να αφαιρέσουν από τις Αφγανές το δικαίωμα να παίζουν κρίκετ, καθώς όπως υποστηρίζει στέλεχος του Ισλαμικού Εμιράτου: “Οι γυναίκες δεν πρέπει να παίζουν κρίκετ, γιατί δεν χρειάζεται να παίζουν κρίκετ. Στο κρίκετ μπορεί να υπάρξουν καταστάσεις στις οποίες θα αποκαλυφθούν τα πρόσωπα και τα σώματα τους, κάτι που δεν επιτρέπει το Ισλάμ”.

Ο Αχμαντουλάχ Ουασίγκ ανέφερε ότι πέρα από το κρίκετ, οι Ταλιμπάν θα απαγορεύσουν τη συμμετοχή των γυναικών σε αθλήματα όπου υπάρχει το ενδεχόμενο να… εκτεθούν, ενώ σε όλη τη χώρα αρκετές αθλήτριες κρύβονται και προσπαθούν να φύγουν από το Αφγανιστάν με κάθε τρόπο. Αρκεί να παραμείνουν ζωντανές και μακριά από αυτή την επικίνδυνη κατάσταση. Παράλληλα αρκετές Αφγανές αθλήτριες έχουν “εξαφανίσει” από τα σόσιαλ μίντια την αθλητική τους ταυτότητα, προκειμένου να μην στοχοποιηθούν από τους Ταλιμπάν. Θλίψη…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.