ΑΕΚ: Τιμωρήθηκε με 1,5 εκ. Ευρώ από την UEFA για παραβίαση του FFP – Η θέση της ΠΑΕ

Η UEFA, τιμώρησε την ΑΕΚ με βαριά χρηματική ποινή λόγω παραβίασης των κανόνων του Financial Fair Play

Η UEFA με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρθηκε στις ποινές που θα δεχτούν οι ομάδες που δεν συμμορφώθηκαν με το Financial Fair Play.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η UEFA, η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με 1.5 εκατομμύριο ευρώ αλλά και παρακράτηση ποσοστού 10% από την επόμενη συμμετοχή της στις διοργανώσεις της UEFA. Μάλιστα προσθέτουν πως σε περίπτωση που η “ένωση” δεν συμμορφωθεί μελλοντικά θα τιμωρηθεί με 3 χρόνια αποκλεισμό.

Αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση της UEFA:

Η ΑΕΚ δεν συμμορφώθηκε με πολλές απαιτήσεις αδειοδότησης συλλόγων και χρηματοοικονομικού ευ αγωνίζεσθαι(FFP). Αφού λάβαμε υπ όψη τις περιστάσεις της υπόθεσης, το Πρώτο Τμήμα της CFCB αποφάσισε να συνάψει συμφωνία διακανονισμού με τον σύλλογο που περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία:

1) Ο σύλλογος συμφώνησε να καταβάλει άνευ όρων οικονομική συνεισφορά 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

2) Ο σύλλογος θα υπόκειται σε περαιτέρω παρακράτηση του 10% του χρηματικού έπαθλου της UEFA που θα δικαιούται να λάβει ο σύλλογος από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για την οποία ο σύλλογος θα προκριθεί. Μια τέτοια παρακράτηση δεν θα πραγματοποιηθεί και η ΠΑΕ ΑΕΚ θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για την οποία θα προκριθεί στις επόμενες τρεις (3) σεζόν, αν μελλοντικός έλεγχος συμμόρφωσης εντοπίσει παρόμοιες παραβιάσεις”

Οι συγκεκριμένες παραβάσεις του κανονισμού του FFP, ήταν στις ελεγχόμενες περιόδους 2014-2018.

Το πρόστιμο είναι ανάλογο των εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ από την UEFA για τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε αυτή τη χρονική περίοδο. Αυτές οι παραβάσεις έχουν ήδη διευθετηθεί, το θέμα είναι λήξαν και η ΠΑΕ ΑΕΚ σέβεται απόλυτα και είναι απόλυτα συμμορφωμένη με τις διατάξεις του FFP.

Το θέμα για την ΑΕΚ ήταν γνωστό εδώ και καιρό και διευθετήθηκε χωρίς περαιτέρω συνέπειες μετά από επαφές με την UEFA, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έτσι δεν τίθεται πλέον κανένα απολύτως θέμα για συμμετοχή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Premier League
Η Premier League το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για τις επόμενες 6 σεζόν είναι αποκλειστικά στο Novasports!