Nτίβατς: «Το μπάσκετ είναι ζωή και η ζωή είναι σαν το μπάσκετ» (video)

Ο Βλάντε Ντίβατς εισήχθη στο Naismith Hall of Fame και μίλησε για την αγάπη του για το μπάσκετ.

Ο Βλάντε Ντίβατς εισήχθη στο Naismith Hall of Fame και μίλησε για την αγάπη του για το μπάσκετ.

Ο γενικός διευθυντής των Σακραμέντο Κινγκς, είναι ένα από τα εννέα μέλη της «τάξης του 2019» για το Hall of Fame και στην τελετή εισαγωγής στο Σπρίνγκφιλντ, συνδύασε χιούμορ και συγκίνηση.

«Για μένα το μπάσκετ είχε να κάνει πάντα με την αγάπη, οπότε είναι καλό το ότι είχα δίπλα μου τον ατζέντη μου Μαρκ Φλάισερ, που εξασφάλιζε ότι θα έβγαζα κάποια χρήματα στη διαδρομή», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Το μπάσκετ είναι το αντίθετο του εγωισμού, έχει να κάνει μόνο με το να δίνεις και να μοιράζεσαι και να νοιάζεσαι για τον άλλον».

Ο παλαίμαχος Σέρβος, μίλησε για τα χρόνια της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και τον πόλεμο που δεν κατάφερε να τον χωρίσει με τους παλιούς φίλους και συμπαίκτες του.

«Παρ’ όλο που η πολιτική, ο πόλεμος και το μίσος προσπάθησαν να μας χωρίσουν, δεν το πέτυχαν. Δεν ήξεραν ότι η αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλον ήταν πιο δυνατή από όλο το μίσος που προσπάθησαν να μας επιβάλλουν. Το μπάσκετ είναι σαν τη ζωή και η ζωή είναι σαν το μπάσκετ. Είναι απλά ένα παιχνίδι και πρέπει να το παίζουμε όσο είμαστε ακόμα εδώ με αγάπη, έλλειψη εγωισμού, fair play και υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι», τόνισε, με τον παλιό του συμπαίκτη στην Εθνική της πρώην Γιουγκοσλαβίας Ντίνο Ράτζα να παρακολουθεί από τις θέσεις του κοινού.

Ο Ντίβατς, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον πρώην τζένεραλ μάνατζερ των Λέικερς Τζέρι Γουέστ, που τον επέλεξε το 1988 στα ντραφτ, ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνει ο πρώτος «ξένος» στην ιστορία του ΝΒΑ που έπαιξε πάνω από 1000 αγώνες στο πρωτάθλημα και ένας από τους επτά συνολικά παίκτες με πάνω από 13.000 πόντους, 9.000 ριμπάουντ, 3.000 ασίστ και 1.500 κοψίματα.

Δείτε στιγμιότυπα από τον λόγο του Ντίβατς:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.