Αθώος δηλώνει ο Ρόουζ

Δικαστικές περιπέτειες για τον Ντέρικ Ρόουζ, καθώς η εισαγγελία του Λος Αντζελες ολοκλήρωσε την έρευνα για το βιασμό μιας νεαρής γυναίκας το 2013 και η συνέχεια δίνεται πλέον στις αίθουσες της δικαιοσύνης.
Δημοσίευση: 07/10/2016 - 11:37
Δικαστικές περιπέτειες για τον Ντέρικ Ρόουζ, καθώς η εισαγγελία του Λος Αντζελες ολοκλήρωσε την έρευνα για το βιασμό μιας νεαρής γυναίκας το 2013 και η συνέχεια δίνεται πλέον στις αίθουσες της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 28χρονος σούπερ σταρ των Μπουλς τότε και νυν των Νικς της Νέας Υόρκης, μαζί με δύο φίλους του, έδωσαν στη γυναίκα ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τη βίασαν.

Ο σταρ του ΝΒΑ εμφανίστηκε σήμερα κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Αντζελες. Από την πλευρά του ο δικηγόρος του σταρ του ΝΒΑ, κορυφαίου παίκτη του πρωταθλήματος το 2011, Μαρκ Μπάουτ, δήλωσε πως ο πελάτης του είναι αθώος και η καταγγελία της γυναίκας έγινε για να αποκομίσει οικονομικά οφέλη.

Η νεαρή γυναίκα κατηγορεί τον Ρόουζ και τους δύο φίλους του ότι την βίασαν ομαδικά και αξιώνει από το δικαστήριο το ποσό των 21.5 εκατ. δολαρίων, ως αποζημίωση. Μάλιστα όταν ο Ρόουζ μπήκε στον χώρο του δικαστηρίου, η γυναίκα άρχισε να κλαίει και μόλις ηρέμησε ρωτήθηκε για το τι έγινε την νύχτα του Αυγούστου το 2013.

Ο δικηγόρος της δήλωσε στο δικαστήριο πως «οι τρεις άνδρες ήταν στην κρεβατοκάμαρα την ίδια στιγμή. Ο καθένας περίμενε την σειρά του για να την βιάσει, δεν ξέρουν καν ποιος ήταν πρώτος», ενώ από την πλευρά της η υπεράσπιση αντέδρασε λέγοντας ότι η γυναίκα είχε επαφή με τους άντρες στην έπαυλη με την θέληση της. «Δεν υπάρχει ομαδικός βιασμός. Δεν υπάρχει καθόλου βιασμός», τόνισε σχετικά.

Σχετικά με τα αγωνιστικά, ο προπονητής των Νικς, Τζεφ Χόρνασεκ, δήλωσε ότι δεν είναι σαφές και σίγουρο ακόμα αν ο Ρόουζ θα χάσει τα παιχνίδια προετοιμασίας, όσο βρίσκεται στη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί το Λος Άντζελες την προσεχή Τρίτη.