Η Ισπανία και οι… άλλες

Ο τρίτος όμιλος θα λάβει χώρα στην Κλουζ με την «οικοδέσποινα» Ρουμανία να έχει μαζί της τις Τσεχία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ισπανία, Ουγγαρία.

Ο τρίτος όμιλος θα λάβει χώρα στην Κλουζ με την «οικοδέσποινα» Ρουμανία να έχει μαζί της τις Τσεχία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ισπανία, Ουγγαρία. 

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα ρόστερ των ομάδων: 

-Τσεχία: Στη σκιά του απόντος Βέσελι

Η Τσεχία θα ταξιδέψει στην Κλουζ για την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ χωρίς να έχει στη διάθεσή της το μεγαλύτερο αστέρι της, που δεν είναι άλλος από τον Γιαν Βέσελι. Ο Τσέχος σέντερ είναι ένα από τα «θύματα» της κόπωσης και δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ρόνεν Γκίνζμπουργκ. Εκτός αυτού, απόντες θα είναι και οι Σιλμπ, Μπάλβιν, Μπέντα, Πούμπρλα, Χόουσκα. 

Αναλυτικά η αποστολή της Τσεχίας: Σατοράνσκι, Σίρινα, Σάφαρτσικ, Ουέλς, Μπόχατσικ, Κίζλινκ, Μάρες, Χρουμπάν, Παλίζα, Χαλάντα, Σκραντς, Άουντα, Κργκιζ, Σβρντλικ, Πετέρκα, Πέχατσεκ, Φάιτ, Γκρουντ, Πετρουζέλα. 

Προπονητής: Ρόνεν Γκίνζμπουργκ.

-Κροατία: Σάριτς – Μπογκντάνοβιτς την οδηγούν!

Η Κροατία αναμένεται για μία ακόμα διεθνή διοργάνωση να διαθέτει ένα από τα πληρέστερα και ποιοτικότερα ρόστερ και δεν αποκλείεται να τη δούμε για ακόμα ένα τουρνουά να παλεύει για μία θέση στα μετάλλια. 

Ο Σάριτς έχει πλέον την κατάλληλη εμπειρία, όπως έδειξε και στα φιλικά προετοιμασίας, για να μπορέσει να ηγηθεί του συνόλου του Πέτροβιτς ενώ πολύτιμη θα είναι και η εμπειρία του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και του Ούκιτς.

Να σημειωθεί ωστόσο πως απόντες για την «Χρβάτσκα» θα είναι οι Χεζόνια, Μπάμπιτς, Στίπτσεβιτς, Μπιλάν, Ρούντεζ, Τόμιτς και Ζίζιτς.  

Αναλυτικά η αποστολή της Κροατίας: Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Ντάριο Σάριτς, Ρόκο-Λένι Ούκιτς, Κρούνοσλαβ Σίμον, Λούκα Ζόριτς, Μάρκο Τόμας, Φιλίπ Κρούσλιν, Ντράγκαν Μπέντερ, Ντάρκο Πλάνινιτς, Μάρκο Πόποβιτς, Ντόμινικ Μάβρα και Ιβάν Μπούβα.

Προπονητής: Άτσο Πέροβιτς. 

-Ρουμανία: Οικοδέσποινα σε ρόλο αουτσάιντερ

Η Ρουμανία είναι αναμφίβολα το μεγάλο αουτσάιντερ αυτού του ομίλου καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέτει στο ρόστερ της πολύπειρους παίκτες που να αγωνίζονται στο ΝΒΑ ή στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης. Στο προσεχές Ευρωμπάσκετ λοιπόν θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό θέλοντας να κάνει την έκπληξη και να είναι όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται.

Αναλυτικά η αποστολή της Ρουμανίας: Βλαντ Μολντοβεάνου, Αντρέι Μαντάτσε, Αλεξάντρου Όλαχ, Εμάνουελ Κάτε, Ρόλαντ Τόροκ, Καταλίν Μπάτσιου, Νάντορ-Λεβέντε Κούτ, Μπόγκνταν Νικολέσκου, Τίτους Νικοάρα, Ράντου Παλίτσιους, Καταλίν Πετρισόρ, Οκτάβιαν Πόπα-Καλότα.

Προπονητής: Μαρτσέλ Τέντερ.

-Ισπανία: Fuerza Llull! 

Ο μεγάλος άτυχος αυτού του Ευρωμπάσκετ είναι αναμφίβολα ο Σέρχιο Γιουλ. Ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη ρήξη χιαστών σε ένα φιλικό κόντρα στο Βέλγιο και θα απουσιάσει από τη διοργάνωση. 

Οι συμπαίκτες του, λίγες ημέρες μετά την επιτυχημένη επέμβασή στο γόνατό του τον επισκέφθηκαν για να του ευχηθούν ταχεία ανάρρωση και να του υποσχεθούν πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στη διοργάνωση για να κερδίσουν ένα μετάλλιο για εκείνον. 

Ο Γιουλ με τη σειρά του, αστειευόμενος, όταν ο Σκαριόλο ανακοίνωσε την τελική δωδεκάδα, ρώτησε αν μπορεί να παίξει με πατερίτσες. 

Αναλυτικά η αποστολή της Ισπανίας: Σέρχι Ροντρίγκεθ, Ρούμπιο, Ναβάρο, Βίβες, Αμπρίνες, Σαν Εμετέριο, Σάστρε, Πάου Γκασόλ, Μαρκ Γκασόλ, Χουάν Ερνανγκόμεθ, Ουίλι Ερνανγκόμεθ, Οριόλα.

Προπονητής: Σέρτζιο Σκαριόλο.

-Ουγγαρία: Βαρόμετρο ο Χάνγκα

Ο Άνταμ Χάνγκα είναι ένα από τα αστέρια της Ευρωλίγκας και το φετινό καλοκαίρι εξαργύρωσε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Μπασκόνια με τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα. 

Ο Ούγγρος σταρ θέλει να πάρει από το χέρι το συγκρότημα της χώρας του και να το οδηγήσει όσο πιο μακριά γίνεται έχοντας ωστόσο δύσκολο έργο κόντρα σε ομάδες όπως η Ισπανία, η Κροατία και το Μαυροβούνιο που διαθέτουν ποιοτικότερα και πληρέστερα ρόστερ. 

Αναλυτικά το ρόστερ της Ουγγαρίας: Βάραντι, Ρούγιακ, Χάνγκα, Βοϊβόντα, Κόβατζ, Βίτμαν, Άλεν, Φέρεντς, Άιλινγκσφελντ, Νόρμπερτ Τοτ, Γκόλομαν, Κέλερ, Άνταμ Τοτ, Τζορβάσι. 

Προπονητής: Στόγιαν Ίβκοβιτς. 

-Μαυροβούνιο: Για το βήμα παραπάνω

Το Μαυροβούνιο, μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μη λογίζεται ως κάποια υπολογίσιμη δύναμη, ωστόσο με μία πρώτη ματιά στη δωδεκάδα του διαπιστώνει κανείς πως διαθέτει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε ομάδες θεωρητικά δυνατότερες και ποιοτικότερες. 

Παίκτες όπως ο Βούτσεβιτς και ο Ράις διαθέτουν την ποιότητα και την εμπειρία για να μπορέσουν να οδηγήσουν την ομάδα τους πέραν των ομίλων σε μία καλή πορεία στην προσεχή διοργάνωση. 

Αναλυτικά το ρόστερ του Μαυροβούνιου: Ράις, Παβλίσεβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιχαΐλοβιτς, Τζουκάνοβιτς, Βράνιες, Ράντοντσιτς, Σέχοβιτς, Τζούρισιτς, Νίκολιτς, Μπάροβιτς, Τοντόροβιτς, Βούτσεβιτς, Ντούμπλιεβιτς. 

Προπονητής: Μπόγκνταν Τάνιεβιτς. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.