Πολυτιμότερος τον Ιανουάριο ο Κρστιτς

Στον Νέναντ Κρστιτς κατέληξε ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη της Ευρωλίγκας για τον Ιανουάριο.

Στον Νέναντ Κρστιτς κατέληξε ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη της Ευρωλίγκας για τον Ιανουάριο. Ο Σέρβος σέντερ είχε σταθερή προσφορά τον πρώτο μήνα του 2014, στις 4 νίκες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε 5 αγώνες, μία εκ των οποίων σημειώθηκε επί της αήττητης έως τότε Ρεάλ Μαδρίτης.

Με τον Κρστιτς να ξεκινά για πρώτη φορά βασικός μετά από 11 μήνες, η ΤΣΣΚΑ νίκησε στον πρώτο αγώνα της τον Ιανουάριο την Λοκομοτίβ Κούμπαν εκτός έδρας με 84-77, στην παράταση. Ο Κρστιτς σημείωσε 11 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ. Μία εβδομάδα αργότερα, στη Μόσχα είχε συγκομιδή 12 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 17 λεπτά συμμετοχής, στη νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας με 77-62. Αντίπαλος της πρώην ομάδας του, της Παρτιζάν εν συνεχεία, ο Κρστιτς σημείωσε 27 πόντους (ρεκόρ καριέρας) μπροστά σε 16.500 χιλιάδες φιλάθλους στο Βελιγράδι.
Η ΤΣΣΚΑ, όμως, ηττήθηκε με 73-72 από τη σερβική ομάδα.

Τέλος, με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Κρστιτς έμεινε στο παρκέ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της ΤΣΣΚΑ (31 λεπτά) με συνεισφορά 18 πόντους και 6 ριμπάουντ για το θετικό αποτέλεσμα (85-71) των Ρώσων. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της «βασίλισσας» μετά από 13 νίκες στην Ευρωλίγκα φέτος, με την ΤΣΣΚΑ να καταφέρνει να διατηρεί το δικό της νικηφόρο σερί στην ιστορία της διοργάνωσης, που είναι 17 επιτυχίες. Τελευταίος αγώνας για την ΤΣΣΚΑ τον Ιανουάριο ήταν στο Μόναχο, με τον Κρστιτς να μετρά 14 πόντους και 6 ριμπάουντ στη νίκη της ομάδας του με 86-61 επί της Μπάγερν.

Ο Κρστιτς ισοβάθμησε με τον Τάρενς Κίνσεϊ στο σύστημα αξιολόγησης με 21,6 βαθμούς. Καθώς, όμως, είχε τον 5ο καλύτερο μέσο όρο πόντων (16,4), τα 6 ριμπάουντ και τη 1,4 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα, έχοντας παράλληλα διπλασιάσει τα ποσοστά του στη φάση των «16» εν συγκρίσει με την κανονική περίοδο, επελέγη εκείνος ως MVP. Αξιοσημείωτος είναι και ο χρόνος συμμετοχής του με 31,9 λεπτά μέσο όρο, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη συμμετείχε στους 5 αγώνες του Ιανουαρίου στη διοργάνωση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.