Σκαριόλο: "Οι παίκτες μου δίνουν μαθήματα ζωής στους νεότερους" (vid)

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μοίραζε συγχαρητήρια και εξηγούσε πως αυτή η ομάδα έχει αυτή τη συνέπεια, ενώ ο Μαρκ Γκασόλ έλεγε γιατί λατρεύει να παίζει για την Εθνική της χώρας του.
Δημοσίευση: 13/09/2019 - 15:06
Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μοίραζε συγχαρητήρια και εξηγούσε πως αυτή η ομάδα έχει αυτή τη συνέπεια, ενώ ο Μαρκ Γκασόλ έλεγε γιατί λατρεύει να παίζει για την Εθνική της χώρας του. 
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους στην συνέντευξη Τύπου:

Σέρτζιο Σκαριόλο: "Είναι όμορφο το συναίσθημα να είσαι στον τελικό. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στην Αυστραλία που πάλεψε μέχρι το φινάλε. Ξέραμε πόσο ανταγωνιστική, δυνατή και ταλαντούχα ομάδα είναι, η αντιπαλότητά μας είναι πλέον πολύ όμορφη. Αντέξαμε σε κρίσιμες στιγμές στην τέταρτη περίοδο, πήραμε καλές αποφάσεις, είχαμε ανταγωνιστικό πνεύμα και έχουμε βελτιωθεί πολύ στις αποφάσεις μας. Συγχαρητήρια για όσα έκαναν απόψε, αλλά και για τον χαρακτήρα και τις δυνατότητές τους να μένουν ψύχραιμοι στα τέλη των αγώνων.

Όταν κερδίζεις, μαθαίνεις πως θα συνεχίσεις να κερδίζεις, όταν μαθαίνεις πως να το κάνεις τότε είναι πιο εύκολο και κάποιοι από τους παίκτες αυτής της ομάδας έχουν βρεθεί σε πάρα πολλούς μεγάλους αγώνες. Είναι ηγέτες για τους νεότερους που μαθαίνουν και κάπως έτσι προσπαθούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, όταν αυτοί οι αθλητές τελειώσουν τις καριέρες τους. Θα έχουν δώσει μαθήματα ζωής στους υπόλοιπους για να συνεχίσει το μπάσκετ στη χώρα μας να βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Ρούμπιο έχει βελτιωθεί ως σκόρερ, έχει δουλέψει πολύ στα βασικά και χωρίς τους Ναβάρο, Πάου, Σέρχιο, Μίροτιτς, Ιμπάκα, έπρεπε να μας βοηθήσουν όσοι βρίσκονται μαζί μας".

Μαρκ Γκασόλ: "Είμαστε προφανώς χαρούμενοι για τον τρόπο με τον οποίο παλέψαμε, με τον τρόπο που μείναμε όρθιοι. Όταν μπήκαν τα σουτ, κερδίσαμε. Η Αυστραλία είναι πολύ έξυπνη και σκληρή ομάδα. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα σημείο που δεν βλέπω φως, προσπαθώ να μένω συγκεντρωμένος, να ξεκουράζομαι και να ακολουθώ την αποθεραπεία μου. Δεν βλέπω τη μεγάλη εικόνα, είμαι τυχερός που βρίσκομαι στην εθνική ομάδα της χώρας μου γιατί προσφέρω τις εμπειρίες και τις αξίες μου στους νεότερους. Αυτό δεν είναι θέμα ταλέντου, αλλά αφοσίωσης. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις στη διάρκεια του καλοκαιριού, θα προτιμούσες να κάνεις άλλα πράγματα, όμως αξίζει γιατί το κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια. Μου αρέσει που βρίσκομαι εδώ".